Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Šta vam se čini od ovoga, ja mislim da se povijest ponavlja. Potpore iz rastućeg trenda iz 2005g su se pokazale čvrste, ne vidim razloga zašto nebi na 3300 bodova ove godine

History does not repeat itself, but it does rhyme.
Te potpore su sada otpori, jer dolazimo iz drugog smjera.

Šta vam se čini od ovoga, ja mislim da se povijest ponavlja. Potpore iz rastućeg trenda iz 2005g su se pokazale čvrste, ne vidim razloga zašto nebi na 3300 bodova ove godine

History does not repeat itself, but it does rhyme.
Te potpore su sada otpori, jer dolazimo iz drugog smjera.
[/quote]
Mislio sam na potpore na cca 1675 i 1930 bodova jer ponavlja se obrazac rasta 2005-2007 g, naravno da su cca 2600 i 3300 bodova otpori ali kao što tada nije bilo veće korekcije neće ni ovaj put već samo stagnacija prije proboja otpora.
Isto tako S&P-u je cca 1150 povijesni otpor i bila je logična korekcija a meni indikativno što smo mi krenuli u rast baš za vrijeme te korekcije.

Puno je pesimista!

Pad može, korekcija može,raspad, sve može!

Ali;

neće padati onda kad Vi hoćete da pada nego kad se njemu pada i isto tako neće rast kad vi hoćete da raste nego kad "ono" hoće rast!

Rast Crobex-a još ni bribližno nije kompromitiran dapače još uvijek smo u uzlaznoj putanji!

Upravo tako.
Sve je više pesimista po forumu. Svi su u cashu, dakle rasti se mora.
Eh da, sve negativno je uračunato u cijenu. Rezultati su bolji od očekivanih. [wink]
[/quote]
i kakve veze imaju rezultati sa rastom ili padom burze, pa daj pogledaj malo unatrag…
i tehnički crobi izgleda super, ali koliko će se moći oduprijeti crvenilu kod amera?

zanimljiv pogled

znas sto, crobex *sigurno* ide u revisit 3200 bodova, pitanje je samo kada?

problematika je, ako nam je zadnji put trebalo cca 2 god. uz strahovit pozitivan sentiment, irrational exuberance itd.. ovaj put ce trebati puno vise godina, jer je ekonomija generalno u qrcu, sentiment je negativan itd…

pitanje je kad ce opet obicni ljudi na ulici i po birtijama poceti govorkati o tim dionicama i kako se neki njihov frend lako obogatio na tomu..

zanimljiv pogled

znas sto, crobex *sigurno* ide u revisit 3200 bodova, pitanje je samo kada?

problematika je, ako nam je zadnji put trebalo cca 2 god. uz strahovit pozitivan sentiment, irrational exuberance itd.. ovaj put ce trebati puno vise godina, jer je ekonomija generalno u qrcu, sentiment je negativan itd…

pitanje je kad ce opet obicni ljudi na ulici i po birtijama poceti govorkati o tim dionicama i kako se neki njihov frend lako obogatio na tomu..

Ekonomija nije baš najbolja ali postoji trend oporavka.
Vrijetdnost Crobex-a odrđuju sastvnice suklatno težini udjela u indexu. Što se mene tiče HT, ADRS, ATGR, INA, PODR, KOEI mogu odmah na ATH jer recesija nije previše utjecala na njihovo poslovanje, pad vrijednosti dionice je bio samo rezultat panike.
Građevinari i brodari imaju negativan sektorski forecast u 2010g, cijene su tu negdje gdje su bile 2006 g, ali to su znatno bolje i jače firme nego tada. Dakle možemo pričati da su fundamentalno podcijenjeni.

Nisam baš upućen ali mi se čini da bi mi u 2012 g trebali u EU, i tu vidim mogućnost da Crobex negdje u jesen 2011g dođe do ATH.

Tako je Antiša! Očekujem brodare na novim ATH kad sve ovo prođe.
A i graditelji bi mogli barem do pola ATH, pogotovo VDKT-R-A.

Tako je Antiša! Očekujem brodare na novim ATH kad sve ovo prođe.
A i graditelji bi mogli barem do pola ATH, pogotovo VDKT-R-A.

Hrvatski brodari nikada neće vidjeti ATH.
Zaboravi to.

A crobex ide prema ATL

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

ATL = all time long do vrha….

Potpisujem!

ATPL. Veliki sideways kanal i unutar njega padajući. Cijena se ponovo odbila od gornje linije kanala.
Bilo je govora o inverted H&S. Ucrtala sam prvi i drugi označeni brojem 1 i 2.Drugi nisam uzimala kao mogućnost zbog toga što je i prvi propao a kanal se ponovo pokazao kao primarni utjecaj.
U drugom grafu negativna divergencija.
Pozdrav

Što se mene tiče HT, ADRS, ATGR, INA, PODR, KOEI mogu odmah na ATH jer recesija nije previše utjecala na njihovo poslovanje
.
Ajd ponovo pročitaj šta si napisao za INA i PODR, pa im zbroji gubitke ako imaš tolki digitron.
ATGR sama zasluženo kroči prema ATH, hrvatski IBM. [cool]

Što se mene tiče HT, ADRS, ATGR, INA, PODR, KOEI mogu odmah na ATH jer recesija nije previše utjecala na njihovo poslovanje
.
Ajd ponovo pročitaj šta si napisao za INA i PODR, pa im zbroji gubitke ako imaš tolki digitron.
ATGR sama zasluženo kroči prema ATH, hrvatski IBM. [cool]
[/quote]
Dobit i gubitak su stavke koje se jednostavno mogu namještati kako kome odgovara, ja isključivo gledam prihode, INA možda i nije najbolji kandidat za ATH ali PODR će mnoge iznenaditi.

Dva grafa S&P, i link na jednu dosta davnu usporedbu log i lin grafa
Vaš link
Mislim da ce ovo zanimati sve koji se i malo ozbiljnije zele posvetiti tehnickoj analizi

PS. Da bi vas link odveo na pravo mjesto morate postaviti 10 poruka po stranici. Inace je to moj post od 15.08.08

Ovcetino sta to radis!? Oovco... ovcice... janje moje malo...

New Report

Close