Što se tiče klina na KOEI možeš ga bacit u škovace jer klinovi ne traju duže od 3 mjeseca.
Ne znam zašto ić tražiti klinove kad se na KOEI- iju slažu novi viši vrhovi i nova viša dna ,dakle relativno smjer poprilično jasan ,sačekati MCAD-a da da signal i raspali po asku bez puno filozofije [wink]
Usput PE firme 10 konsolidirani izvještaj odličan bolji nego lani PB-o,8. Godišnji prihodi rastu iz godine u godinu,neto dobit raste iz godine u godinu šta bi još htjeli od dionice.
Čini se da na CROBEX-u imamo descending triangle (nije by the book, ali mislim da može proći).
Dakle, školski gledano, očekivali bismo proboj i zatvaranje ispod donje linije trokuta te daljnji pad cijene s targetom na cca. 2020 bodova.
Međutim, oscilatori "vuku" na rast. Osim toga, tu je i vrlo snažna potpora na SMA 100 (primjetite koliko se puta cijena odbila od nje) te potpore na donjem boll-u i na fibu 38.2. Tako da se ja ne bi kladio na pad.
Ono što bi bilo lijepo vidjeti je proboj i zatvaranje iznad gornje linije trokuta. Takvi proboji padajućih trokuta su rjeđi, ali se dešavaju (a i targete dostižu "bolje" od proboja donje linije).
U tom slučaju target bi bio između 2220 i 2250.
Gospon nikson, nije baš tak striktno. Znam da Murphy kaže da klinovi traju do tri mjeseca ali dosta drugih knjiga kaže od 3-6 mjeseci. Budemo vidjeli.
ERNT. Moguća negativna divergencija. Izgleda kao da je u petak bio short term vrh. Cijena udarila u trend liniju od vrha iz 5.mjeseca 2009. Moguće povlačenje prema podršci SMA 9 i 21 između 1430 i 1450.
Pozdrav
čini mi se da je korekcija kod amera završila i da ulaze u posljednju fazu ovog bulla… count na slici je u skladu sa mojom TA analizom koja pretpostavlja da će završni dio rally-ja biti iznimno oštar, koliko god to izgledalo apsurdno i paradoksalno… a onda blow-off top…
očekujem da će ameri nastavit derat nebo, ali ovaj tjedan bi kod njih trebala sjest jedna korekcijica, TRIN i advance-decline su se našli u poprilično overbought području, a udara se i u neke važne otpore… naravno, to ništa ne mora značit kad su u pitanju GS i ekipa, i kompjuterski algoritmi koji rade 3/4 prometa… ali gravitacija je gravitacija, dajem veliku vjerojatnost korekciji…
knecht, jel šortaš? [tongue]
Yes zli. Mada mislim, da sp 500 može ovaj tjedan teoretski max. narasti čak na cca. 1158. Nakon toga male korekcijice. Prve potpore već na 1125, sljedeća 1115-1116 i zadnja 1105. Manje od toga ne bi smelo da bude jer mi propada bullish model. Eto tih potpora se držim i ako ih se priđe sljedi moja reakcija na tržištu. Jedino takav sistem do sada mi nosi neku lovu. [tongue]
P.S. Dobar je i posao sa USD. Siguran rast na cca. 1,25 EUR/USD. Sada prvo mala korekcija prema 1,38 pa onda rast.
sveznadar8 @ sto velis na DAX???
Gospon nikson, nije baš tak striktno. Znam da Murphy kaže da klinovi traju do tri mjeseca ali dosta drugih knjiga kaže od 3-6 mjeseci. Budemo vidjeli.
ERNT. Moguća negativna divergencija. Izgleda kao da je u petak bio short term vrh. Cijena udarila u trend liniju od vrha iz 5.mjeseca 2009. Moguće povlačenje prema podršci SMA 9 i 21 između 1430 i 1450.
Pozdrav
Brankice nek klinovi traju i 6 mjeseci al ovo što su crtali na na KOEI trajalo je i 9-10 mjeseci. Klinovi idu obrnuto od trenda pa nastavak u revijalnom tonu. E sad me interesira kakvi su targeti na KOEI pošto smo po toj analizi još uvijek u padajućem trendu -26,47 kn [lol] . Tako da ovim mlađim tehničarima savjetujem da pripaze što postaju po forumu.
@ Brankica što se tiče ERNT ja sam ga bio trejda u 10 mjesec 2008 god. U tom danu skoro sve dionice su bile u blokadi a na otvaranju je ostao ERNT jedini neblokiran. Nemam pojma ko je izlazio iz ERNT ali čini mi se taj dan da je promet na dionici bio 30 000 000 kn i tako se bjesno iskrcavalo na 1500 da je bilo skoro pa nemoguće proći do viših cjena. Sad je na ERNT u điru dividenda 120 kn i turbo jaki otpor na 1500 ostavio bi tržištu da odluči kuda će eventualni ulazak u dionicu par dana nakon div daya ako cijena pređe 1500.