Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

evo još malo antologije

objavljeno pred godinu i pol: 19.11.08. | 11:13

Ovu sam analizu radio za jednu prijateljicu. S obzirom na moje iznenađenje, koliko tehnička analiza može dati brutalno rješenje, odlučio sam to podijeliti i s vama. To tim više, jer se radi o knjiškom primjeru. Ništa komplicirano.

[/quote]

pa sad je DIOKI na cca 80kn sto je povijsni minimum.

target po sadasnjem trokutu je 78kn, a ocekuje se znatniji pad trzista.

sta cemo s time sad?
[huh]
[/quote]
70 HRK je ATL, vidim svi smo bacili oko.

evo još malo antologije

objavljeno pred godinu i pol: 19.11.08. | 11:13

Ovu sam analizu radio za jednu prijateljicu. S obzirom na moje iznenađenje, koliko tehnička analiza može dati brutalno rješenje, odlučio sam to podijeliti i s vama. To tim više, jer se radi o knjiškom primjeru. Ništa komplicirano.

[/quote]

pa sad je DIOKI na cca 80kn sto je povijsni minimum.

target po sadasnjem trokutu je 78kn, a ocekuje se znatniji pad trzista.

sta cemo s time sad?
[huh]
[/quote]
70 HRK je ATL, vidim svi smo bacili oko.
[/quote]

pa i na badelu je bilo 80 kn ATL, pa nista…

ja necu kupovati nista dok se ne pojavi buy signal na crobexu ili jos bolje na sp500.

@lanica

ja ne ocekujem znatni pad, ja ocekujem kompletni raspad trzista…
[smiley]

Dobro drugari moji vjerni, ja budem ipak danas nešto kupila a i u ponedjeljak. MM

ako ideš na "bottom fishing" (žensku intuiciju 😉 možda, a ako ćeš ulaziti na potvrđene signale, ima još vrimena. I ovisi kakve ribice loviš [wink]
[/quote]

kao što napisah odnikidan

..papaline kao što rekoh, ja sam daytrader (ako uhvatim za ručak i večeru, i daj bože ronhill). Znači gledam danas, a sutra, sutra je novi dan. Možda kinezi i rusi zarate, a ludi amerikanci jedva čekaju da se i oni umiješaju.

..papaline kao što rekoh, ja sam daytrader (ako uhvatim za ručak i večeru, i daj bože ronhill). Znači gledam danas, a sutra, sutra je novi dan. Možda kinezi i rusi zarate, a ludi amerikanci jedva čekaju da se i oni umiješaju.

Sve je to u redu, ali na ovoj likvidnosti nema baš puno koristi od tog (intra-)day-tradinga. Ali ako voliš, just do it [thumbsup]

.. nema, 90% i nešto gubi na burzi, ja sam se davno upitala zašto. Manji je problem znati ući u pozicije, daleko veći problem je znati kad izići. Tu je već psihologija u pitanju, ljude općenito više boli izmakla dobit nego trenutni minus. Računaju vratit će se, međutim kad propustiš moguću zaradu od 30% a ti uhvatio samo 5%, to boli. Prema tome na toj paradigmi gradim svoju taktiku. Take money n run. Nekolicina mojih poznanika, dugoročnih investitora su prije nekog vremena bili u + nekoliko %, htjeli su više. Međutim, sad su u -, vrijeme izlaska iz pozicije je ključno psihološko pitanje.

.. nema, 90% i nešto gubi na burzi, ja sam se davno upitala zašto. Manji je problem znati ući u pozicije, daleko veći problem je znati kad izići. Tu je već psihologija u pitanju, ljude općenito više boli izmakla dobit nego trenutni minus. Računaju vratit će se, međutim kad propustiš moguću zaradu od 30% a ti uhvatio samo 5%, to boli. Prema tome na toj paradigmi gradim svoju taktiku. Take money n run. Nekolicina mojih poznanika, dugoročnih investitora su prije nekog vremena bili u + nekoliko %, htjeli su više. Međutim, sad su u -, vrijeme izlaska iz pozicije je ključno psihološko pitanje.

odlično kazano.

Zato sam u nekoliko zadnjih navrata i stavljao MMM indekls na forum upravo u trenutku kad je signalizirano vrijeme za izlaz – nadajući se da će nekome pomoći.

Mweđutim …. to je problem (izlaza) kod bull marketa.

U bear marketu, problem je obrnut. Vrijeme ulaza je ključno.

Ak bude dobra atmosfera na forumu možda budem objavljivao signale vremerna ulaska po MMM Indeksu, čak i po tržištima (USA, Njemačka, Hrvatska), sukcesivno, kako budu nastupali.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

je, samo pregledaj moje postove ode, vidit ćeš da san manje-više u dan točno da naputke kad ide (značajniji) pad indeksa. Prema tomu, ne faljivan taku zaradu baš lako. Ali to se radi o višednevnim padovima i rastovima, dok je za day-trading RR-ratio premalen. Ali, ako želiš, opleti samo, ne sumnjam da ti dobro ide, iskusna si ti traderica [thumbsup]

Lulu1

I kakva je bila daytraing zarada danas lulu

Zato sam u nekoliko zadnjih navrata i stavljao MMM indekls na forum upravo u trenutku kad je signalizirano vrijeme za izlaz – nadajući se da će nekome pomoći.

je, samo pregledaj moje postove ode, vidit ćeš da san manje-više u dan točno da naputke kad ide (značajniji) pad indeksa.

i na svakoj stranici par ovakvih….
svi sve predvidjeli [thumbsup]

(ne kažem da vas dvojica niste, nisam ni pratio, ali je primjetno kako se većina postova na ovoj temi bavi onime što se dogodilo a ne onime što bi se moglo dogoditi)

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

@Conane,
vidim da je MMM još 23.4. (na str. 2983) napisao da se spremimo za pad, a ja sam nekoliko dana prije napisao da me tri vrha crobexa s negativnim divergencijama podsjećaju na ona tri vrha iznad 5.000 (2007.), i kao konačnu potvrdu za pad 4.5. kad su potvrđeni skroz svi signali. Triba samo pratiti i gledati tko je vjerodostojan i komu se može vjerovati. To može biti jako korisno. Ništa to meni ne znači, sasvim mi svejedno, ali onima koji traže savjete na ovoj temi može puno koristiti kad naprave taj “back-testing”.

Mweđutim …. to je problem (izlaza) kod bull marketa.

U bear marketu, problem je obrnut. Vrijeme ulaza je ključno.

[/quote]

vidite kolege, da stvarno imate znanje tehnicke analize,
ovo ne bi bio problem.

jer pravila igre postoje… [proud]

i za bear i za bull market.

Brutalni Kapital jedini zna kada tocno treba uci, a kada izaci s trzista.

90 % investitora je potpuno izgubljeno i stalno gubi
10% investitora se dijele na one koji brutalno zaraduju i one koji su se nasli na strani trenda,
pa eto zaraduju…

ps. bas sam nesto zbajao imovinu (ukalkulirao zaradu od 2007 do danas i sve moguce padove cijena u realnoj ekonomiji)
i dosao do spoznaje da se nalazim tocno na vrijednosti imovine kao da su dionice ATH 2007.

kolege, zamislite da ste upravo Vi Brutalni Kapital,
pogledajte kroz prozor ili zatvorite oci na 5 minuta i slobodno mastajte…

[smiley]

New Report

Close