Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A šta je sa TA što govori da zatvaranje u petak iznad 2140 je dobro i da je idući target 2300 dali je to uredu
molim komentar meni neide TA nikako

vikend-pitanje:

Pogledajte sliku, pa onako "na prvu", što vam se čini kao pravi odgovor? Samo nemojte petljati, tražiti druge grafove – nego odgovorite doista onako kako vam se učini, kako osjećate gledajući u priloženu sliku.

Onako na prvu vidim novi ATH crobexa u prvoj polovici 2012. godine. [lol]

Ode kvragu?
Samo, koliko su ispravno povucene crte? Cini mi se da si se vodio da se poklapa ova srednjerocni trend. A zasto i ova donja ne dira nista? [sad]
P.S. trebao si i datume maknuti, ovako svi znamo sto ce se na tvom grafu dogoditi za 20 mjeseci! [smiley]

Antikristi i masoni, komunisti, ovi-oni, šire sotonske fraze da nas poraze! E moj narode....

vikend-pitanje:

Pogledajte sliku, pa onako "na prvu", što vam se čini kao pravi odgovor? Samo nemojte petljati, tražiti druge grafove – nego odgovorite doista onako kako vam se učini, kako osjećate gledajući u priloženu sliku.

onako na prvu-pravi odgovor je-ovakav graf je prljavi posao velikog drukera. [tongue]
ne petljam, samo sam dovršio vaš graf.[tongue]
osjećam se spokojno,jer pametni ljudi vele-nije bitno što se priča,bitno je tko priča.
vidim da ste zadnjih dana aktivni sa prastarim grafovima.što je?ponestalo inspiracije,pa se vadi staro prljavo rublje?

Frankly my dear, I don't give a damn!

S&P ide na 882. Uskoro, cca 1 do 2 mjeseca.bullsi čuvajte se i ne lovite padajuće noževe.

Do tada ja još uspijem zaraditi 50-100% na Hrvatskom oversold tržištu.
Ali svejedno hvala na informaciji, nadam se da za dva mjeseca nećeš promjeniti nick u Panasonic da nam javiš nešto tako važno.
[/quote]
[lol]

a evo i kolega nikita se javio. sve crni pesimisti. nikita jučer su ameri završili u plusu by the way, čudi me kako ti kao agent nisi čuo za tu info. mislio sam da 007 sve zna.
[/quote]

bez brige,pratio sam sinoć njihov "show".mogu reći da me je više čudilo ono crvenilo,nego završno zelenilo.
što se tiče pesimisti-optimisti.svi smo mi u duši optimisti,jer bi se inaće manili ovoga i držali svakodnevno "žika živca" na hozićima.
sad da li će S&P ići na 1200 i više ili pak na 882 ili čak na 650 o tom potom.
tih 650 sam zadnjih dana pročitao na nekim američkim stranicama,kao i za dow na nekih cca 6500.
svi bi naravno željeli ono prvo,ali trenutna-realna situacija govori nešto drugo.
po njima bi značilo reprizu jesen-zima 2008 oli famozni W.
znamo i sami da su ameri u stanju napucati indekse na bilo koju stranu,samo što će se na kraju to mnogima obiti o glavu tzv.ovcama.
na kraju krajeva znate i sami da sve što se ovdje piše nema apsolutno nikakvog učinka na burzu tj. fond men.
do Uskrsa ćemo vjerujem sve znati.

Deca bok. Ingra. Došla do mog prvog targeta na 39. Dalje, kao što vidite nalazi se u padajućem trokutu.
SMA 9 je presijekao SMA 21 i dao sell signal,cijena zatvorila ispod potpore na 40, sell signal na MACD-u,
RSI i Momentum tonu. Ljubičastom bojom je označena linija trenda od dna na 34 i vidimo da se cijena nalazi upravo na njoj. Ukoliko padne ispod target je 34-36.
Pozdrav

vlad opet jaše [lol] [lol] [lol] [rolleyes]
[/quote]
Pošto je u zadnjem valu Ingre od 38-60 kn, dala pogrešnu analizu nevidim zašto bi sada pogodila.
Koliko ja znam glavna potpora na Ingri je oko 39 kn.
A g. Vlad se iskrcao na Crobexu 1350 bodova i uzeo svojih 15%, ne vjerujem da su njegove tehnikalije s tim kompromitirane pa ima potrebu pisati pod nekim drugim nickom.

Deca bok. Ingra. Došla do mog prvog targeta na 39. Dalje, kao što vidite nalazi se u padajućem trokutu.
SMA 9 je presijekao SMA 21 i dao sell signal,cijena zatvorila ispod potpore na 40, sell signal na MACD-u,
RSI i Momentum tonu. Ljubičastom bojom je označena linija trenda od dna na 34 i vidimo da se cijena nalazi upravo na njoj. Ukoliko padne ispod target je 34-36.
Pozdrav

dal sam si truda pogledat vas grafic… teta, teta… vi ste legenda….
Mozda vas graf prodje negdje kao apstraktna tema al ovdje vise lici na na tehnicku glupost

Pusa

Scio me nihil scire

vikend-pitanje:

onako na prvu-pravi odgovor je-ovakav graf je prljavi posao velikog drukera. [tongue]
ne petljam, samo sam dovršio vaš graf.[tongue]
osjećam se spokojno,jer pametni ljudi vele-nije bitno što se priča,bitno je tko priča.
vidim da ste zadnjih dana aktivni sa prastarim grafovima.što je?ponestalo inspiracije,pa se vadi staro prljavo rublje?

[/quote]

1) ovakve crtarije ne spadaju u tehnicku, cak i kad bi bile posteno nacrtane, pa sve postove vezane uz ovo, skupa s ovim mojim treba prebaciti.
2) ja grafova koji nisu u okvirima metoda tehnicke analize imam puno i svoja dugorocna ocekivanja oslanjam i na njih. u prilogu jedan, logaritamska skala, eksponencijalni trendline koji na takvom grafu ima, normalno, linearni oblik, povucene paralele koje gadjaju dosta vrhova, medjuvrhova, dna i medjudna, previse za puku slucajnost.
3) tehnicka je i bez ovoga na dovoljno niskim granama. zvjezdane trenutke je imala kad smo klizili nezadrzivo dole, pa su ondasnji proroci na forumu ispaljivali targete koji su se normalno ostvarivali ali i premasivali. kada konacno jednom vise nismo dostigli zadnje postavljene targete i odbili smo se gore, vidilo se da je njihova moc predvidjanja nikakva, a tehnicka je tada zamrla, te proroci nestali [smiley]. dvojim da li tehnicka ima ikakvu vrijednost (mislim da je Malkielovo ono o majmunu zavezanih ociju s pikadom…), ili samo ekipa ovdje nema pojma.
4) mislim da ce uskoro opet zivnuti fundamentalne rasprave koje su zamrle u korekciji (prije korekcije jos nisam bio na burzi, ali dovoljno je procitati Birtica, pa da se dobije dojam o ondasnjoj atmosferi). mislim na situaciju kad vise manje sve ide gore, ali sto ce ici brze (koji konj ce brze povuci, jer ima duze noge, bolje se hrani, gazda ga drogira a dzokej je lagan itd.).

ja bi ljepo molio tehnicarku brankicu za jednu analizu ATPL i target molim ….1-2-3-4-5-6 ,sve targete molim …..hvala

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Kaže gosn Bakić da nam je target indexa 2800

S&P ide na 882. Uskoro, cca 1 do 2 mjeseca.bullsi čuvajte se i ne lovite padajuće noževe.

Do tada ja još uspijem zaraditi 50-100% na Hrvatskom oversold tržištu.
Ali svejedno hvala na informaciji, nadam se da za dva mjeseca nećeš promjeniti nick u Panasonic da nam javiš nešto tako važno.
[/quote]
[lol]

a evo i kolega nikita se javio. sve crni pesimisti. nikita jučer su ameri završili u plusu by the way, čudi me kako ti kao agent nisi čuo za tu info. mislio sam da 007 sve zna.
[/quote]

bez brige,pratio sam sinoć njihov "show".mogu reći da me je više čudilo ono crvenilo,nego završno zelenilo.
što se tiče pesimisti-optimisti.svi smo mi u duši optimisti,jer bi se inaće manili ovoga i držali svakodnevno "žika živca" na hozićima.
sad da li će S&P ići na 1200 i više ili pak na 882 ili čak na 650 o tom potom.
tih 650 sam zadnjih dana pročitao na nekim američkim stranicama,kao i za dow na nekih cca 6500.
svi bi naravno željeli ono prvo,ali trenutna-realna situacija govori nešto drugo.
po njima bi značilo reprizu jesen-zima 2008 oli famozni W.
znamo i sami da su ameri u stanju napucati indekse na bilo koju stranu,samo što će se na kraju to mnogima obiti o glavu tzv.ovcama.
na kraju krajeva znate i sami da sve što se ovdje piše nema apsolutno nikakvog učinka na burzu tj. fond men.
do Uskrsa ćemo vjerujem sve znati.

[/quote]
Kod njih je uvijek šou, samo mu se treba prilagoditi. Odradili su pad od 1000 bodova na dow-u zbog šou vijesti koje su bile plasirane samo da bi bio šou i da bi se desio pad koji se desio. Nije ni njima u interesu da izazovu novu krizu na svj. tržištima, bar ne još ako je planiraju. Sad ide uspon (po meni) a onda kako kažeš kolega do Uskrsa ćemo više znati.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

drevil –

dobro kažeš -ovakve crtarije ne spadaju u tehnicku, cak i kad bi bile posteno nacrtane, pa sve postove vezane uz ovo, skupa s ovim mojim treba prebaciti.

Evo jedna tvoja crtarija sa 2620 stranice – zapamtio sam je zbog tvog prepotetnog sveznalačkog odgovora na sljedećoj stranici. Za mene je ova tvoja crtarija potpun promašaj.

Idemo još gore po tvome biseru?[lol]

Moja prognoza crobexa sa 2618 stranice i prognoza sp 500 sa 2620 stranice još uvijek i sve više drže vodu.

New Report

Close