Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

padom do koje cijene bi zastavica bila potvrđena?

Pitaš za ATPL? Zaključivanjem ispod 929kn se potvrđuje obrazac.
[/quote]

da,hvala
a reci mi tvoje mišljene o ovoj negativnoj liniji trenda iznad koje se cijena digla i još uvijek je tamo,ima li ona kakvu težinu?
[/quote]

Da, naravno da ima težinu. Kod TA nikad nije sve "crno-belo".
Ali općenito, teško je ići kontra trenda i pogađati dno/vrh. Trenutno smo u downtrendu i, IMHO, izglednija varijanta je dostizanja spomenutog targeta.

A što se tiče zastavice – dobili smo potvrdu.

analiza napravljena u petak

Pad ispod 1930 bodova sve veća realnost

http://www.svijet-dionica.net/index.php?option=com_content&view=article&id=536:zg-burzapad-ispod-1930-bodova-sve-vea-realnost&catid=53:tehnika-analiza-indeksi

to je stvarno bilo teško pogodit nakon što su ameri u petak pljusnuli 3% [lol]

KAD NEMA BOOKA, NEMA NI DRUKA!

Kako nije teško nekidan su Ameri narasli 15% u komadu a mi 1% u tom danu a sad kod pada da ćemo ih pratit u stopu nisam baš se nadao ja sam očekivao danas pad od 5% minimum pošto smo sa SL prošli referendum ,imamo veću prodaju auta 25% ,rejting nam duplo porastao i to opet sve u jednom danu i eto dobar razlog da se ZSE opljačka što više

a nije teško pogoditi ni da smo i sutra u minusu,evo,ameri zatvaraju sa solidnim minusom
dakle,i sutra u revijalnom tonu…….

nego,kad će više taj šort selling,čekam ga ko ozebli sunce…….

Moguća long term razina za S&P500

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Prije godinu dana (5.6.2009.) Crobex je završio dan na 2069 bodova. Danas je 7% niži.

S&P 500 na taj isti dan (5.6.2009.) je završio na 940 bodova. Danas je 12% viši.

S istim rastom Crobex bi bio na 2317. Gap od 20% u godinu dana.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

SPX :
-15 min : bikovska divergencija MACD 385 => skoro odbijanje
-1h : situacija se zakomplicirala : još uvijek je moguća neka podvarijanta obrnutog složenog H&S-a, ali se razina od 1103 i SMA200 pokazuje kao ključna za daljnji rast
– UP linija trenda prekinuta, mogućnost formiranja uzlaznog trokuta
– na dnevnom grafu DMS pokazuje zastoj u formiranju mogućeg UP trenda

SPX-nadopuna :
– uzlazni trokut nije formiran
– probijanjem razine 1069 probijena je linija vrata novonastalog dvostrukog vrha čiji je target 1035, tj. testiranje razine prethodnog dna 1040
– graf 15 min : bikovske divergencije RSI-a i MACD 385 najavljuju odbijanje početkom tjedna
-otpori : 1072 => SMA20 15min i linija vrata dvostrukog vrha
1087 => SMA20 1h i probijena UP linija trenda
1103 => prethodna dva vrha
[/quote]
SPX-nastavak :
-divergencije uočene u petak odradile svoje – rast do 1071,36, dakle do prvog najavljenog otpora 1072, što je istovremeno i linija vrata dvostrukog vrha koja nije probijena
-slabašne divergencije na 15min grafu daju mogućnost da bi sutra na otvaranju moglo doći do malog rasta, ali DMS na satnom grafu pokazuje ubrzanje silaznog trenda prema targetu dvostrukog vrha => 1035-1040

Krepat ma ne molat

Prije godinu dana (5.6.2009.) Crobex je završio dan na 2069 bodova. Danas je 7% niži.

S&P 500 na taj isti dan (5.6.2009.) je završio na 940 bodova. Danas je 12% viši.

I?
Gdje je problem?
Zašto je crobex morao rasti, ako je rastao spx?
Zar imaju iste dionice u sastavu?

Osim toga, kad već uspoređuješ, možemo i ovako – da ste kupovali kvalitetnije dionice koje kotiraju na ZSE, prinos bi vam bio veći u tih godinu dana, nego što je narastao spx.
Npr. atgr – prije godinu dana 520kn, danas 700kn – rast cca 35%
ht – prije godinu dana 210kn, danas 260kn – rast 40% (i dividenda sića)
Primjera ima još.

Dakle, razliku između spx i crobexa napravila je hrpa smeća u sastavu crobexa. Smeća ima i u spx-u, ali valjda manje nego ovdje.
Uostalom, veći problem je što tamo ima dolara za kupovinu, ovdje nema kuna. Kad se to promijeni, crobex će nabrzinu prešišati spx rastom u postocima.
A kad će to biti?

ki bi da bi

johny gdje sam rekao da je crobex morao rasti? samo sam naveo par činjenica. kao i ti.

kodt mi je najveća pozicija u portfelju, u plusu je 36%

Istina.
Ali, prošle godine u ovo vrijeme GDP u USA je bio -3% a kod nas -6%, a danas je kod njih +3%, a kod nas -2,5%.
Stoga još uvijek se crobex odlično drži. Još ako ubaciš Dinka i ostale market manipulatore crobex se drži bbolje nego i jedan index na svijetu.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

New Report

Close