DAX : ( već kad smo kod H&S )
– moguće formiranje H&S na satnom grafu, linija vrata cca 5780, target zona 5500
– potpora 5433
– vrijeme realizacije cca 5 dana
ps. uzeti sa rezervom, pratiti razvoj
krasno bome….
jedan dan me nema i vi vec napravite nered na burzi.
ocito je da su neki FMovi malo nestasni, ako ne i neki mirovinac i sad imamo nesto sto mi se uopce ne svidja.
obicnu pozitivnu (bikovsku) divergenciju na dnevnom grafu,
koja znaci promjenu trenda iz padajuceg u restuci.
[angry]
uz to imamo i pattern Piercing Line :
This is a two-day formation considered to be a bullish reversal. The first is a continuation of a downtrend with a long black body. The second day opens at a new low, but closes above the midpoint of the previous day’s trading.
[angry]
a Williams kojime filtriramo ispravne signale patterna svijeca je bio na -99, dakle uspjesna filtracija.
[angry]
crobex ce rasti.
[cry]
Je, 2005. je bila jedno vrijeme oko 20kn, moj bed. Ono na što sam ciljao je da je na razinama iz 3. mj. prošle godine kada je bila kulminacija ovog velikog pada (kada je čobi bio na 1400 bodova, a S&P na 670).
Ali nevjerojatno je da se uvik na ovoj temi povede tema o fundamentalnoj vrijednosti nekih dionica – ovo je TEHNIČKA ANALIZA dionica, imaš topik o fundamentalnoj analizi pa tamo elaboriraj te svoje stavove (koji su, ako je suditi po ovom dijelu rečenice: "koliko zarađuju i 20,00 kn je prevelika cijena", totalno nesuvisli).
OK., OK. evo, idem sa ove teme samo mi je malo čudno da potencirate firmu koja je u "super banani" i koja ne zna kako isplatiti plaću radnicima za prošli mjesec a pljujete npr. po HT-u koja će imati dobit oko 2.000.000.000,00 kn u 2010. godini i koja po Vama ništa ne valja!! Čudni smo ljudi mi investitori. Htjeli bi na "silu" do puno para, na lak i jednostavan način ali po meni zaboravite 2006.,2007. godinu i pamet u glavu. Samo vi crtkajte kružiće, trokutiće, sviječice, crtice i što sve ne. Ali "mister tržište" je neumoljivo i nezamislivo nepredvidljivo da ne možete niti to zamisliti!
Dobro nam došli kolega u bikovski tabor.. [thumbsup]
Crobex
Sada već dvostruka pozitivna divergencija (doduše u nastajanju, ali prilično jasna) na Slowstoch-u, pozitivna divergencija na MACD 3-10-16, te pozitivna divergencija koju je uočio i kolega tigrus na RSI-u (9, 14, 20 -koji god vam odgovara)..
Naravno ništa nije konačno dok se ne probije linija otpora, ali za sada izgleda lijepo..
Sretno!
Je, 2005. je bila jedno vrijeme oko 20kn, moj bed. Ono na što sam ciljao je da je na razinama iz 3. mj. prošle godine kada je bila kulminacija ovog velikog pada (kada je čobi bio na 1400 bodova, a S&P na 670).
Ali nevjerojatno je da se uvik na ovoj temi povede tema o fundamentalnoj vrijednosti nekih dionica – ovo je TEHNIČKA ANALIZA dionica, imaš topik o fundamentalnoj analizi pa tamo elaboriraj te svoje stavove (koji su, ako je suditi po ovom dijelu rečenice: "koliko zarađuju i 20,00 kn je prevelika cijena", totalno nesuvisli).
OK., OK. evo, idem sa ove teme samo mi je malo čudno da potencirate firmu koja je u "super banani" i koja ne zna kako isplatiti plaću radnicima za prošli mjesec a pljujete npr. po HT-u koja će imati dobit oko 2.000.000.000,00 kn u 2010. godini i koja po Vama ništa ne valja!! Čudni smo ljudi mi investitori. Htjeli bi na "silu" do puno para, na lak i jednostavan način ali po meni zaboravite 2006.,2007. godinu i pamet u glavu. Samo vi crtkajte kružiće, trokutiće, sviječice, crtice i što sve ne. Ali "mister tržište" je neumoljivo i nezamislivo nepredvidljivo da ne možete niti to zamisliti!
[/quote]
HT u 2010 dobit 2 mijarde kuna ????
Daj ne pili napamet !
Samo da kazem da je nisam nikakav Nosorog, mozda sam Magarac ili Idiot sto se uopce zajebavam ovdje,ali eto to mi je bio prvi forum i mislim si mozda nekom gluposti koje ja napisem nekom pomognu jer i ja sam svojevremeno nesto cak i naucio ovdje!
Nemam volje se objasnjavati vise , mozda sutra ako uhvatim vremena samo jedan naopaki H&S sa skroz pogresnim "neklajnom"! Ne jednim nego cak dva pogresna "neklajna"!
odlično, kao što rekoh, samo dodatna snaga obrasca ako ide u smjeru trenda.
[/quote]
HT u 2010 dobit 2 mijarde kuna ????
Daj ne pili napamet !
[/quote]
Nije poanta dali će dobit HT-a biti 2 mili. kn ili 1,8 mili. kn ili 1,9 mili. već crtkarate nekakve "grafiće TA" na DDJH i zamarate se se tim krivuljama a HT ipak nešto radi i prihoduje a DDJH nitko živ ne zna šta će biti a kamoli nekakve Tehničke Analize. Katastrofa!
@raikkonen
kolega, vidim vam u potpisu da težite brzini, a opet moram primjetiti da prilično teško napuštate temu koja vas očito ne zanima..
@raikkonen
kolega, vidim vam u potpisu da težite brzini, a opet moram primjetiti da prilično teško napuštate temu koja vas očito ne zanima..
Kolega, zanima mene TA ali svi Vi "tehničari" nikako da se usuglasite – gdje mi idemo, da li je tržište medvjedasto ili bikovsko, da li je trend prema gore ili ćemo padati ponovno na dno kao 03/2009 i dajte za CROBEX predviđanja za narednih tjedan, mjesec i godinu ali točno iskažite i ja Vam se poklonim do zemlje. Hvala!
Raikkonen @ situacija se mjenja iz dana u dan….u skladu s tim treba i postupati….
ako ti se neda vozit pricekaj dok se ne odredi smjer….nece ti cjene nikamo pobjec
..pa to sam si i ja mislila, da se usaglasimo, potpišemo i onda predamo to, recimo glavonjama na zse. Ili u obliku nekog cirkulara, pa si lijepo to upečatiramo i svima podijelimo. Ili još bolje u obliku letka, pa iz aviona, nek se zna da nas ima.
Evo da pojasnim malo, po meni bi se buy signal pojavio prelaskom cijene preko zelene crtke, kao i prelaskom adx preko crvene crtke prema dolje. A sad je tako kako je, trend padajući sa svim potvrdama, da li će doći do preokreta vrijeme će pokazati. Daklem, slijednici ta kao takve, čekaju signale potvrde, pa shodno tome bi u tom pravcu trebali djelovati. Nekim ljudima, ne trebaju crtke da bi skužili promjenu trenda, jer to se ionako dadne osluhnuti u zraku, ali eto. TA mu dođe više kao astrologija, egzatnim potvrdama kartezijanske fizike se nemože dokazati, ali svi njuše da tu ima nečega. A za dokaze ionako tko mari, ako ih nema treba ih izmisliti, ako niti to ne ide, onda potražimo potvrdu u kvantnoj mehanici, a tu će ih biti koliko ti srce želi. .
In n out.