Najcrniji scenarij za IGH je veliki HSS i pad na staro dno. Tek toliko da budu upozorenje budućim kupcima ili onima koji se misle bi li kupovali, da budu svjesni rizika kojima se izlažu.
Gospon split, još samo nam objasnite kak može rame biti više od glave u Head and shoulders uzorku. Mislim da bi se taj vaš uzorak trebal zvat Shoulders and head
[/quote]
stoji to kaj velite, al meni se čini da IGH i bez tog S&H [shocked] ide do 1500. nikakav značajniji otpor prije toga ne postoji.
Gospon Khyan, imate moju analizu IGH od 03.03. Tehnički target u slučaju ispunjivanja preduvjeta je 1300 ali ostavljam mogućnost da bude staro dno
Najcrniji scenarij za IGH je veliki HSS i pad na staro dno. Tek toliko da budu upozorenje budućim kupcima ili onima koji se misle bi li kupovali, da budu svjesni rizika kojima se izlažu.
Gospon split, još samo nam objasnite kak može rame biti više od glave u Head and shoulders uzorku. Mislim da bi se taj vaš uzorak trebal zvat Shoulders and head
[/quote]
stoji to kaj velite, al meni se čini da IGH i bez tog S&H [shocked] ide do 1500. nikakav značajniji otpor prije toga ne postoji.
[/quote]
ja vidim… [yawn]
2050…cca
pa kad se već nabacujemo s igh,da i ja kažem koju.ja izlazim na cca 4000 [yawn]
pa kad se već nabacujemo s igh,da i ja kažem koju.ja izlazim na cca 4000 [yawn]
a,na kolko si ušo?
Gospon Khyan, imate moju analizu IGH od 03.03. Tehnički target u slučaju ispunjivanja preduvjeta je 1300 ali ostavljam mogućnost da bude staro dno
zaboravi, ali odmah Brankice [thumbsup]
BRANKICA
Kad je najavila rast crobexa ljepo sam joj rekao da se nejavlja jer uvjek bude kontra eto tako i ovaj put
Baš smo bili ljpo počeli rat
Ja bio do Kariba, malo trošit pare, potres Haiti , potres Chile, potres Turska – još samo 2 godine do 2012 [cool]
Nego jel mi može neko reći kada dolazi do bočnog trenda, kako to izgleda, i da li postoji mogućnost da je crobex u njemu ?
Onaj simetrični trokutić na crobexu može djelovat naoko kao zgodan obrazac, al sam po sebi mislim da ništa ne znači. Da bi se barem približno moglo prokužiti šta taj obrazac predstavlja treba pratit i neke tehničke pokazatelje.
Naravno da je lako izračunat target trokuta u slučaju proboja na dolje, samo šta je proboj na dolje vrlo teško ostvariv kad su oscilatori debelo nagnuti prema opozitnom rješenju. Zato mislim da svi koji analiziraju na ovakav način nikom ne rade uslugu.
Usput rečeno, teško je uopće govorit o proboju iz trokuta ( i postojanosti trokuta kao valjanog obrasca u ovom primjeru ) kada ne postoji kvalitetna trend linija rasta koja bi trokutu dala važnost ( također ne postoji kvalitetna trend linija na rsi oscilatoru na istom mjestu ), što indirektno potvrđuje i naknadni trodnevni rast nakon look-a-like proboja ( kod pravog proboja linije trenda iz takvog obrasca cijena ide više manje u smjeru prema dolje, a nikako ne prema gore i još 3 dana zaredom ).
Oscilatori kažu da je sma 50 poslužila za dobru potporu, dok je sma 20 trenutno pravi otpor ( odnos ukazuje da je i dalje posrijedi up trend ), a njihove linije se sužavaju što upućuje na skoru potvrdu/poništavanje trenda.
Međutim slow stochastic se po klasičnom principu iscrpio iz prekupljenog u preprodano, dakle s klasičnim duplim križanjem vrijednosti 20 i pozitivnom divergencijom, što je dovoljno dobar element za reversal tj okret trenda u rastući. Kad uz to uklopimo sliku cjenovne korekcije ( retracementa od 38 posto), te sam kratkoročni izgled grafa ( bez jasnih topping obrazaca! ) kao i dugoročni izgled grafa ( up trend, duboki rastući retracement prethodnog pada s 2300 od preko 75 posto ), a promatrajući i ostatak oscilatora, jedino se da zaključiti da je vjerojatno posrijedi konsolidacija.
A konsolidacija u cijeloj priči predstavlja predah prije nastavka osnovnog trenda ( rastućeg ). Dakle ovo je continuation obrazac osnovnog rastućeg trenda ( kanal, zastavica, kako god netko želi to nazvat ) i potvrđuje se, kako sam neki dan naveo, probojem granice 2160 ( sma 20, prva trend linija pada ) a potom i 2185 ( veća trend linija pada ).
Dakle ako treba presuda u postotcima, ja smatram da postoji 75 posto šanse za skori proboj prvog otpora i svega 25 posto za pad. A probojem prvog otpora dajem 90 posto šanse za proboj drugog otpora, a 10 posto za pad. Sideways kretanja i minorne korekcije ne računam pod padom.
Mislim da je ljudima dopi3dilo više slušat analize može bit ovako, ali može bit i ovako. Pa svaki početnik u TA može odredit target nekog obrasca u slučaju pada i u slučaju rasta, ali vidim da masa tehničara uopće ni ne zna da li slijedi rast il pad, a što je najtužnije misli da je bogomdan da dijeli nekakve savjete drugima o tehničkoj analizi. Pa onda još usput i meni dijeli neke savjete kako se koji obrazac zove. Kolege razmislite malo o ovome, ja sve cijenim koji smisleno pišu al negdje mora bit granica samokritičnosti i uljudnog ponašanja. Evo nadam se da sam bar malo pomogao onima koji nešta žele naučit i, šta je još bitnije, imat nekakve koristi od toga.
BRANKICA
Kad je najavila rast crobexa ljepo sam joj rekao da se nejavlja jer uvjek bude kontra eto tako i ovaj put
Baš smo bili ljpo počeli rat
Gospon vandam, ja nisam nigdje najavila rast Crobexa, samo sam rekla i to su moje točne riječi, da ovo obećava.
SItuacija je takva da ne postoji tehničar na svijetu koji može sa punom sigurnošću nešto tvrditi jer se nalazimo u tržištu bez izraženog trenda.Kad nema trenda vrlo je teško, čak i nama iskusnim tehničarima, davati procjene jer nema jasnih signala. Naravno, neke stvari se daju vidjeti na nekim dionicama ali Crobex je trenutno vrlo teško predvidjeti jer su dnevne promjene toliko male da se jedva registriraju na grafovima.
Gospon zmrklic, mi jesmo u bočnom trendu između 2000 i 2200 bodova i to već skoro 6 mjeseci. Bočni trend je kad je tržište na pauzi a cijene osciliraju unutar uskih granica. Nema značajnijih pomaka ni prema gore ni dolje.