ovim putem želim čestitati vrsnom tehničaru kolegi mediji koji je prvi uočio formaciju "cioa bello" na tickeru INA-R-A.
I dok jedni uče zastarjele metode klinova na SP-u, drugi proaktivni forumaši uče nova znanja iz velikih bačvi knjiga naručenih sa najnovijih svjetskih tžišta.
tako je to na burzi [bye]
Kolega nije "CIOA BELLO" već "CIAO BELLO" [kiss]
Ali nećemo vam zamjeriti!
[/quote]
tip feller kolega. CIAO BELLO, to je ta formacija [thumbsup] s oscilatorom- AJME MENI a.k.a MEDVJEĐA KRV [thumbsup]
Jao,jao,jao.
Tko je propustio neka ode na str.2838 ove teme i pročita analize na onoj stranici. Što je najgore napisali su ih ljudi koji vrlo dobro razumiju TA. Ako su trgovali po onom što su tamo napisali sada nose gaće na štapu.
Evo ponoviti ću još jedanput. Analizi grafova morate pristupiti hladne glave i bez želje da tržište ili dionica krene u željenom smjeru, a ovisno o tome u kakvoj ste poziciji. Ako tome nije tako onda paraegzaktna nauka zvana TA počinje ličiti na fatamorganu, koja vam ukazuje na obrazce i formacije koje tada nisu ispravne ili bi mogle biti ispravne s malim postotkom realizacije. Narodski rečeno od šume prestajete vidjeti drvo pa se zakucate u njega. A to boli. Evo npr. Tigrus je ovog puta uz poštovanu forumašicu Lulu, ako su naravno, trgovali prema onomu što su napisali ovdje pogodili fes.
Jedini od tehničara. Ako sam koga izostavio ispričavam se, ali kolegica Lulu je pred nekih mjesec ovdje napisala da se ne obazire na ovo vrludanje zadnji mjesec i da ignorira i da je hold. Moj naklon.
Tigrus je ovog puta s analizom pogodio. Nije priznao da je prošli put kad smo imali prepisku promašio, ali dobro analize su mu od tada čini mi se hladnokrvnije – moj naklon također.
S obzirom da su se mnogi uskokodakali vezano za moje ranije analize i naglom promjenom misljenja priloziti cu ovu analizu kao milodar kolegama Galiji, Domobranu i Rekvijumu.
Dnevne svijece:
1. Potvrdeni 3 white Soldiers
2. ADX – buy signal
3. SAR dao buy signal
4. EMA promjenila smjer – prema gore
5. probijena prva linija postotne promjene trenda
Tjedne svijece:
1. Pozitivna divergencija na tjednom grafu na Slow Stochasticu
2. ADX dao Buy signal
Gospodo, naucite se cijeniti znanje.
[smiley]
evo izvolite, analiza od 07.01.2010.
brutalno….
[cool]
Divergencije na futuresima su za sada bar malo odradile rasti.
http://www.svijet-dionica.net/index.php?option=com_content&view=article&id=170&catid=47
jesi ti iz te firme ili si samo forumaš.?? ……………………..
SPX- situacija se odvija u skladu sa očekivanjima : bikovske divergencije rade svoje…
Na satnom grafu u prilogu vidi se moguće nastajanje skrivene negativne divergencije na RSI-u i Williamsu koje može dovesti do otvaranja u minusu. Divergencija se poništava prelaskom cca 1104. Kao što je već rečeno, ukoliko u ovom odbijanju ne prijeđemo cca 1130, radit će se o potvrđenom silaznom trendu, za sad se ovo može tretirati samo kao žešća korekcija.
[thumbsup]
SPX- situacija se odvija u skladu sa očekivanjima : bikovske divergencije rade svoje…
Na satnom grafu u prilogu vidi se moguće nastajanje skrivene negativne divergencije na RSI-u i Williamsu koje može dovesti do otvaranja u minusu. Divergencija se poništava prelaskom cca 1104. Kao što je već rečeno, ukoliko u ovom odbijanju ne prijeđemo cca 1130, radit će se o potvrđenom silaznom trendu, za sad se ovo može tretirati samo kao žešća korekcija.
[thumbsup]
[/quote]
i dalje smo žešća korekcija ili………….još možemo dole da dobimo onaj extremni
buy signal….ali vidjet ćemo…….
[thumbsup]
[/quote]
i dalje smo žešća korekcija ili………….još možemo dole da dobimo onaj extremni
buy signal….ali vidjet ćemo…….
[/quote]
U ovom trenutku imamo samo jedan vrh (1150). Imajući u vidu da silazni trend definiraju vrhovi s te se pozicije nije ništa promjenilo. Trend će odrediti sljedeći vrh, kad god se on pojavio. Za sad to možemo tretirati kao korekciju.
DAX : nakon današnjeg pada većina bikovskih divergencija na satnom grafu se održala (MACD/K/, ROC, RSI, SS). Na dnevnom grafu formira se bikovska divergencija MACD(K) sa mogućim višim ili dvostrukim dnom koja se na dnevnom grafu dosta rijetko formira i obično je dosta značajna. Na razini 5502 imamo fibo razinu ukupnog rasta ( 23.6%) kao i liniju potpore od 19.08 2009 jednom već potvrđenu. Nagradno pitanje : dali će fibo potpora+linija potpore+divergencija MACD(K)+probijen bollinger+udaljenost od SMA20 biti dovoljno za preokret ovog mini-trenda?
ps. sutra ameri objava BDP-a ………
Malo za samoanalizu i opuštanje dok se prikuplja energija preko vikenda za novi uzbudljiv tjedan:
http://penguinsgoldenegg.blogspot.com/2010/01/five-stages-of-trader-evolution.html
Ne znam jel na ovom topicu ili na nekom drugom, no svejedno jučer čitam kako je sve idealno, Crobi je probio 2.220 idemo na 2.250, vjerojatno onda i dalje….
Iako se inače ne obazirem na takve postove, ja rasprodo skoro cijeli portfelj (jedino pojačo Janaf i to odma na početku)….I to sve do 12 h….
Zašto rasprodo ???
Ameri opet loši, a naši ne mogu, a da ih ne krenu slijediti…Inače ovaj pattern koji se jučer desio se naziva Shooting star (http://www.investopedia.com/terms/s/shootingstar.asp)…i označava preokret …
Zato pamet u glavu i ne vjerujte svemu što se ovdje piše….
Prvo, sve je moguće.
Drugo, Ameri su u korekciji manjeg intenziteta nego što su bili u ožujku 2009. godine, ali dosta jakoj.
Treće, desit će se odbijanac koji će se to sve morati izbalansirati.
Četvrto, ako su Ameri tako loši, nije od jučer, koliko vidim korekcija traje već netko vrijeme.
Peto, točno 31.12.2009. godine na temi strana tržišta sam naveo da su Ameri i službeno ušli u korekciju, što je značilo da će cijene u sljedećem periodu više padati nego rasti.
Šesto, kao što kaže pobjeda, na CROBEXU je sve moguće.