što mislite kolike su mogučnosti za preokret trenda kod svjetskih brodara?….
od ponedjeljka idu gore?…..
zanimljiv pogled
znas sto, crobex *sigurno* ide u revisit 3200 bodova, pitanje je samo kada?
problematika je, ako nam je zadnji put trebalo cca 2 god. uz strahovit pozitivan sentiment, irrational exuberance itd.. ovaj put ce trebati puno vise godina, jer je ekonomija generalno u qrcu, sentiment je negativan itd…
pitanje je kad ce opet obicni ljudi na ulici i po birtijama poceti govorkati o tim dionicama i kako se neki njihov frend lako obogatio na tomu..
Ekonomija nije baš najbolja ali postoji trend oporavka.
Vrijetdnost Crobex-a odrđuju sastvnice suklatno težini udjela u indexu. Što se mene tiče HT, ADRS, ATGR, INA, PODR, KOEI mogu odmah na ATH jer recesija nije previše utjecala na njihovo poslovanje, pad vrijednosti dionice je bio samo rezultat panike.
Građevinari i brodari imaju negativan sektorski forecast u 2010g, cijene su tu negdje gdje su bile 2006 g, ali to su znatno bolje i jače firme nego tada. Dakle možemo pričati da su fundamentalno podcijenjeni.
Nisam baš upućen ali mi se čini da bi mi u 2012 g trebali u EU, i tu vidim mogućnost da Crobex negdje u jesen 2011g dođe do ATH.
[/quote]
Antiša, slabo je to. Skroz slabi argumenti. Pučanstvo zaspalo. Treba ga probudit, nabiti entzuijazmom. Možeš ti to bolje. Ma, što možeš – moraš. Inače će te pučanstvo smatrati krivim za neuspjeh.
Negdje je netko napisao, da nigdje nema toliko budala po kvadratnom metru, kao što ih ima na burzi. Manjina koja to nije, naravno, mora se praviti budalastom da bi preživjela. Stoga mi ništa drugo ne preostaje nego da se i ja pravim budalastim.
Ako se Antišin scenarij ne ostvari Crobex bi mogao lako formirati H&S s prvim targetom, kako je označeno na slici.
Fundamentalisti bi došli na svoje, jer bi se kretanje indeksa uskladilo s GDP-om.
Hajde Antiša, možeš ti to. Narod to od tebe očekuje. Meni se neda zaje.avat s time, ali naći ćeš ti već saveznike.
Tako je Antiša! Očekujem brodare na novim ATH kad sve ovo prođe.
A i graditelji bi mogli barem do pola ATH, pogotovo VDKT-R-A.
Pogotovo VDKT….ako zaboravimo dokap sa 149 813 – gotovo 50% novih dionica na tržištu.
Ili je to nebitno prema TA?
što mislite kolike su mogučnosti za preokret trenda kod svjetskih brodara?….
od ponedjeljka idu gore?…..
Od ponedjeljka, pitaš? Baš od sutra?
Vjerojatnost da se takvo nešto dogodi sutra je 50%, a vjerojatnost da se ne dogodi je 100%.
već dugo nitko nije linkao friškog tjednog McHugha, pa evo malo, za masiranje mozga
https://www.technicalindicatorindex.com/newsletter/bpdf/TII_Newsletter_1257A_1.29.10_7055475115.pdf
evo onda i najfriskiji prehterov stu pa sad imate sve [cool]
http://www.mediafire.com/?m0mmzmwzjd2
znaci odma ujutro DVIJE kave, za svaki slucaj…
Evo i malo tehničke analize..
INA-R-A
Tu vam se jučer dogodio proboj višemjesečnog otpora [cool]
[/u]Nitko ne komentira, pa evo..[/i]
Sretno svima!
sjećaš se da sam ti ja to komentirao na temi "Što smo danas tržili" kad si napisao da si kupio INU? – pogledaj…
[/quote]
Sjećam se, kolega tony..
Mislio sam na nedostatak komentara na ovoj temi.
Ja Vas cijenim kao vrsnog tehničara i altruistu! [thumbsup]
ATPL. Veliki sideways kanal i unutar njega padajući. Cijena se ponovo odbila od gornje linije kanala.
Bilo je govora o inverted H&S. Ucrtala sam prvi i drugi označeni brojem 1 i 2.Drugi nisam uzimala kao mogućnost zbog toga što je i prvi propao a kanal se ponovo pokazao kao primarni utjecaj.
U drugom grafu negativna divergencija.
Pozdrav
Samo jedan mali dodatak, jer mislim da smo možda dobili novu potporu (debela plava linija)
Ukoliko probijemo liniju otpora trenutnog padajućeg kanala, mogli bismo uspostaviti novi, optimističniji..
Pozdrav..
KOEI-R-A
Postoji mogućnost da je otpor puno bliže nego što mislite..
Samo toliko, malo opreza ne škodi..
Sretno svima!