Je, 2005. je bila jedno vrijeme oko 20kn, moj bed. Ono na što sam ciljao je da je na razinama iz 3. mj. prošle godine kada je bila kulminacija ovog velikog pada (kada je čobi bio na 1400 bodova, a S&P na 670).
Ali nevjerojatno je da se uvik na ovoj temi povede tema o fundamentalnoj vrijednosti nekih dionica – ovo je TEHNIČKA ANALIZA dionica, imaš topik o fundamentalnoj analizi pa tamo elaboriraj te svoje stavove (koji su, ako je suditi po ovom dijelu rečenice: "koliko zarađuju i 20,00 kn je prevelika cijena", totalno nesuvisli).
Posto ste raspolozeni za H&S htio sam i ja jedan H&S pokazat, ali onda sam se sjetio jednog svog posta od prije godinu dana!
26.07.09. 19:01
Evo gospodo malo H&S- ova kod Amera!
Kod drugog treba bit mastovit pa ocijenit dokle bi trebao….
Bio sam slobodan pa sam iskoristio jednu staru narodnu izreku!!!!!
[/quote]
Ne bi rekla da je to H&S. Kut neklajna je krivi i volumeni su potpuno krivi. Tako da sam skeptična prema tom. A i da unatoč tome dođe do probijanja neklajna target bi bio puno drugačiji od regularno izračunatog targeta jer ovakvi obrnuti neklajni ili signaliziraju da to nije H&S ili je učinak takvog H&S vrlo limitiran. Pozdrav
Ne bi rekla da je to H&S. Kut neklajna je krivi i volumeni su potpuno krivi. Tako da sam skeptična prema tom. A i da unatoč tome dođe do probijanja neklajna target bi bio puno drugačiji od regularno izračunatog targeta jer ovakvi obrnuti neklajni ili signaliziraju da to nije H&S ili je učinak takvog H&S vrlo limitiran. Pozdrav
ne bi reko da postoji pravi i krivi kut za neckline.
ako nagib ide u smjeru trenda onda to pokazuje dodatnu snagu foramacije.
ako ide kontra, slabost. moje mišljenje.
bič scenario daje target ispod nule
Evo malo da pojasnim ovo ispod 0! U slucaju ostvarenja ovog scenarija ekipa ce biti toliko u minusu
da ce padom spod 0 (posto minu i minus daju plus) svi automatski ponovo prijeci u pozitivu!
Daklem vidite kolega sve je stvar kako se gleda, ono sto na prvi tren izgleda kao problem ustvari moze
postati rjesenje!
Sto se tice ovih krivih, obrnutih neklajna od teta Brankice vidim da me je kolega James pretekao pa,
mogu se samo sloziti s njim!
Deca, kaj se tiče H&S neckline-a.
In general, a technically strong head-and-shoulders top should have a flat or slightly upward-trending neckline.
Radi se o tome da ak imate neckline koji pada nemrete tehnički odrediti da li će i kad doći do probijanja tak da nemrete ni znati da li će se H&S realizirati.Jer dok vama cijena probije neklajn već ste odradili 50% pada. A kad na to još imate krive volumene onda ja ovakve obrasce ignoriram.
Možete se i pogledati koliko je bilo uspješnih H&S sa neklajnom prema gore a koliko prema dolje pa budete vidjeli o čemu ja pričam.Pozdrav
Pozdrav Brankici [thumbsup]
da,vrlo važno jel to teoretski HS ili nije. jako važno, možeš se misliti.
čovjek je to onda tako vidio, njegov zamišljeni target se ostvario, i ako je trgovao u skladu s tom svojom analizom, imao je pun pogodak [thumbsup]
a vi trubite i dalje, je ili nije HS.
čovjek je to onda tako vidio, njegov zamišljeni target se ostvario, i ako je trgovao u skladu s tom svojom analizom, imao je pun pogodak [thumbsup]
Gospon Nosorog, o čemu vi pričate? Koji vrag se ostvario? Niš se nije ostvarilo, dajte malo pažljivije gledajte i čitajte. To je gospon leonidas nacrtao mogući razvoj događaja koji se tek treba dogoditi.
Da još napomenem da uzimati bilo koji obrazac pa tako i H&S u trajanju od 10 godina po meni nema nekog smisla. Jer dostizanje targeta ovisi o trajanju obrasca, tako da što je kraći obrazac kraće je i dostizanje targeta i što je dulji obrazac dulje je i dostizanje. Tak da i ovo bude H&S dostignuti ćemo taj target oko 2025 godine. Mislim da to nema baš nekog smisla,Pozdrav
Gospon Nosorog, o čemu vi pričate? Koji vrag se ostvario? Niš se nije ostvarilo, dajte malo pažljivije gledajte i čitajte. To je gospon leonidas nacrtao mogući razvoj događaja koji se tek treba dogoditi.
Da još napomenem da uzimati bilo koji obrazac pa tako i H&S u trajanju od 10 godina po meni nema nekog smisla. Jer dostizanje targeta ovisi o trajanju obrasca, tako da što je kraći obrazac kraće je i dostizanje targeta i što je dulji obrazac dulje je i dostizanje. Tak da i ovo bude H&S dostignuti ćemo taj target oko 2025 godine. Mislim da to nema baš nekog smisla,Pozdrav
[/quote]
brankice, ajde, malo manje bahatosti nebi ti škodilo
ne moraš samo lupetati, a da nisi niti pogledala graf kako spada
"leonidasov" obrnuti HS je došao do cilja, gotovo u cent, a ako te načela starost, pa ne vidiš, onda je vjerojatno došlo vrijeme da ustupiš mjesto mlađim snagama [tongue]
da, već znam, sad ćeš o tome kako si ti gledala samo drugi graf.
čovjek je tada vidio ono što ni ti, ni tigrus, ni croman, i ostali velikani ove teme, niste vidjeli.
to je čak promaklo i mmm-ovom nepogrešivom oscilatoru.
Kad smo već kod neklajna kako veli naša štovana brankica, dali je na vixu moguć h&s? Target 9, i to bi voljela doživjeti, mislim kao dioničarka !?
Kad smo već kod neklajna kako veli naša štovana brankica, dali je na vixu moguć h&s? Target 9, i to bi voljela doživjeti, mislim kao dioničarka !?
I ja bi volio doživjeti target 40 na VIX-u , mislim kao VXX trader!?
[/quote]
brankice, ajde, malo manje bahatosti nebi ti škodilo
ne moraš samo lupetati, a da nisi niti pogledala graf kako spada
"leonidasov" obrnuti HS je došao do cilja, gotovo u cent, a ako te načela starost, pa ne vidiš, onda je vjerojatno došlo vrijeme da ustupiš mjesto mlađim snagama [tongue]
da, već znam, sad ćeš o tome kako si ti gledala samo drugi graf.
čovjek je tada vidio ono što ni ti, ni tigrus, ni croman, i ostali velikani ove teme, niste vidjeli.
to je čak promaklo i mmm-ovom nepogrešivom oscilatoru.
[/quote]
Gospon Nosorog , ne znam zakaj sam ja bahata a isto ne znam zakaj ste vi nepristojni.Naravno da me prvi graf ne zanima jer o njemu nismo ni diskutirali. Pričali smo o obrnutom neklajnu i volumenu na H&S-u topu a ne o obrnutom H&S-u bottomu iz prvog grafa. A inače kad već spominjete kak ste vi, tj. gospon leonidas ,vidjeli nekaj kaj mi svi drugi nismo ni sanjali, evo u prilogu vam stavljam moj graf sa ove teme, datum 29.07.2009. Toliko o tome kaj mi nismo vidjeli.