Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Samo koje godine?!S kojim driverima DDJH,VIRO,PTKM,šalu na stranu on je naš W.B.,ali realno nemamo drivere,gledajte HT-DT trenutno u korelaciji.mirovinci stali s kupnjom na 300,brodari out,građevinari out,ina,podravka na krilima špekulanata ne mogu previše,ove godine probijanje double topa je puna šaka brade !!! POZDRAV

Kolega Knecht samo te upozoravam da u postavkama foruma postoji ikona koji broj poruka želiš da ti bude vidljivo po stranici i da očito tvoja 2618. stranica nije isto što i moja, zapravo ja nemam tu stranicu jer sam ovu poruku napisao na trenutno 1915. stranici a kad jednom nešto i napišem na toj legendarnoj 2618. crobi će biti debelo preko 4000 bodova. Pozdrav!

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Pročitao zadnje dvije strane i mogu samo jedno reći:

Nema ljepše stvari gotovo svi u kešu i pričaju o drami a ti u dionicama!

Ja i imam jajca to za priznat pa čak i ako bude obrnuto!

Da možda korekcija nije gotova ali ide opak odbijanac.

Time frame zna biti zaheban!

LEAVE THE WORLD BEHINED

vikend-pitanje:

Pogledajte sliku, pa onako "na prvu", što vam se čini kao pravi odgovor? Samo nemojte petljati, tražiti druge grafove – nego odgovorite doista onako kako vam se učini, kako osjećate gledajući u priloženu sliku.

Onako na prvu bih rekao da si upitno razvukao x i y os. Vidio sam i puno boljih i adekvatnijih grafova.
Što se tiče razvoja situacije, doista ne znam što bih ti rekao, jer nemam pojma kud će market, ali ako ćemo pošteno nema velikog razloga za potonuće crobexa ispod 2.120 bodova, a ima razloga da probijemo ovih začaranih 2.300. Kad to probijemo onda će nam to postati vrlo bitna potpora…
Za to nam treba potpora brodara i građevinara, bez njih teško..
Eto, nisam neki znalac ali tako mi se čini

Ode kvragu?
Samo, koliko su ispravno povucene crte? Cini mi se da si se vodio da se poklapa ova srednjerocni trend. A zasto i ova donja ne dira nista? [sad]
P.S. trebao si i datume maknuti, ovako svi znamo sto ce se na tvom grafu dogoditi za 20 mjeseci! [smiley]

crte označavaju 10%, prosječni dugorčni prinos, od baze na lijevoj strani grafa.

E,sad, da baš svi znamo što že se desiti za 20 mjeseci – možda baš i neznamo (svi). Prinos od 10% je bio dugoročno realan za razdobllje do kraja 2007.godine. Zašto realan? Zato jer je privreda bila rastuća, a 50%-tna premija rizika na bezrizične prinose – ha, prihvatljiva, recimo.

Međutim, od kraja 2008. godine privreda nije rastuća! Prošle godine je kotrahirala oko 6%.

Dakle ove crte izgledaju nešto drugačije od 2008. godine.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

vikend-pitanje:

Pogledajte sliku, pa onako "na prvu", što vam se čini kao pravi odgovor? Samo nemojte petljati, tražiti druge grafove – nego odgovorite doista onako kako vam se učini, kako osjećate gledajući u priloženu sliku.

onako na prvu-pravi odgovor je-ovakav graf je prljavi posao velikog drukera. [tongue]
ne petljam, samo sam dovršio vaš graf.[tongue]
osjećam se spokojno,jer pametni ljudi vele-nije bitno što se priča,bitno je tko priča.
vidim da ste zadnjih dana aktivni sa prastarim grafovima.što je?ponestalo inspiracije,pa se vadi staro prljavo rublje?

[/quote]

o tome tko bukači, najbolje kaže podatak da si ti imao 8 postova jučer u roku od 5 sati, a da sam ja napisao ukupno 4 posta u isto vrijeme.

o tome tko druka i bavi se prljavim poslom najbolje kaže činjenica da je moj graf ispravan, a da je tvoj dodatak jako netočno nacrtan!

vikend-pitanje:

onako na prvu-pravi odgovor je-ovakav graf je prljavi posao velikog drukera. [tongue]
ne petljam, samo sam dovršio vaš graf.[tongue]
osjećam se spokojno,jer pametni ljudi vele-nije bitno što se priča,bitno je tko priča.
vidim da ste zadnjih dana aktivni sa prastarim grafovima.što je?ponestalo inspiracije,pa se vadi staro prljavo rublje?

[/quote]

1) ovakve crtarije ne spadaju u tehnicku, cak i kad bi bile posteno nacrtane, pa sve postove vezane uz ovo, skupa s ovim mojim treba prebaciti.
2) ja grafova koji nisu u okvirima metoda tehnicke analize imam puno i svoja dugorocna ocekivanja oslanjam i na njih. u prilogu jedan, logaritamska skala, eksponencijalni trendline koji na takvom grafu ima, normalno, linearni oblik, povucene paralele koje gadjaju dosta vrhova, medjuvrhova, dna i medjudna, previse za puku slucajnost.
3) tehnicka je i bez ovoga na dovoljno niskim granama. zvjezdane trenutke je imala kad smo klizili nezadrzivo dole, pa su ondasnji proroci na forumu ispaljivali targete koji su se normalno ostvarivali ali i premasivali. kada konacno jednom vise nismo dostigli zadnje postavljene targete i odbili smo se gore, vidilo se da je njihova moc predvidjanja nikakva, a tehnicka je tada zamrla, te proroci nestali [smiley]. dvojim da li tehnicka ima ikakvu vrijednost (mislim da je Malkielovo ono o majmunu zavezanih ociju s pikadom…), ili samo ekipa ovdje nema pojma.
4) mislim da ce uskoro opet zivnuti fundamentalne rasprave koje su zamrle u korekciji (prije korekcije jos nisam bio na burzi, ali dovoljno je procitati Birtica, pa da se dobije dojam o ondasnjoj atmosferi). mislim na situaciju kad vise manje sve ide gore, ali sto ce ici brze (koji konj ce brze povuci, jer ima duze noge, bolje se hrani, gazda ga drogira a dzokej je lagan itd.).
[/quote]

razlika između mojih crtarija i tvojih crtarija je što moje kose crte imaju smisla (obrazloženo), a tvoje kose crte su besmislene! Prema tome ti si tehniku spustio na niže grane a ne ja!

vikend-pitanje:

Onako na prvu bih rekao da si upitno razvukao x i y os. Vidio sam i puno boljih i adekvatnijih grafova.
Što se tiče razvoja situacije, doista ne znam što bih ti rekao, jer nemam pojma kud će market, ali ako ćemo pošteno nema velikog razloga za potonuće crobexa ispod 2.120 bodova, a ima razloga da probijemo ovih začaranih 2.300. Kad to probijemo onda će nam to postati vrlo bitna potpora…
Za to nam treba potpora brodara i građevinara, bez njih teško..
Eto, nisam neki znalac ali tako mi se čini
[/quote]

nema tu ni najmanje upitnosti. Graf je u log mjerilu, aposlutno korektan – jamačno. Namjerno sam prikazao razdoblje do 2009, kako vas nebi zbunjivao i opterećivao s aktualnim zbivanjima.

A zašto sam tražio mišljenje "na prvu"? Postoji jedna zakonitost – da stav koji zauzmemo u prvih 7 sekundi, vrlo teško mijenjama, čak i nakon dugoročnog studiranja. Čak i kad neznamo – osjećamo. Prema tome – to je najbitniji stav!

vikend-pitanje:

Ide do crte 3 i od tamo kreće pravi oporavak.
Ovo je bio jedan lijepi bull market relly.
Samo ne vidim do koliko je ta 3 crta

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

drevil –

dobro kažeš -ovakve crtarije ne spadaju u tehnicku, cak i kad bi bile posteno nacrtane, pa sve postove vezane uz ovo, skupa s ovim mojim treba prebaciti.

Evo jedna tvoja crtarija sa 2620 stranice – zapamtio sam je zbog tvog prepotetnog sveznalačkog odgovora na sljedećoj stranici. Za mene je ova tvoja crtarija potpun promašaj.

Idemo još gore po tvome biseru?[lol]

Moja prognoza crobexa sa 2618 stranice i prognoza sp 500 sa 2620 stranice još uvijek i sve više drže vodu.

1) za razliku od mog prethodnog posta, gdje i sam kazem da graf nije produkt tehnicke analize, ovo sto si izvukao nije crtarija, vec ewt count napravljen po pravilima, dakle jedna metoda tehnicke analize.
2) taj count u svojoj osnovi jos uvijek vrijedi, scenariji razvoja dogadjaja proizlaze iz dileme je li jedinica s vrhom 2.6.2009. bila primarne ili ciklicke razine (graf razvoja od onda s dilemom u prilogu, ja svakodnevno brojim, na svim razinama). sto bi preporucili frost&prechter imam second best interpretation ili alternate count (ljubicasto).
3) ewt ima, kao i cijela tehnicka velike probleme u predvidjanju. drzim ga se jer ima prednost nad ostalom tehnickom, to je cjelovita slika od prvog dana bilo kojeg indeksa, a stvari se lako broje unazad. ako nije dobro za trgovce, barem je dobro za investitore. ipak, primjetite da je zadnji kratkorocni razvoj dogadja – (1) intermediate impuls, isti po oba dugorocna counta.
4) ja mogu ponuditi trenutnu situaciju i razvoj dogadjaja koji ta metoda nudi postujuci pravila metode, to je minimum (metodolski cisto) i maximum (stvarna predvidivost?) koji svatko ovdje treba dati.
5) razmisljanje o ewtu mi sazrijeva, u ovom casu mislim da je ewt u smislu prectherove ili neelyove metode predetaljan i neodgovarajuci model stvarnog sistema ugrubo opisanog kroz dow teoriju. bolje ne nalazim, rijetki su isli dalje i nisu dovrsili posao (zoran bifurcation theory), pa nemam nekog metodoloskog izbora vec brojim metodom po klasicima ewta.
6) ewt mi pomaze da vidim gdje je ugrubo trziste, ali svima preporucam da sakupe vecinu znanja o investiranju izvan tehnicke, od grahama nadalje.

o tome tko bukači, najbolje kaže podatak da si ti imao 8 postova jučer u roku od 5 sati, a da sam ja napisao ukupno 4 posta u isto vrijeme.

o tome tko druka i bavi se prljavim poslom najbolje kaže činjenica da je moj graf ispravan, a da je tvoj dodatak jako netočno nacrtan!

mmm,lijepo si mogao staviti kompletan graf uz moj dodatak i dokazati da je moj netočno nacrtan.
ajde,stavi kompletan graf [tongue]

Frankly my dear, I don't give a damn!

Samo koje godine?!S kojim driverima DDJH,VIRO,PTKM,šalu na stranu on je naš W.B.,ali realno nemamo drivere,gledajte HT-DT trenutno u korelaciji.mirovinci stali s kupnjom na 300,brodari out,građevinari out,ina,podravka na krilima špekulanata ne mogu previše,ove godine probijanje double topa je puna šaka brade !!! POZDRAV

Probijanje double topa će se dogoditi do kraja ovoga mjeseca. INA može sigurno još 10-20%, Podravka i više, ove godine će vjerovatno ostvariti i ATH.
Ne vidim zašto bi građevinari bili out, cijene se dobre i postoji realna mogućnost rasta ove godine 50- 100% kako koji.
Brodari će također doći u fokus vjerovatno krajem godine..
Što je najvažnije index će ove godine imati podršku realnog sektora.

New Report

Close