mogu li zamoliti cijenjene kolega za analizu dionica ddjh i korf?
unaprijed hvala i ugodan vam vikend!
stanje s&p-a pred današnje otvaranje
Ja bih to ovako…
Tehničari, hoće li nafta nastaviti u ustaljenom ritmu do cca 73-75$ pa odbijanac ili će se promijeniti pravila igre?
Deca bok. HT.Negativna divergencija sugerira promjenu trenda iz up u down ili stagnaciju.
Cijena došla do 50% retracementa od vrha iz 2007.
Pozdrav svim forumašima i forumašicama.
HT – 50 % retrace = 303 kn
[/quote]
Gospon Tigrus, cijena je napravila vrh na 299,69. Razlika između 299,69 i 303 je manja od 2% koliko je normalno i prihvatljivo odstupanje bilo kojeg tehničkog targeta.
Pozdrav
Nafta. Kreće se u uzlaznom kanalu.Zbog negativne divergencije označene crvenom bojom cijena pala bez da je došla do gornje stranice kanala.Podrška na liniji uptrenda koja je na oko 75. MA50 je na 77,55.
Sve dok cijena radi higher high nema govora o bilo kakvoj promjeni trenda.
Pozdrav
Pozdrav baka brankica,
a kaj veliš barone na sp500 i nasda i njihove otpore?
Bu se to probilo iz prve?
za nešto ozbiljnije premalo podataka na ovom tvom grafu, barem za mene, tim više što se čak i svijeće jedva mogu razaznati i oblikom i bojom
Ovo je najpreglednije što znam a da ima graf nafte jer ona nema ticker:
Vaš link
Može se i ovdje pogledati graf:
Vaš link
[/quote]
….
za nešto ozbiljnije premalo podataka na ovom tvom grafu, barem za mene, tim više što se čak i svijeće jedva mogu razaznati i oblikom i bojom
Ovo je najpreglednije što znam a da ima graf nafte jer ona nema ticker:
Vaš link
Može se i ovdje pogledati graf:
Vaš link
[/quote]
Evo sad sam pogledao na nekim drugim stranicama gdje mogu ubaciti više parametara: Prema ovomu što se vidi npr. na dnevnom grafu ja bih se kladio na pad.
Sad, do kojih točno razina, trebalo bi malo detaljnije sve pregledati, usporediti s tjednim grafovima itd. napraviti projekcije prema nekoliko različitih varijanti, za što već treba odvojiti nešto više vremena… pa možda neki drugi put.
Ili jednom rječju nemaš pojma, osim tu na ZSE pisati svašta kao i tigrus.
Jer trgovati na ZSE uveliko se razlikuje nego na DJI.
Tamo ima zvijeri, pojedu te, a ovdje ste sitni manipulatori i to je to.
Ako si zvijer, odgovori mu kako spada i ne seri s razlozima što sve treba uključiti da bi znao kamo će nafta. Iako ne znam zašto te Rocky5 pita to kad on najbolje zna. Jadno.[bye]
Hvala na komplimentu ali nisam nikada tvrdio da nešto znam, uvijek se nađe pametniji.
Rekao bih da je Brankica u pravu, tako slično i ja razmišljam. No možda se u grafu krije nešto što ne vidimo.
Ako se još netko želi zabavljati naftom, može ovdje:
(dugačak je link i ne želi ga normalno staviti u post pa treba copy-paste)