autoritet se ne stjece kritiziranjem i isticanjem tudih pogresaka,
nego vlastitim ispravnim odlukama i demostracijom znanja kojeg Vi ocito nemate.
[bye]
A ti imaš znanje i donosiš vlastite ispravne odluke, kao što se vidjelo iz priloženog ?! [shocked]
dobro, odbijanac na SP500 je mnoge iznenadio, ali ne i Brutalni Kapital.
prilazem Vam grafove Tjednog SP500 i Dnevnog SP500.
Tjedni SP500:
1. imamo zanimljivu potporu u obliku padajuce linije trenda iz 2007.
2. s obzirom da ce ta support linija vjerojanto nece biti probijena,
ostvariti ce se pozitivna divergencija na RSI
Dnevni SP500:
1. nakon duge crvene svijece pojavio se prekrasni Hammer pattern sa zatavarnjem unutar crvene prethodnog dana – to ukazuje na vakum na asku – raspala se prodaja.
2. s obzirom na pozitivnu divergenciju odbijanac je realna opcija.
kokosi kokodacu, a brutalni kapital ide dalje.
[cool] [smiley]
smola,
vidi ove generale poslije bitke…daj pitaj ih di su bili kad se pucalo. [tongue]
Tjedni SP500:
[cool] [smiley]
Dao sam si malo slobode, ako dozvolite.
PROFILTRIRAO sam MACD i EWT, samo za vas.
Mala nadopuna.
Uzdravlje.
[/quote]
ne znam, kolega,..
mnogi zazivaju vec mjesecima P3, pa se nista ne dogadja…
malo ste preveliki zalogaj zagrizli.
PS. dajte prihvatiti zahtjev za prijateljsvom jer ste moderirani pa treba cekati moderatore da vam puste post kako bi se mogao procitati…
dow5000, tigrus
a što ste ga vas dva udrobili. Neki djelovi su vrhusnki odrađeni, ali da ima i bull shit-a, ima, ima
Mislim da je svima jasno da je najbitnija prosijećna cijena, a ne par tisuća kuna znatno iznad te cijene. Zadnje cijene su većinom špekulativnog karaktera pa tko voli neka izvoli!
Kolega, o važnosti/težini/relevantnosti zadnje ili prosječne je bilo jako puno priče pa nema smisla ponovo pokretati tu diksusiju.
Ali u tom kontekstu je zanimljivo osvrnuti se na praćenje postotnih promjena tj. rasta/pada dionica i računanja indeksa, a to je nešto u čemu je ZSE nekonzistentan sam sa sobom i to više puta… evo zašto:
Ako pogledate % promjene vrijednosti na http://zse.hr/default.aspx?id=26521 (to bi valjda trebale biti služebene informacije) vidjet ćete da se ta promjena računa usporedbom zadnjih cijena, a ne zaključnih tj. prosječnih.
Ako koristite ZSE Monitor (ex. MOSTich) stvari su još zanimljivije jer se tamo % promjena računa na bazi jučerašnje prosječne (zaključne) i današnje (tj. trenutne tijekom trgovinskog dana) zadnje!?! Ispada da se tu uspoređuju kruške i jabuke.
Dakle, osim što daju različite % promjene na svoja dva (službena) izvora, niti jedan od njih se ne koristi usporedbom dviju zaključnih cijena (prosječnih) za izračun % promjene. Zanimljivo, zar ne?
Ako ima koji kolega forumaš koji ima pristup OMX-u, molio bih ga da nam kaže kako se tamo računa/prikazuje % promjena cijene. Baš me zanima… [smiley]
NAdalje, prema informacijama na ZSE-ovim stranicama, prilikom (kontinuiranog) izračuna indeksa CROBEX i CROBEX10 koriste se ZADNJE cijene dionica koje ulaze u sastav indeksa, a ne prosječne.
Kako to objasniti? Ako su im važnije prosječne cijene (a valjda jesu jer su im to službene zaključne) zašto ne koriste te službene cijene za izračune indeksa nego ove, kako ih vi zovete, špekulativne? [smiley]
Naravno, velike burze nemaju takvih problema/nedoumica jer je tamo Close uvijek Last (ispravite me ako griješim).
dow5000, tigrus
a što ste ga vas dva udrobili. Neki djelovi su vrhusnki odrađeni, ali da ima i bull shit-a, ima, ima
to ja pokusavam kolegi objasniti, ali DOW5000 je vrlo tvrd i ne popusta unatoc arumentima..
dobro, odbijanac na SP500 je mnoge iznenadio, ali ne i Brutalni Kapital.
prilazem Vam grafove Tjednog SP500 i Dnevnog SP500.
Tjedni SP500:
Dnevni SP500:
1. nakon duge crvene svijece pojavio se prekrasni Hammer pattern sa zatavarnjem unutar crvene prethodnog dana – to ukazuje na vakum na asku – raspala se prodaja.
2. s obzirom na pozitivnu divergenciju odbijanac je realna opcija.
[cool] [smiley]
Gospon Tigrus to niti jedno niti drugo nisu divergencije jer nisu dovršene.
Deca bok. Ingra. Došla do mog prvog targeta na 39. Dalje, kao što vidite nalazi se u padajućem trokutu.
SMA 9 je presijekao SMA 21 i dao sell signal,cijena zatvorila ispod potpore na 40, sell signal na MACD-u,
RSI i Momentum tonu. Ljubičastom bojom je označena linija trenda od dna na 34 i vidimo da se cijena nalazi upravo na njoj. Ukoliko padne ispod target je 34-36.
Pozdrav
Deca bok. Ingra. Došla do mog prvog targeta na 39. Dalje, kao što vidite nalazi se u padajućem trokutu.
SMA 9 je presijekao SMA 21 i dao sell signal,cijena zatvorila ispod potpore na 40, sell signal na MACD-u,
RSI i Momentum tonu. Ljubičastom bojom je označena linija trenda od dna na 34 i vidimo da se cijena nalazi upravo na njoj. Ukoliko padne ispod target je 34-36.
Pozdrav
terget ovoliko,target onoliko,ovaj presjeko onoga,onaj ovoga.za par dana ćeš opet isto pisati,jesam vam rekla,i opet neki targeti.
reci ti nama na koliko da kupimo ingru i da nešto zaradimo [thumbsup]
Molim lijepo predviđanja tehničara za funtu u narednom periodu ( cca 3 mjeseca)
Sve pohvale Brankici!! Ona je još 23.1 rekla da će Ingra na 39 kuna – i ostvarilo se. Brankica dobro zna TA.
ma super, toliko je izašla iz BOLL-a da boli glava. moram priznati da se divim ovima što su uboli još malo ingrice na 39. rijetka prilika. ja nisam, šteta…eh