Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

pardon prilog

iliti potom grafu – moglob bit šamaranja

izvinte me ja opet
krivi graf

priupitao bih stručnjake koji je najbolji indikator trenda-nekako se dvoumim između aroon-a i adx-a…

ADX i SAR u paketu za situacije kad trend postoji.

kad nema trenda, onda kombinacija – SlowStoch, RSI i MACD.
[/quote]
[lol] figaro ne gubi smisao za humor [rolleyes]

Što se tiče klina na KOEI možeš ga bacit u škovace jer klinovi ne traju duže od 3 mjeseca.
Ne znam zašto ić tražiti klinove kad se na KOEI- iju slažu novi viši vrhovi i nova viša dna ,dakle relativno smjer poprilično jasan ,sačekati MCAD-a da da signal i raspali po asku bez puno filozofije [wink]
Usput PE firme 10 konsolidirani izvještaj odličan bolji nego lani PB-o,8. Godišnji prihodi rastu iz godine u godinu,neto dobit raste iz godine u godinu šta bi još htjeli od dionice.

Čini se da na CROBEX-u imamo descending triangle (nije by the book, ali mislim da može proći).

Dakle, školski gledano, očekivali bismo proboj i zatvaranje ispod donje linije trokuta te daljnji pad cijene s targetom na cca. 2020 bodova.

Međutim, oscilatori "vuku" na rast. Osim toga, tu je i vrlo snažna potpora na SMA 100 (primjetite koliko se puta cijena odbila od nje) te potpore na donjem boll-u i na fibu 38.2. Tako da se ja ne bi kladio na pad.

Ono što bi bilo lijepo vidjeti je proboj i zatvaranje iznad gornje linije trokuta. Takvi proboji padajućih trokuta su rjeđi, ali se dešavaju (a i targete dostižu "bolje" od proboja donje linije).
U tom slučaju target bi bio između 2220 i 2250.

Gospon nikson, nije baš tak striktno. Znam da Murphy kaže da klinovi traju do tri mjeseca ali dosta drugih knjiga kaže od 3-6 mjeseci. Budemo vidjeli.

ERNT. Moguća negativna divergencija. Izgleda kao da je u petak bio short term vrh. Cijena udarila u trend liniju od vrha iz 5.mjeseca 2009. Moguće povlačenje prema podršci SMA 9 i 21 između 1430 i 1450.
Pozdrav

čini mi se da je korekcija kod amera završila i da ulaze u posljednju fazu ovog bulla… count na slici je u skladu sa mojom TA analizom koja pretpostavlja da će završni dio rally-ja biti iznimno oštar, koliko god to izgledalo apsurdno i paradoksalno… a onda blow-off top…

očekujem da će ameri nastavit derat nebo, ali ovaj tjedan bi kod njih trebala sjest jedna korekcijica, TRIN i advance-decline su se našli u poprilično overbought području, a udara se i u neke važne otpore… naravno, to ništa ne mora značit kad su u pitanju GS i ekipa, i kompjuterski algoritmi koji rade 3/4 prometa… ali gravitacija je gravitacija, dajem veliku vjerojatnost korekciji…

knecht, jel šortaš? [tongue]

Pametan, ako to želiš.

Yes zli. Mada mislim, da sp 500 može ovaj tjedan teoretski max. narasti čak na cca. 1158. Nakon toga male korekcijice. Prve potpore već na 1125, sljedeća 1115-1116 i zadnja 1105. Manje od toga ne bi smelo da bude jer mi propada bullish model. Eto tih potpora se držim i ako ih se priđe sljedi moja reakcija na tržištu. Jedino takav sistem do sada mi nosi neku lovu. [tongue]

P.S. Dobar je i posao sa USD. Siguran rast na cca. 1,25 EUR/USD. Sada prvo mala korekcija prema 1,38 pa onda rast.

sveznadar8 @ sto velis na DAX???

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Gospon nikson, nije baš tak striktno. Znam da Murphy kaže da klinovi traju do tri mjeseca ali dosta drugih knjiga kaže od 3-6 mjeseci. Budemo vidjeli.

ERNT. Moguća negativna divergencija. Izgleda kao da je u petak bio short term vrh. Cijena udarila u trend liniju od vrha iz 5.mjeseca 2009. Moguće povlačenje prema podršci SMA 9 i 21 između 1430 i 1450.
Pozdrav

Brankice nek klinovi traju i 6 mjeseci al ovo što su crtali na na KOEI trajalo je i 9-10 mjeseci. Klinovi idu obrnuto od trenda pa nastavak u revijalnom tonu. E sad me interesira kakvi su targeti na KOEI pošto smo po toj analizi još uvijek u padajućem trendu -26,47 kn [lol] . Tako da ovim mlađim tehničarima savjetujem da pripaze što postaju po forumu.

@ Brankica što se tiče ERNT ja sam ga bio trejda u 10 mjesec 2008 god. U tom danu skoro sve dionice su bile u blokadi a na otvaranju je ostao ERNT jedini neblokiran. Nemam pojma ko je izlazio iz ERNT ali čini mi se taj dan da je promet na dionici bio 30 000 000 kn i tako se bjesno iskrcavalo na 1500 da je bilo skoro pa nemoguće proći do viših cjena. Sad je na ERNT u điru dividenda 120 kn i turbo jaki otpor na 1500 ostavio bi tržištu da odluči kuda će eventualni ulazak u dionicu par dana nakon div daya ako cijena pređe 1500.

New Report

Close