Meni je najveći guru tehničke analize s ovog foruma ( a nije croman ) rekao down targete za djia, a daj neka sad taj vaš croman da svoje pa ćemo za koji mjesec vidjeti je li tako dobar kao što tvrdi?
Jer tvrditi da nešto znaš a ne izložiti to javno je čista pizdarija, nhf
pozz
Gledaj Cromane, mi sad razgovoramo otvoreno, pa te lijepo molim da daš svoje targete ili da se prestaneš hvaliti svojim pogocima.
Vrlo jednostavno, ili ili. Pusti sad te priče, to nas ne zanima.
Ti lijepo stavi svoje targete, ja ću od prijetelja i za par mjeseci ćemo vidjeti imaš li ti znanja ili se samo hvališ bez osnove.
Uostalom ovo je javni forum a ne masonska loža da držiš targete za sebe ( iako to je tvoje pravo ali onda nemaš što pisati, kao što ni moj prijatelj ne piše iako zna najbolje tehničku na našem tržištu )
pozz
Ne kažem da će branit tržište (valjda su dosad naučili da se ništa ne može obraniti kad masa navali) dovoljno da se postave na bidu i eto reakcije malih trgovaca.
Po meni je ključ kako će mo mi mali odigrat u eventualnom padu da li će mo ić u prodaju dionica ili u dokup. Neki moj subjektivni osjećaj da je dosta malih spremno dokupljivat a ne prodavat , a uostalom prodavača je svakim danom sve manje i manje ,a da bi cijene padale netko mora i prodvat.
Ovdje griješiš:
1. u dionicama su više nego ikad labilni (trejderski) nastrojeni ulagači koji prodaju na prvi šušanj da bi tržište moglo dolje
2. svaki kupac ujedno je i potencijalni prodavač, a ako uzmemo u obzir da je većina sadašnjih kupaca (osim mirovinaca) trejderski nastrojena, jasno je da prodavača neće faliti, pogotovo u ova nesigurna recesijska vremena
[/quote]
Trejderi su uvjek tu na prvi šušanj da bi mogle cijene up eto ih u dionicama na prvi šušanj da će cijene padati eto ih vani. Dosta njih je napustilo ZSE i otišlo ko zna kud jer smatraju da nema ovdje kruha. Pogledaj samo broj transakcija promjena vlasnika u jednom danu pa ćeš vidjeti da i nema nešto ekstremno prodavača. MF-ovi svako malo se pojave te kupe nešto dionica misliš da ćeš vidit te količine na burzi uskoro? Polako ali sigurno stvara se sve više i više čvrstih ručica koji naprosto neće prodavat dionice u minusu.
Stvara li se to na THNK maligna formacija "vučjeg vala", pokazuje li to vuk šapu na THNK?
razina crobexa od 1930 koja je u većem broju analiza spominjana kao ključna je na ozbiljnom testiranju. hoće li izdržati ili ne? [rolleyes]
Crobex je na razini od oko 1350-400
FM igraju igru držeći dionice sa naj većim udjelom u crobex i tako štimaju a ostale tuku
Ljepa igra za naivne a ljepša za nekolicinu
Crobex je na razini od oko 1350-400
FM igraju igru držeći dionice sa naj većim udjelom u crobex i tako štimaju a ostale tuku
Ljepa igra za naivne a ljepša za nekolicinu
Mislim da nije baš tako…
Normalno je da adrs, kraš, ledo, atgr, kodt i ostale visokoprofitabilne tvrtke nisu puno padale..
Isto tako je normalno da GUBITAŠI poput THNK i HDEL padaju, pa cak i da padnu ispod dna iz 3.mjeseca 2009..
Kud ćeš veće gubitaše od fondovskih dionica upravo ti gubitaši i drže crobex na ovim razinama
inače stvarna slika je katastrofa
s obzirom da nemate pojma kamo ce trziste,
evo dolazi Brutalni Kapital da vam otvori oci.
prilazem:
1. SP500 satni graf –
potvrdeni inverted HS, koji se nalazi na neckline i upravo se formirala skrivena bikovska divergenija
2. SP500 dnevni graf –
potvrdeni double bottom koji se nalazi na supportu SMA200, a iznad rastuce EMA20
3. IGH dnevni –
piercing line pattern sa obicnom bikovskom divergencijom. ovakvih usranih dionica na crobexu sa slicnim patternima ima jos, ali IGH je major shit kad se krece u neki trend…
crobex ce rasti.
[bye]
pozdrav iz Zuricha
ps. mozete rasti samo kad macke nema, jer tada misevi kolo vode…
Brutalni Kapital priznaje da ne kontrolira americko trziste zadnjih dana,
naime, vrlo cudne stvari su se pocele dogadati…
potvrdeni double bottom, potvrdeni inverted HS, SMA200, EMA20, pozitivne divergencije nemaju vise nikakvu snagu…
potpore padaju kao da kroz njih prolazi vruci noz kroz maslac…
pouka za mlade:
u trenucima kada ne znate kamo ce trziste ili sumnjate u lagani rast, kupite HT jer je najmnje volatilan.
[bye]
pozdrav iz suncanog Zuricha.
mozda ipak 1087 S&P dobar support [cool]