Evo svi se zameđedili evo moj neki raspon cijena ako crobex padne na 1700.
Pa i nisu to neki strašni padovi. Vidiljivo je da malo veći igrači sustavno guraju dionice i crobex prema dolje. Možda je i bolje da se odigra taj pad na recimo 1700, pa da se tamo ekipa žešće nakrca i onda poguraju crobex na 2200-2300
Evo svi se zameđedili evo moj neki raspon cijena ako crobex padne na 1700.
[lol] [lol] [lol]
Pa i nisu to neki strašni padovi. Vidiljivo je da malo veći igrači sustavno guraju dionice i crobex prema dolje. Možda je i bolje da se odigra taj pad na recimo 1700, pa da se tamo ekipa žešće nakrca i onda poguraju crobex na 2200-2300
[/quote]
Osobno smatran da se veliki neće uspit nakrcat na nižim razinama neke velike količine ,normalno pitanje je kako će reagirati ekipa koja je kupovala na crobexu 1300-2000 ako ih uhvati panika biti će bežanije i opet će MF na bidove da se postavljaju.
Na 1700 bi trebao biti jaki otpor tako da će se dosta malih ulagača postavljat tu negdje i trebao bi uslijediti jači odbijanac.
Ukratko ako bi sad cijene iscurile ispod 1900 i spustile se na 1700 nema više ni bočnog trenda već je down trend. Što se tiče pada cijena kako što i kako koji sektor index bi pao 12,5% a neke dionice bi doživile opći slom i na "ATL" prvenstveno građevinari. Eh da treba uzest sa rezervom KRAS i BLSC oni vode neku svoju politiku.
[/quote]
Osobno smatran da se veliki neće uspit nakrcat na nižim razinama neke velike količine ,normalno pitanje je kako će reagirati ekipa koja je kupovala na crobexu 1300-2000 ako ih uhvati panika biti će bežanije i opet će MF na bidove da se postavljaju.
Na 1700 bi trebao biti jaki otpor tako da će se dosta malih ulagača postavljat tu negdje i trebao bi uslijediti jači odbijanac.
[/quote]
Mf nece nista kupovati više nego do sada, tj kupovat ce ROMF I PBZ, ostali nista,,,,a aku budu mali navalili na tim razinama, bojim se da cemo se odbiti ko mrtva mčka….
Iako, prvo treba pasti do tamo, mozda crobex bas sve iznenadi i krene gore
Ukratko ako bi sad cijene iscurile ispod 1900 i spustile se na 1700 nema više ni bočnog trenda već je down trend. Što se tiče pada cijena kako što i kako koji sektor index bi pao 12,5% a neke dionice bi doživile opći slom i na "ATL" prvenstveno građevinari. Eh da treba uzest sa rezervom KRAS i BLSC oni vode neku svoju politiku.
Neki fondovi su u dionicama iz kojih moraju izaći, a neki su u velikoj financijskoj gabuli i prijeti im gašenje tako da me ne bi čudilo da se tržište polako spušta na neke razine gdje će se odigrati veći prekrcaji raznih dionica po nižim cijenama, privatljivijim za kupce kao što je to bilo svojevremeno na ADRS-P, ERNT, INA…. Hoće li to biti na crobexu 1700 ili 1500 mogu samo nagađati [rolleyes]
[lol] [thumbsup]
do kada?
Ko si neznam..ali ponasas se kao neki ..pajas (na zaost neznam tu rijec na hrvatskom)
"Vise ne pisem ovde " vazi za "analize ". I mogu svima kazati (i onima sto upotrebljavljaju fibb)
da EWT pokazuje na takve formacije i iznenadenja koja nikad se ne mogu videti sa konvecionalnim TA. Za to je potrebno RTEA analiza.
Koliko od vas je usao u pravu poziciju 26/4 kad je dosadasnji pad poceo. Ja sam!
Dali ce biti duboki pad ili ne?
Fibbo-stepenice i konvecionalni TA to ne mogu pokazati. EWT to uvjek pokaze.
PS Drago mi je da sam upoznao nekoliko prijaznih osoba ovde na forumu.
Nadam se da cemo i dalje imati kontakt .Pozdrav (vrijeme za daytrading)
MF-ovima i neće trebat neka ekstremna količina novca na bidu ako se postave na pravim mjestima sa po par milja kuna bidu na određenim dionicama i dovoljno da izazovu nabidavanje i eto odbijanca.
Vidi malo crvenila vani i promet je već 2 500 000 kn trejderi su vani i pitanje je ko je ostao u dionicama a da je spreman prodavati. Kako si rekao treba prvo pasti kota 1900 pa će mo vidit kamo dalje.
MF-ovima i neće trebat neka ekstremna količina novca na bidu ako se postave na pravim mjestima sa po par milja kuna bidu na određenim dionicama i dovoljno da izazovu nabidavanje i eto odbijanca.
Vidi malo crvenila vani i promet je već 2 500 000 kn trejderi su vani i pitanje je ko je ostao u dionicama a da je spreman prodavati. Kako si rekao treba prvo pasti kota 1900 pa će mo vidit kamo dalje.
Zasto mislis da je mirovinskim fondovima uopce u cilju braniti trziste..
Nitko ne može obraniti niti promjeniti trend tržišta…
Može ali kratkoroćno…
Pogledaj gdje je promet…90 % prometa je na HT-r-a
Zasto mislis da je mirovinskim fondovima uopce u cilju braniti trziste..
Nitko ne može obraniti niti promjeniti trend tržišta…
Može ali kratkoroćno…
Pogledaj gdje je promet…90 % prometa je na HT-r-a
[/quote]
Ne kažem da će branit tržište (valjda su dosad naučili da se ništa ne može obraniti kad masa navali) dovoljno da se postave na bidu i eto reakcije malih trgovaca.
Po meni je ključ kako će mo mi mali odigrat u eventualnom padu da li će mo ić u prodaju dionica ili u dokup. Neki moj subjektivni osjećaj da je dosta malih spremno dokupljivat a ne prodavat , a uostalom prodavača je svakim danom sve manje i manje ,a da bi cijene padale netko mora i prodvat.
Pogled u SKDD jasno govori tko je ostao u dionicama. Manje više bogati ljudi tako da neka katastrofična predviđanja pojedinih kolega da će se dionice mijenjati za vreću krompira nemaju veze sa realnošću.
Ne kažem da će branit tržište (valjda su dosad naučili da se ništa ne može obraniti kad masa navali) dovoljno da se postave na bidu i eto reakcije malih trgovaca.
Po meni je ključ kako će mo mi mali odigrat u eventualnom padu da li će mo ić u prodaju dionica ili u dokup. Neki moj subjektivni osjećaj da je dosta malih spremno dokupljivat a ne prodavat , a uostalom prodavača je svakim danom sve manje i manje ,a da bi cijene padale netko mora i prodvat.
Ovdje griješiš:
1. u dionicama su više nego ikad labilni (trejderski) nastrojeni ulagači koji prodaju na prvi šušanj da bi tržište moglo dolje
2. svaki kupac ujedno je i potencijalni prodavač, a ako uzmemo u obzir da je većina sadašnjih kupaca (osim mirovinaca) trejderski nastrojena, jasno je da prodavača neće faliti, pogotovo u ova nesigurna recesijska vremena