Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Meni dovoljno, da izračunam % prinosa na računu in fibo otpor na grafu.
Usput sp 500 izašao je iz kanala u kojem se kretao još od 1086. [cool]

potom podvlači da iza svake crte stoji matematika ( s 3 uskličnika-kao, "ja sam puno pametan")

[lol] [thumbsup]

CROBEX 🙂 …..priprema za odbijanac…..
-zaustavljanje pada na RSI potpori iz 12.2009 i fibu 50% pada 10-12 2009
-do sad je razina od 2128 bila ojačana sa SMA100 i ta je potpora izdržala 4 puta
-stvaraju se divergencije RSI-a, ROC-a na satnom grafu, na 15 min grafu presječen silazni kanal MACD 3/8/8 i prisutna je bikovska divergencija na istom sa sužavanjem Boll-a pa se čini da će (makar privremeno) ova razina i 5 put biti potpora tj. slijedi odbijanje
-sumnju kvaliteti ove potpore stvara trenutni položaj Slow Stochastica , down križanje MACD 3/10/16 te položaj ostalih oscilatora
-otpori nakon odbijanja: razina 2147-2156 : SMA20(dn)=2147, SMA20(h)=2152, SMA50=2156, kratkoročna silazna linija trenda = cca 2155 i UP linija trenda 03-12 2009 ( ali sa donje strane)
-probijanjem silazne linije RSI-a na satnom grafu i prelaskom navedenih razina stvorile bi se pretpostavke za pokušaj proboja razine 2173 (glavna silazna linija trenda i 61.8% prethodnog pada)
-ako potpora od cca 2128 ne izdrži sljedeća stanica je cca 2110 : SMA20(tjedni)=2109, SMA100=2111 te cca 2085 : 38.2% pada 10-12 2009 i dno silaznog kanala od 05.02 2010

Krepat ma ne molat

Dnevni graf je Dnevni. Graf 15 minutni mi služi za brojanje valova.. inače MrRi dobra ocijena !!
LP

I very much love INGRA !!

Dnevni graf je Dnevni. Graf 15 minutni mi služi za brojanje valova.. inače MrRi dobra ocijena !!
LP

….. 15 min graf dobro dođe u kombinaciji sa ostalim grafovima za precizno određivanje trenutka pada ili odbijanja…

Krepat ma ne molat

gann analiza na INGR-RA ,kaže nam da bi moglo biti veselja, ali još treba pričekati ovu branu na 39-40 kn.

http://www.svijet-dionica.net/

mislim da sam time bio dosta jasan, u ovim uvjetima , čekam ingru iznad 40,00 i kusur i onda ulaz,
ne zanima me potpora da li će izdržati ili ne, zato i neću kupiti ako se ova razina ne premaši, ako potpora ne izdrži i dionica padne ispod 36 kn, meni opet dobro jer sam u kešu. Ovu razinu nisam bezveze stavio, jer procjenjujem da će su tu lomiti trend, premašivanjem 40,00 kn očekujem promjenu trenda iz padajućeg u rastući, ako se to ne dogodi, sigurno da treba gledati prema dole.

ingri je veći problem slaba potpora na 36, nego jak otpor na 40
vidimo se na 29 do 32, i pozdravi šjor ganna [thumbsup]
[/quote]

Ovi naplaćuju za 20kn ono što već i sam znam. Ingra zasad djeluje stabilno, al lako se može stvoriti novi pritisak na prodaji. 36kn je ključna cijena, probijanje ove razine odvelo bi na mnogo niže targete koje se ne usudim ni izgovoriti.
Sve u svemu, potencijalna kupnja al bome ne dok ne dobiju 1 konkretniji posao.
Dotada ipak sačekati.

26.11.2010 - Dan D

crobex bull flag ???? [cool]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Evo da kolega Delux ne kaže da nijedan tehničar ne zna pogodit smjer S&P-a. 🙂

S&P, izgleda mi kao inverted H&S. Volumeni su ok (ne idealni).
Minimalni target – 1175 bodova (naravno ne pravocrtno, već mi se čini malo pregrijan – udara u gornji boll, SS je već neko vrijeme u OB području, RSI blizu OB-a – tako da je moguće testiranje linije vrata, ali ako i bude to je sve mali pad).

Evo u prilogu slika onda i sad.

Deca Crobex. Dva grafa.Jedan iz blizu, jedan iz daleka.Kao što možete vidjeti Crobex je pao ispod linije uptrenda iz ožujka 2009. I dalje se nalazimo u malom silaznom kanalu.Gap je i dalje na 2075 bodova.
Prvu potporu bi trebali naći u SMA100 na otprilike 2100 bodova koja je kao što možete vidjeti u onim krugovima već tri puta poslužila kao potpora.Nakon nje imamo sjecište trendlinije iz srpnja 2009. sa donjom stranicom silaznog kanala, a to se nalazi na otprilike 2090 bodova.A onda nakon svega toga se nalazi vrlo jaka, dupla potpora na 2060 bodova u vidu Fibo linije od dna na 1239 do vrha na 2318 i SMA 200 koja se također nalazi na 2060 bodova.Pozdrav

@Brankić
2090, slažem se. Pogledaj gore moj dnevni graf…sjecište na 2090 a što ukazuju i oscilatori na silazni trend.
LP

I very much love INGRA !!

Tehnička je tu vrlo jednostavna za CROBEX.

Ako premijerka kaže bit će teška godina, onda se FM toga i drže jer je na ispitu HANFE kojem su pristupili bilo je teoretsko pitanje:

Ukoliko stanje u državi je neodrživo (što god to značilo), a smjenom vlasti postalo je još neizdrživije, što ćete kao budući FM učiniti:

a) prodavati VP
b) kupovati VP
c) suzdržavati se od kupovine VP
d) glumiti da nešto radite.

Odgovor je bio u skriptama, a svi znamo da štreberstvo nije za pohvalu, ali kada takvi kolo vode onda se morate podrediti. [bye]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

New Report

Close