Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

SPX :
– današnji rast do 1131 => 50% pada 26.04 – 08.06 (tjedni SMA20=1134)
– medvjeđe divergencije Slow Stochastica, RSI-a, MACD-a na satnom grafu
– graf 5 min : moguće formiranja obrnutog H&S-a, target cca 1130 ili dvostrukog dna na 1119 (?)
ZAKLJUČAK : skori početak korekcije, ali moguće prije toga formiranje dvostrukog vrha u zoni 1131
– vjerojatno dno korekcije : zona 1105-1110 ( SMA200=1110, 38.2% pada 26.04-08.06=1109, trostruki otpor kod rasta = 1105)

SPX-nastavak :
-divergencije na kraćim grafovima upućuju na završetak korekcije koja je odrađena brže od očekivanja
-oprez oko zone 1120 (SMA20 15min) zbog mogućnosti formiranja desnog ramena H&S-a, a probijanje njegove linije vrata vodilo bi prema SMA20(dn)=1087 i 23.6% zadnjeg pada=1084
-probijanje razine 1131 i SMA20(tj) vodi prema 1150-targetu dvostrukog dna
[/quote]

nema potrebe za uzbudenjem.

imate potvrdeni double bottom na 1040 na sp500 dnevnom.
target rasta je cca 1170.

za poslije cemo vidjeti.
[/quote]
….nije uzbuđivanje nego praćenje razvoja situacije
….Up trend je za sad čvrst, a navedeni H&S (ako do njega dođe) bi bio sasvim normalna korekcija unutar tog trenda
lp

Krepat ma ne molat

@ plavi,
očito je da nikad nisi pročita nešto zbilja pametno iz TA, pa ti preporučam npr. "Bill Williams: Trading chaos". A za potvrdu njegove teorije sjeti se da je u jednoj godini napravio prinos sa 10.000 na nešto više od 1.000.000,00.
Nažalost, nismo svi tako dobri ka on [cry]
Ali zanijekati važnost toliko velikog područja istraživanja u kojem su se istakli i neki vrlo briljantni umovi, u najmanju je ruku znak vrlo uskog pogleda na svit, na čovika i na tržište itd.
Lulu ti je lipo rekla. I ne znam odakle ti pravo upadati s par citata (a čak i oni u originalu izgledaju drugačije i stoje u drukčijem kontekstu nego šta ti ističeš) i soliti svima pamet na takav način. Ka da smo mi tu neka iracionalna sekta, pa nas ti dolaziš prosvitliti i naučiti uporabi ratio-a.
Osim toga, jednako tako možeš reći da je npr. meteorologija (i ona je usmjerena na budućnost i bazira se na fraktalima i teoriji kaosa) glupost ka i puno drugih stvari. Ako nemaš osjećaja za jedno područje znanosti, to ti nije razlog da ga unaprid tako površno odbaciš. Odbaciti ga smiš tek ako ga prije toga detaljno i studiozno proučiš i izneseš zbilja konstruktivne i utemeljene kritike, a ne natucati. Zapravo, možeš ti to slobodno odbaciti kad god i kako god oćeš, ali nemoj drugima soliti pamet, a nisi niti pročita do kraja i kompletno razumija čak niti taj tekst koji sam citiraš. nhf
[bye]

Pisite sto hocete…Croman ostaje ..odgovaram samo na "civilizirane" poruke.

Nekima na forumu a nekima privatno

To je sve za danas

ja pitao civilizirano….?????? [undecid]
[/quote]
Odgovor sigurno nećeš dobiti jer ga još nikada nitko nije dobio niti vidio njegov graf, ja mu želim sve najbolje ali kad je netko dosadan onda mu to treba reće a kada je još niškorisan onda postaje exstra dosadan.
[/quote]
Tako je Barba, dobro si rekao!
Tko drobi o TA a nema graf nek seli na drugi forum ili drugi kontinent.
[/quote]
Vidim da se nastavlja pisanje o meni.Na drugi forum ne namjeravam se odselit a grafovi ce biti prikazani (na http://www.croman.se/cro_login ) posle toga da sam se vratio od feria.

Naravno za pljuvace Cromana nema nikakvih grafa.

In and out

[/quote]

Već kad ste tu,molio bih Vas kolega ako možete reći kako danas Crobex završava,nadam se da ćete bit precizni kao i uvijek [cool]
Pozdrav
Domobran
[/quote]
Kirurški precizna sa već nacrtanim targetom za kraj lipnja može biti samo kolegica NASDAQ i to pred gotovo dva mjeseca,ona je moj TA guru!

CROBEX

Jedna s godišnjeg..

Probili otpor padajućeg kanala.. Meni je to nova, vama već stara vijest..
Zastavica u formiranju. Imamo tu i nakakvu skrivenu negativnu divergenciju na MACD 3-10-1 koja sugerira na oprez i mogućnost pada do donje linije, ovog novog, padajućeg nam kanala..

Ja mislim da će ova skrivena neg. div. odraditi formiranje zastavice, te samim time formirati još jednu pozitivnu divergenciju, probiti otpor na oscilatoru i da bismo konačno mogli malo gore..

Sretno!

Bolje živjeti sto godina u bogatstvu nego sedam dana u siromaštvu!

Ispravak samog sebe..

Molio bih da se dio posljednje rečenice u kojoj pišem o formiranju još jedne poz. div. zanemari jer je jednostavno neizvediv.. Bila bi to samo potvrda trenda.. Nebitno, ali ne da mi mira..

Sretno!

Bolje živjeti sto godina u bogatstvu nego sedam dana u siromaštvu!

Zakaj nije rekla kojom konfiguracijom, kaj bi joj trebali vjerovat na riječ za ovak važne vijesti? [huh]

Astroprognoza: Bankroti velikih razmjera i pad popularnosti predsjednika

Ovo je sigurno tjedan koji će obilježiti početak velikih turbulencija u svijetu u slijedećih nekoliko mjeseci pa i godina.

Puni mjesec u subotu 26. lipnja pojačan je napetom konfiguracijom aspekata koju čine: Jupiter, Uran, Pluton, Saturn, Sunce, Mjesec i Merkur- čak 7 nebeskih tijela! To je iznimno puno i rijetko se događa. Ta ogromna energija koja se nalazi u atmosferi u međusobnom je sukobu, prepuna prepreka da se realizira neki cilj. Takav naboj ogleda se u prirodnim nepogodama, u slomu velikih i u velikim promjenama koje potresaju svijet.

Gotovo cijeli svijet je zahvaćen valom te konfrontirajuće energije, ogromni problemi s vodom na kopnu i moru (valovi poplava i plima), sa zemljištem (odroni, zatrpani tuneli i okna, podzemne vode), vulkani, vojni puč, neočekivane pogibije, nesagledive štete u poljoprivredi, s ribom, naftom, opasnosti za djecu. Ponavljaju se bankroti velikih razmjera: velikih financijskih institucija, velikih korporacija, država, moćnih ljudi koji imaju svjetski kapital.

Evo pa ćemo gledati ko bolje pogađa [sealed]

http://www.nacional.hr/clanak/85890/astroprognoza-bankroti-velikih-razmjera-i-pad-popularnosti-predsjednika

Spomenuta gospoda moze dobit pravo u mnogim dogadanjima.medutim te spomenute dogadaje se moze i doc do analitickim pogledom…to jest ne treba biti astroprognoza.
Da spomenuta gospda navede da ce stradati 155 ljudi u toj i toj situaciji onda i slicna pogadanja sto daju malo vise faktora nego na primer da ce biti "stete u poljoprivredi" …

Ako ja kazem da ce SP ici do 1105 pa onda do 1120 ..pa do xxxx…to je pogadanje sa siframa i daje malo vise na kostima.

Bolje pogadati nije vaznao…vazno je …zaraditi

s obzirom da nemate pojma kamo ce trziste,
evo dolazi Brutalni Kapital da vam otvori oci.

prilazem:

1. SP500 satni graf –
potvrdeni inverted HS, koji se nalazi na neckline i upravo se formirala skrivena bikovska divergenija

2. SP500 dnevni graf –
potvrdeni double bottom koji se nalazi na supportu SMA200, a iznad rastuce EMA20

3. IGH dnevni –
piercing line pattern sa obicnom bikovskom divergencijom. ovakvih usranih dionica na crobexu sa slicnim patternima ima jos, ali IGH je major shit kad se krece u neki trend…

crobex ce rasti.
[bye]

pozdrav iz Zuricha

ps. mozete rasti samo kad macke nema, jer tada misevi kolo vode…

Astroprognoza: Bankroti velikih razmjera i pad popularnosti predsjednika

Ovo je sigurno tjedan koji će obilježiti početak velikih turbulencija u svijetu u slijedećih nekoliko mjeseci pa i godina.

Puni mjesec u subotu 26. lipnja pojačan je napetom konfiguracijom aspekata koju čine: Jupiter, Uran, Pluton, Saturn, Sunce, Mjesec i Merkur- čak 7 nebeskih tijela! To je iznimno puno i rijetko se događa. Ta ogromna energija koja se nalazi u atmosferi u međusobnom je sukobu, prepuna prepreka da se realizira neki cilj. Takav naboj ogleda se u prirodnim nepogodama, u slomu velikih i u velikim promjenama koje potresaju svijet.

Gotovo cijeli svijet je zahvaćen valom te konfrontirajuće energije, ogromni problemi s vodom na kopnu i moru (valovi poplava i plima), sa zemljištem (odroni, zatrpani tuneli i okna, podzemne vode), vulkani, vojni puč, neočekivane pogibije, nesagledive štete u poljoprivredi, s ribom, naftom, opasnosti za djecu. Ponavljaju se bankroti velikih razmjera: velikih financijskih institucija, velikih korporacija, država, moćnih ljudi koji imaju svjetski kapital.

Evo pa ćemo gledati ko bolje pogađa [sealed]

http://www.nacional.hr/clanak/85890/astroprognoza-bankroti-velikih-razmjera-i-pad-popularnosti-predsjednika

Spomenuta gospoda moze dobit pravo u mnogim dogadanjima.medutim te spomenute dogadaje se moze i doc do analitickim pogledom…to jest ne treba biti astroprognoza.
Da spomenuta gospda navede da ce stradati 155 ljudi u toj i toj situaciji onda i slicna pogadanja sto daju malo vise faktora nego na primer da ce biti "stete u poljoprivredi" …

Ako ja kazem da ce SP ici do 1105 pa onda do 1120 ..pa do xxxx…to je pogadanje sa siframa i daje malo vise na kostima.

[/quote]
pa dajte kolega onda neku konkretnu analizu za sp500..ne za crobex jer nije relevantno..
pa da vidimo koliko se zna ili nezna

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

IGH dnevni…neznam baš Tigrus, DMS još uvijek pokazuje negativan trend, dok se dionica još uvijek nalazi u padajućem kanalu na putu prema donjoj liniji padajućeg klina.

…..

pa dajte kolega onda neku konkretnu analizu za sp500..ne za crobex jer nije relevantno..
[/quote]
@pobjeda

Citas poruke ali citas slabo.Procitaj text gdje spominjem SP …prema 1105

U ovome momentu je ca 1105

…..

[/quote]
@pobjeda

Citas poruke ali citas slabo.Procitaj text gdje spominjem SP …prema 1105

U ovome momentu je ca 1105
[/quote]

Dodatak:

Prema analizi sa 15 min podacima moze doc do odbijanca od ca 1105-1100 prema razini sto sam spomenuo u prijasnjem textu (ca 1120).Ako se to ne desi onda ide prema cilju.

Inace ..cilj je nize od 1100…to jest ono sto pisem sa xxxx…ca 25 punkta nize od sadasnje razine.

New Report

Close