Bollinger se počeo širiti, crobex je na donjoj granici, rsi koketira sa oversold područjem, macd je ravna linija oko nule. Sutra, najkasnije preksutra bi morao ići odbijanac. Ovo danas se gadno osjetilo na portfelju… Rekao bi su šanse 60:40 za rast, iako s obzirom na razliku u odnosu na eu i us indekse bilo bi vrijeme da se strani investitori zainteresiraju… Peti mjesec stil… [smiley]
p.s. odbijanac koji bi se nastavio u novi trend, ne samo dnevni [wink]
Dabogda bio u pravu [pray] [thumbsup]
ne bih štel bit zločest al ATH je ATH.
[/quote]
krivica je na kolegi sto nije jasno naznacio rok promatra, dakle da se da jednoznacno da misli o lokalnom ath-om…
dodao bih samo: "ljepota je u ocima promatraca" [cool]
[/quote]
…nije li napisao:DAX novi ATH -5,926.35
52wk Range: 3,588.89 – 5,926.35
…ovo 52wk nešto znači… niš, niš, samo sam primetil…
Itekako bi TA izgubila svoju važnost, jer je već i do sada u mnogim investitorima s kojima sam razgovarala, izgubila na važnosti i mali broj se još oslanja na nju, što pokazuje i pisanje i interes za ovaj dio foruma.
Ako smo kod fibo potpore, tu vas kolega mogu na nebrojeno primjera demantirati, jer upravo su fibo potpore mnogo puta bile ključne za odbijanac, posebno kod nekih pojedinih dionica.
Pisati o nekorisnosti TA može samo onaj tko nema nikakvog pojma što je to (ili što je još gore, nešto natuca), ni kako funkcionira, niti koji se ponder daje kojem pokazatelju, tko ne poznaje odnose i trajanje pojedinih TF-ova, tko nema pojma kako se tzv. "PA" (pshiloške analize) reflektira u TA i masu drugih važni stvari. Učiti tribate, svitu moj [thumbsup]
Čast iznimkama, ali većina tekstova o TA ode je naklapanje i nema veze s vezon.
eto jedan školski obrnuti h&s, KNZM
i volumeni su ok
i test linije vrata je ok
još da nam je burza ok,
možda bi nešto i zaradili aii
ispunjeni su svi tehnicki uvjeti za jedan dobar odbijanac, neke dionice su u jakom oversold podrucju …sutra dajem velike sanse ,misljenje?
[proud]
ispunjeni su svi tehnicki uvjeti za jedan dobar odbijanac, neke dionice su u jakom oversold podrucju …sutra dajem velike sanse ,misljenje?
[proud]
[/quote]
Pomalo smo tonuli a sada ko delfin skačemo.
Mogli bi mi ponoviti onih 17% rasta iz prošle godine.
Al bi bilo uskakanje u vlak kroz prozor. [bye]
Evo jedan primjer dosta kontrolirane dionice, ali na kojoj se dobro pokazuje linija trenda na RSI-u i usporavanje rasta iz parabolične linije, tako da je svaka sljedeća istaknuta točka nakon dna pod sve manjim (oštrijim) kutom, što implicira jednostavne zaključke od daljnjem kretanju cijena.
Većina drugi dionica su neusporedivo lakše za TA od ove i recimo HT-a i još par koje su dosta kontrolirane.
p.s. Zaboravija sam još dodati: Svaka ova točka označena crvenim krugom pokazuje točno pad do sredine bollingera, a ova kojom se udara o glavnu liniju trenda, donju ovojnicu boll-a.
Isto tako vidi se i poprilična važnost fibo-razina. A jap.sviće najbrže pokazuju što se može očekivati već u sljedećoj svići, pogotovo kad ih se gleda u širem kontekstu.
Ameri 1120
Pa kad ce vise taj pad u americi
Ameri 1120
Pa kad ce vise taj pad u americi
pitaj KNECHT19
[kiss]