(sporo ali sigurno ide gore
Gledate zrcalnu sliku, kolega??
Uopće nije točno da fond menađeri ruše tržište u dogovoru ili namjerno. Pomoću Fibo brojeva i Gann analize moglo se savršeno predvidjeti kad će krenuti pad, a kad rast tržišta i to u dan.
Jedino ako su ta dvojica dva fonda onda se zna točno kad će dolje i koliko i obrnuto
kakve analize kakvi Gannili Fibo
FM kroje gaće
Znam prijatelju – boli. Ali vjeruj sve je to škola kroz koju smo prolazili. Tko nije naučio ponavljat će dok ne nauči, odnosno sve izgubi.
Kada sam na 2618 stranici jedini imao muda staviti dugoročnu prognozu crobexa (u vrijeme sličnom danas, kada su svi vikali up, up, up…) bilo je primitivaca i pravokacija na taj račun koliko želiš. Onda stvarno pomisliš kao mnogi drugi, koji su prestali pisati, pa zašto djelit znanje sa takvima? Krivi su ovdje i moderatori, koji dopuštaju vrijeđanje bez argumenata.
crobex je tada iznosio 2219,60 boda
sada crobex vrijedi 1980,60 boda odnosno 239,42 boda manje što iznosi gubitak od 12,09%.
Puno je bilo prijatelja, kojim sam putem pm dao tada savjet, da prodaju – i nisu pogriješili. [cool]
Ovo Vaše boldano je vjerojatno "polako i sigurno gore" kako piše Mrgud. Vi ste često zvali vrh na SPX-u
(kao i većina analitičara koje sam pratio) ali ovakav graf SPX-a kakav je Mrgud dao, rijetko se viđa.
Liči mi na ono- dajte djetetu olovku pa neka se zabavlja.
Ne pratim naročito ovaj topik, ali ponekad je stvarno zabavan;
Lijep pozdrav svima i ugodne blagdanske dane želim!
Huso
Znam prijatelju – boli. Ali vjeruj sve je to škola kroz koju smo prolazili. Tko nije naučio ponavljat će dok ne nauči, odnosno sve izgubi.
Kada sam na 2618 stranici jedini imao muda staviti dugoročnu prognozu crobexa (u vrijeme sličnom danas, kada su svi vikali up, up, up…) bilo je primitivaca i pravokacija na taj račun koliko želiš. Onda stvarno pomisliš kao mnogi drugi, koji su prestali pisati, pa zašto djelit znanje sa takvima? Krivi su ovdje i moderatori, koji dopuštaju vrijeđanje bez argumenata.
sada crobex vrijedi 1980,60 boda odnosno 239,42 boda manje što iznosi gubitak od 12,09%.
Puno je bilo prijatelja, kojim sam putem pm dao tada savjet, da prodaju – i nisu pogriješili. [cool]
Ovo Vaše boldano je vjerojatno "polako i sigurno gore" kako piše Mrgud. Vi ste često zvali vrh na SPX-u
(kao i većina analitičara koje sam pratio) ali ovakav graf SPX-a kakav je Mrgud dao, rijetko se viđa.
Huso
[/quote]
Huso vidi se da nisi u toku zbivanja i da ti nije jasno žašto je onako dijete graf nacrtalo,,,ali ?? a i mjesto mislim da ti nije ovdje kako si i sam rekao (navratio), Nemoj više svraćati Huso u ovu čaršiju !! [yawn]
Huso
[/quote]
Huso vidi se da nisi u toku zbivanja i da ti nije jasno žašto je onako dijete graf nacrtalo,,,ali ?? a i mjesto mislim da ti nije ovdje kako si i sam rekao (navratio), Nemoj više svraćati Huso u ovu čaršiju !! [yawn]
[/quote]
Kolega,
svaka kritika je dobrodošla pravome tehničaru, ako ništa drugo da se zapita gdje je pogriješio.
Evo vaš SPX, primjerice:
reagirao sam na onu crvenu horizontalu na SPX-u koja niti dodiruje vrhove niti dna, što znači- niti je otpor niti potpora.
Minimalni retracement je 23% tj. oko 1020 a ne ono "nešto" vaše.
Ali OK, vidim da ne znate diskutirati, žali bože i pokušati.
Nadam se da ne trgujete prema vlastitim grafovima.
LP
Huso
Ne svraćam često ovdje, ali vidim da je ista slika kao na svim ostalim topicima….Postoji čovjek, dva koji konstruktivnim radom pokušaju pridonjeti temi i hrpa prozivatelja koja ih kritikuje…
Naravno, takvi nisu priložili svoj graf (niti će ikada) i predočili svoje razmišljanje o trendu, slijedećim linijama potpore/otpora…
Takvi se često osvrću na prošlost i ističu kako je sve bilo jasno ko na dlanu…ali za budućnost, to je već druga priča….
Ili, pak sve znaju, imaju u malom prstu, ali eto ne žele to objavit….
Jedino što mogu je pružiti potporu korisnim nickovima ovdje (tipa mrguda) i reći im da se ne obaziru na ove druge….
daj ne lupetaj gluposti, kako te nije sram? kaj si ti stavljao? Od Sp 750 bodova trubiš o padu i crtaš rastuće klinove neprekidno i to u prosjeku jednom tjedno već 9 mjeseci. I opet si fulo. SP raste. Crobex si možda i pogodio sad ovu korekciju. Pa naravno da si pogodio. Odi u Internacional i stavljaj cjelu večer na crveno. pa uzet ćeš jedan pot. kad tad. smiješno… [bye]
Tako je flyer malo ljudi je ostalo ovdje, koji konstruktivnim radom pokušaju pridonjeti temi.
Gubernator je sa hrpom svojih troduplih nikova jedan od onih koja ih kritikuje…a nije u stanju odgovoriti na obično pitajnce, kad će se ostvariti njegova prognoza sa indexom S&P na 1450.
Huso
[/quote]
[/quote]
Kolega,
svaka kritika je dobrodošla pravome tehničaru, ako ništa drugo da se zapita gdje je pogriješio.
Evo vaš SPX, primjerice:
reagirao sam na onu crvenu horizontalu na SPX-u koja niti dodiruje vrhove niti dna, što znači- niti je otpor niti potpora.
Minimalni retracement je 23% tj. oko 1020 a ne ono "nešto" vaše.
Ali OK, vidim da ne znate diskutirati, žali bože i pokušati.
Nadam se da ne trgujete prema vlastitim grafovima.
LP
Huso
[/quote]
Huso, neznam zašto pozdravi i diskusije oko povučenih linija, (ovo je između mene i prijatelja K19 koji to razumije) samo sa vratite na stranicu koju san naznačio prijatelju K19 , bez zlih namjera, samo na uvid na ono što sam mislio da se obistinilo. ali za Vas je koliko vidim to Speace seattle pa da Vam objašnjavam zašto ne CRTE nego linije ovako ili onako, nema smisla. Kako ste rekli Huso ovdje nistae samo ste navratili, molim Vas vratite sae tanmo gdje ste do sada bili. Bez ljutnje .. Mrgud !!
I dalje svima sve, sve najbolje u 2010 godini !!
Mislim da me je prijatelj K19 razumio. HVALA svima i svako dobro !!
Tako je flyer malo ljudi je ostalo ovdje, koji konstruktivnim radom pokušaju pridonjeti temi.
Gubernator je sa hrpom svojih troduplih nikova jedan od onih koja ih kritikuje…a nije u stanju odgovoriti na obično pitajnce, kad će se ostvariti njegova prognoza sa indexom S&P na 1450.
kolega, navedite moje duple nickove koje stalno spominjete. inzistiram.
glede 1450, ja ne ulažem na time frame nego na TG price, što sam i nekoliko puta ponovio. Ne mogu vam reći kada će SP biti 1450 ali vam mogu reći da ide prema TG-u i to puno bolje od mojih očekivanja. Očekivao veće usputne korekcije.
ono što ja zovem već dobrih 8 mjeseci je SP na cca 1250 i to očekujem krajem prvog kvartala. Call stoji od proljeća i još ga uvijek nemam razloga mijenjati.
Otprilike u to vrijeme očekujem podizanje kamatnjaka u USA i prebacivanje motora USA gospodarstva sa jeftinog novca na realni sektor. Kod tog prešaltavanja moguće da će doći do korekcije makroekonomskih pokazatelja u narednih 2 kvartala, dakle do kraja 3Q 2010. Kažem moguće, a i ne mora. Ukoliko dođe do promjene derivacije makroekonomskih pokazatelja , očekujem korekciju oko sredine 2010. Ako ne dođe ići će se direktno na 1450, ali i preko.
A ove vaše countove i brojanje valova slobodno spremite u ladicu. Pa kaj ne vidite koliko puta su vas prevarili, i vi i dalje po njima ko maxim po diviziji?
Čestitam svim tehničarima uspješnu 2010. godinu
evo nadam se da je jasnije.
Srdačno Vaš, GMB GUBERNATOR
Gubernatoru ova godina je u najmanju ruku čudna što se tiče kretanja cijena, nema trgovca koji se nije iznenadio i omašio. E sad kako će nama pomoći rast SP na 1450 zapravo se kod nas desila najgora moguća stvar da smo se otkačili od svjetskih gibanja cijena i kod nas je izostao santa claus rally a prvi mjesec je već tradicionalno sklon korekcijama, e sad kako će se odraziti eventualna vanjska korekcija na crobex? Vani bi to bila sasvim normalna korekcija UP trenda ,a kod nas bi izgledalo "ajme meni nije mi dobro" depresivna ekipa bi se ponovno povampirila i mogući potoci krvi na ZSE.
P.S ovo je samo špekulacija autora teksta nije poziv na kupnju ili prodaju dionica.