Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@drevil,
gurui ewt-a su odreda ispromašivali sve bitno što se moglo promašiti.
To je teorija koja prekrasno izgleda i ima objašnjenje za sve mogućnosti, detaljno razrađen sistem i unatrag može sve odlično objasniti… Ali problem je unaprijed nešto predvidjeti.
Moje je pitanje npr.: Hoće li nešto sutra, ili za 10 dana ili npr. za mjesec dana biti skuplje/jeftinije nego danas? Ako mi neka teorija na to ne može odgovoriti s minimalno 70% vjerojatnosti, onda mi se ne čini vrijednom proučavanja.
Nakon podužeg istraživanja TA u teoriji i praksi, mogu reći da postoje stvari u TA koje su posve egzaktne (npr. pomični prosjeci svih vrsta, mjerenje trenda i dr.) i nisu podložne nikakvim interpretacijama. Na svakom back-testingu se izvrsno i vrlo jednostavno vidi koliko je koja od njih učinkovita. Na ovo gore postavljeno pitanje (Hoće li nešto npr. za 10 dana biti skuplje ili jeftinije nego danas?) usklađivanjem nekoliko jednostavnih a sasvim egzaktnih pokazatelja može se odgovoriti s barem 90% točnošću. Priče o majmunu koji baca novčiće mogu biti samo priče o majmunu koji isprobava sreću, ali ne o ljudima koji razumski pokušavaju utvrditi određene pravilnosti. Ako su ostali na razini pogađanja koju ima i majmun koji baca novčiće, onda je problem u njima…

Na ovo gore postavljeno pitanje (Hoće li nešto npr. za 10 dana biti skuplje ili jeftinije nego danas?) usklađivanjem nekoliko jednostavnih a sasvim egzaktnih pokazatelja može se odgovoriti s barem 90% točnošću.

80-20 je neka ugrubo prirodna ravnoteža, sve preko toga je nerealno i neodrživo.
Pošto se profitabilan može bit i sa 10% točnih trejdova, 80% točnosti je više nego dovoljno.

Na ovo gore postavljeno pitanje (Hoće li nešto npr. za 10 dana biti skuplje ili jeftinije nego danas?) usklađivanjem nekoliko jednostavnih a sasvim egzaktnih pokazatelja može se odgovoriti s barem 90% točnošću.

80-20 je neka ugrubo prirodna ravnoteža, sve preko toga je nerealno i neodrživo.
Pošto se profitabilan može bit i sa 10% točnih trejdova, 80% točnosti je više nego dovoljno.
[/quote]

Svakako. Posve se slažem. Sve što daje značajno veću vjerojatnost od bacanja novčića (dakle, više od 50%) već je uspjeh.
Ja sam samo htio napomenuti da je potrebno realno sagledati koliko neka teorija daje zbilja značajne statističke prednosti. Osim toga, pitanje je koliko netko zbilja vlada određenom teorijom, a koliko se samo radi o par površnih sitnica… Ewt mi je postao problematičan osobito kad je guru (Prechter) ispromašivao većinu bitnih trendova.
Zato sam napomenuo da je meni osobno najvažnije pitanje: Hoće li nešto biti npr. za 10 dana (ili neko drugo razdoblje) jeftinije ili skuplje nego danas? Ako s velikom pouzdanošću mogu odgovoriti na to pitanje, to je više nego dovoljno, i nikakve egzotične varijante mi nisu potrebne. A ako to ne mogu, onda su očito pogrešne metode koje koristim ili je moje znanje previše površno. Ali definitivno postoje egzaktni pokazatelji kretanja tržišta kapitala pomoću kojih se s velikom vjerojatnošću može odgovoriti na gornje pitanje. Još kad se usklađuje više tf-ova itd. onda se postotak vjerojatnosti još povećava.

Gledam ovu sličicu i ovak si razmišljam, ako npr.kupim sutra 1000 kom ingre, i iziđem na ovoj velikoj III otprilike 2020 godine, uz pretpostavljenu vrijednost iste na recimo 40.000, imala bih oko 40.000.000,00kn. Nije loš plan.

vikend-pitanje:

Pogledajte sliku, pa onako "na prvu", što vam se čini kao pravi odgovor? Samo nemojte petljati, tražiti druge grafove – nego odgovorite doista onako kako vam se učini, kako osjećate gledajući u priloženu sliku.

Evo ja ću malo petljati.
Kad vidim ovu sliku zamislim da mi netko pokaže sliku ružnih prstiju na nozi od Angeline Jolie i pita me šta ti se na prvu čini od ove ženske, zeliš li je upoznati?
Naravno da bi rekao:
– uff koji gabor, nema šanse!

Drevil – sve što ću zapamtiti od tvog posta – jedinica ti je još uvijek gore. Vidjet ćemo. Pozdrav.

Gledam ovu sličicu i ovak si razmišljam, ako npr.kupim sutra 1000 kom ingre, i iziđem na ovoj velikoj III otprilike 2020 godine, uz pretpostavljenu vrijednost iste na recimo 40.000, imala bih oko 40.000.000,00kn. Nije loš plan.

Duljina ulaganja ti u opće ne mora jamčiti visinu zarade. Dokazano na puno moćnijim firmama od ove.
npr. EADS evropski Boing. Strava od firme i šrot od dionice.

who dares, wins

OK Verdi, u nedostatku kontraargumenta, a gledajući tvoj avatar koji je najvjerojatnije iz alan forda, prisjetila sam se jedne mudre Grunfove, "ne vjeruj ženi koja laže".

Deca bok.

kad će troznamenkasti Crobex?

čini mi se da je korekcija kod amera završila i da ulaze u posljednju fazu ovog bulla… count na slici je u skladu sa mojom TA analizom koja pretpostavlja da će završni dio rally-ja biti iznimno oštar, koliko god to izgledalo apsurdno i paradoksalno… a onda blow-off top…

Pametan, ako to želiš.

Ja sam isto neke žvrljotine crtao čisto onako sam za sebe ali nisam svoje "osjećaje" htio iznositi pogotovo ne na TA.

-crobi full bull
Index je porastao u 4 dana 12% (početak 5 mjeseca) hm malo puno je narastao i praktički na najvišim volumenima u 12 mjeseci po meni je namjerno bio napucan oscilatori su svi ama baš svi vrištali na prekupljenost-pametnom dosta. Na grafu sam odrezao par dana čisto da vidim kako bi izgledao graf crobija da nije napucavan.

-Napucani crobi (realni)
Kad se pogleda ovaj graf on signalizira na mogući dvostruki vrh na 2300 početkom 10-og mjeseca, ali kad se pogleda graf crobi full-bull izgleda sasvim normalna korekcija i da bi svakog trena trebao odbijanac.

-crobi danas
daje mi donekle za pravo da su moje slutnje bile ispravne i da smo totalno bull sa manjim ili većim korekcijama. Kad ga naslonim na graf crobi full-bull hm ne bi htio drukat ali po meni je ostao još jedan hitac na 2700 la-li.

Moj doživljaj crobexa danas.

New Report

Close