Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega sveznadar,meni je jako žao jer vidim da se blamirate.

Radi se o dva odvojena bull flag obrasca. Interesantno je jedino to šta se jedan stvorio unutar drugog, šta se rjeđe viđa al jednako je valjano.

Ne blamira se, i ja sam isto tako shvatio na prvi pogled, sad kad si objasnio kužim šta želiš reć,
al svjedno se ne slažem. zastavice su kratke, brze i ekspolizvne, kod ovih tvojih korekcija traje skoro ko impuls. prvi crobexov impuls je bio pun zastavica.

Kolega sveznadar,meni je jako žao jer vidim da se blamirate.

Radi se o dva odvojena bull flag obrasca. Interesantno je jedino to šta se jedan stvorio unutar drugog, šta se rjeđe viđa al jednako je valjano.

Ne blamira se, i ja sam isto tako shvatio na prvi pogled, sad kad si objasnio kužim šta želiš reć,
al svjedno se ne slažem. zastavice su kratke, brze i ekspolizvne, kod ovih tvojih korekcija traje skoro ko impuls. prvi crobexov impuls je bio pun zastavica.
[/quote]

Hvala kolega, dobar graf.

@peromađar

Jesi li napokon shvatio da si u krivu i da to nisu zastavice?

Kolege, molim vas da prekinemo ovu raspravu. Bulkowski je izvrstan tehničar i ima dobre smjernice, ali ni jedan obrazac nije 100 posto definiran po pitanju vremena razvoja. Duljina razvoja može jedino govorit o većoj il manjoj pouzdanosti da će se obrazac kvalitetno realizirat.

Uostalom evo vam klasičnih bull flag obrazaca na sp500 pa sami procjenite. Uz napomenu da su se ovi obrasci mjesecima razvijali u konsolidacijskom periodu ( na mjestu zastavica, kanala ). I rezultat uvijek isti.

Ja se slažem da se treba dobro poznavat teoriju, al praksa je uvijek bitnija od teorije.

never surrender

Usuput, kolega sveznadar, ako imate kakvih dobrih vlastitih dosadašnjih tehničkih analizi koje možete prikazati da su uspješno realizirane, i to unutar 1 posto pogreške pri realizaciji targeta, ja bih vam bio zahvalan da ih pokažete. Ja ih imam napretek samo na ovim forumima poslovnog i sa zadovoljstvom ću vam ih pokazati. Ipak, iza riječi moraju stajati djela zar ne?

Lijep pozdrav.

never surrender

Kolege, molim vas da prekinemo ovu raspravu. Bulkowski je izvrstan tehničar i ima dobre smjernice, ali ni jedan obrazac nije 100 posto definiran po pitanju vremena razvoja. Duljina razvoja može jedino govorit o većoj il manjoj pouzdanosti da će se obrazac kvalitetno realizirat.

Uostalom evo vam klasičnih bull flag obrazaca na sp500 pa sami procjenite. Uz napomenu da su se ovi obrasci mjesecima razvijali u konsolidacijskom periodu ( na mjestu zastavica, kanala ). I rezultat uvijek isti.

Ja se slažem da se treba dobro poznavat teoriju, al praksa je uvijek bitnija od teorije.

Ti opet tjeraš svoje.

Jesam li ti rekao da zastavice moraju biti jedna iznad druge, inače ako su jedna ispod druge. onda je BEAR trend. Vrlo su nejasni signali sa zastavicama, pogotovo na Crobexu.

Bolje spomeni dubble top na godišnjoj razini i jedan LOWER HIGH iza njih.
Na ovom linku ćeš imati jednu liješu slikucu koju možeš usporediti sa Crobexom.
Vaš link

+Ja se slažem da se treba dobro poznavat teoriju, al praksa je uvijek bitnija od teorije.

-Kolege, molim vas da prekinemo ovu raspravu.

+Nacrto sam kako izgleda u praksi, usporedi trend i oscilatore kod tih zastava i sadašnje stanje.
-Nema problema, pozdrav. [sad]

+Ja se slažem da se treba dobro poznavat teoriju, al praksa je uvijek bitnija od teorije.

-Kolege, molim vas da prekinemo ovu raspravu.

+Nacrto sam kako izgleda u praksi, usporedi trend i oscilatore kod tih zastava i sadašnje stanje.
-Nema problema, pozdrav. [sad]
[/quote]

Prijatelju, moje pisanje se ne odnosi na tebe! To što si na grafu nacrtao su također bull flagovi koji govore o održivom rastu tog impulsa. I oni su karakteristični za procjenu kratkoročnog gibanja. Sve 5.

Ovo šta ja crtam su veliki bull flag obrasci koji se nalaze unutar velikog rastućeg vala koji traje od 3mj2009, jer to je rastući val ako kolega sveznadar nije primjetio.

Ono šta želim reći je da se obrasci nastavka trenda mogu pojavit i pratit kroz kraće i kroz dulje vremensko razdoblje, nikakvi vremenski rokovi ne mogu utjecati na ovo! Ova formulacija o 3-tjednom trajanju se odnosi eventualno na kratkoročno gibanje i na održiv rast manjeg vala, a nikako se ne može valjano primjenit na dugačko vremensko razdoblje rasta ( npr preko godinu dana ).

Kolega sveznadar, iz kojeg ste filma ispali? Znate li uopće gdje se i kada formira double top? Ako ovo i je višegodišnji bear trend, zar zamišljate da će se korekcija dovršiti s ovakvim obrascem?? Kolega dajte molim vas, skulirajte se. Vidim da ste još svježi po pitanju TA. Pa nećemo se valjda služit s tehničkom analizom iz slikovnice za malu djecu. Ima se tu još štošta za učit.

never surrender

Deca, vidim da imate problema sa poteškoćama pa bum se malo umješala.
Gospon Tigrus, to na DDJH definitivno nije šalica jer nema nijednu značajku šalice, to je čisti Eve and Adam double bottom.
Kaj se tiče DDJH mislim da dobro izgleda,imamo reversal svijeću, proboj na RSI-u a poglećte si kaj sam vam pisala prije tjedan dana za DDJH, a ja sam jučer dokupila na 37,xx kak sam i rekla.
Dalje, spominje se H&S na Crobexu.To nije H&S jer su volumeni potpuno krivi. To je i dalje simetrični trokut ili zastavica. Upozorila sam prije tjedan dana kad sam stavila graf trokuta za Crobex da postoji mogućnost false breakouta u bilo kojem smjeru zbog toga što je cijena
prešla više od 2/3 trokuta.Vidimo da je dosta teško tehnički odrediti sa sigurnošću jer je stalno sve na rubu. Ostaje da vidimo kaj bu se dogodilo ali u svakom slučaju vrijedi ono moje pravilo od minimalno 3 zatvaranja ispod ili iznad linije.Stavila sam vam update trokuta pa možete vidjeti da je Crobex zatvorio 3 dana ispod. Po meni ako u ponedjeljak zatvori ispod onda idemo na 2045, to je zadnja šansa.
I na kraju, gospon pero to definitivno nisu zastave.
Zastave su kratki predahi između nastavka trenda i traju max 20 dana i to vam je pravilo i prema Bulkowskom i prema Murphy i bilo kom drugom. Sve dulje od tog su najnormalniji kanali.
Eto, to su vam moja mišljenja.
Deca bok,pozdrav

Ovo šta ja crtam su veliki bull flag obrasci koji se nalaze unutar velikog rastućeg vala koji traje od 3mj2009, jer to je rastući val ako kolega sveznadar nije primjetio.

Ja jako brzo učim, vjeruj mi.
Evo nešto i tebi za naučiti, jel a.

Da malo pogledaš do kada će trajati tvoj grandiozni BULL impuls koji već traje godinu dana !
Sve sam ti stavio i nacrtao, ne trebaš uopće razmišljati.
Kako si i sam rekao, to je gotova stvar, i ne treba se previše raspravljati.

A o slikovnicama nećemo, jer zna se tko ovdje radi najbolje slikovnice.
Tigruse, gdje si?

Nije istina da obrazac zastavice ne može trajati više od 3 tjedna.

Evo primjeri gdje traju čak 2 mjeseca. Teorija je jesno a praksa je drugo.

never surrender

Nije istina da obrazac zastavice ne može trajati više od 3 tjedna.

Evo primjeri gdje traju čak 2 mjeseca. Teorija je jesno a praksa je drugo.

Gospon pero, cijeli forum vam kaže da ste u krivu, svi tehničari na svijetu uključujući Bulkowskog,Murphy-a od kojih uči cijeli svijet vam kažu da ste u krivu, a vi sve nas uvjeravate da ste u pravu?
Ne znam, poštujem kad neko brani svoje mišljenje samo se ovdje radi o tome da ovo nije stvar nečijeg mišljenja.
Znate, može vaše mišljenje biti da je 2+2=7 ali neke stvari su zadane i nisu stvar interpretacije.
To kaj vi crtate nisu zastave nego kanali i to vam je tak.
Čini mi se da je problem u tome da vi ne znate kaj je ispravno tak da ni nemrete znati da ste u krivu.
Najte se ljutiti, pozdrav

Index Dax – bearish i bulish sistem.

Isto važi i za index sp 500 (sistem bulish propada kod indexa sp 500 padom ispod 1105).

Uglavnom oprez (ja sam 100% u kešu). [cool]

New Report

Close