Ovo sa dolarom nema veze sa zdravim razumom. Ako i dalje nastavi rasti kriza iz 30-tih će za Amere biti dječja igra što ih tek čeka. [lol]
IGH-R-A:
Kolega, da li ste vi upoznati sa targetom ovog duplog vrha koji je potvrđen?
Ovo sa dolarom nema veze sa zdravim razumom. Ako i dalje nastavi rasti kriza iz 30-tih će za Amere biti dječja igra što ih tek čeka. [lol]
Tako se i meni čini. Ko nije zauzeo busiju krajnje vreme je da to napravi.
Da, da, do sad su zbunarili brdo para na oporavak pa će sada pustit da situacija izmakne kontroli.
Pa nisu to Balkanci, to su Amerikanci. [yawn]
Mali podsjetnik na raspravu oko tehničke analizu crobexa od kraja prošlog mjeseca, kad je crobex došao do 2000 bodova rulja je tvrdila da se radi o padajućem klinu, a ja da se radi o padajućem kanalu.
Ne znam čemu izmišljanja nekih obrazaca kada je sad sve postalo kristalno jasno?
1) Probijena je glavna linija trenda, znači trend je trenutno negativan
2) Prethodno je rsi upozoravao na to, a naknadno potvrdio
3) Vrijednost crobexa je pala najprije ispod moving average 20 i 50, a od nedavno i ispod 100
4) Formira se padajući kanal, nikakav klin
Inače fibo 50 se nalazi na 1990 bodova, pa se tako nismo ni mogli odbiti od fibo 50 jer ga crobex nije još ni dosegao. Spomenut oversold na stochasticu i moguća divergencija su pouzdani gotovo isto kao i u drugom mjesecu ove godine, dakle nepouzdani su ( jer se trend tehnički ipak okrenuo u padajući !).
Cijenim tvoje mišljenje Pero, ali za takvu potvrdu trenda mislim da treba probijanje potvrditi sa 3%.
A ja sam vidio ogromnu želju za kupovinom u petak na crobexu cca,2010 i to uza sve onako negativne futurese u USA i prethodni dnevni pad u EU.
Stoga ja mislim da nećemo ispod 2000, jer je vidljiva jaka obrana.
[/quote]
@peromadjar
Kakav je to kanal? posebno ta donja crta tvog nazovi kanala.
Na Crobex je vidljiva formacija padajućeg klina, kao što je nacrtao kolega graditelj, tako da vjerovatno idemo gore. I u 2007 i u 2008 od 1.12 je krenuo bull tako da vjerovatno i u 2009 će biti bull za kraj godine.
Crobex se odbio točno na donjoj liniji dugoročnog uzlaznog kanala, koja je ujedno i 5. točka silaznog klina koji nagovještava promjenu smjera Crobexa, a tu je u blizini i 50 % fibo posljednjeg rastućeg vala:
Ako ovo nije padajući klin onda neznam šta je, a to se zna što znači.
[/quote]
Pogledajte samo te krasne komentare.
Na kraju je to jedan od analitičara s internet portala proglasio klinom i svi bili sretni i zadovoljni a mene popljuvali.
Ajmo sad pogledat, jel to klin il je ipak kanal?
Ulažimo u znanje ( uključuje i analitičare s internet portala ).
@peromadjer,
ako ćemo se pozivati na to, pogledaj moje postove: i priču o kišobranu i jeseni (poznata formacija tzv. "kišobran" – kaskadni pad…), zatim kad sam govorio o 3-strukom vrhu na 2300 i ozbiljnijem padu koji je neminovan… Valjda je konačno svima jasno da se radi o negativnom trendu (nakon velikog pada dionica u koje su odreda vjerovali). Sad je pitanje: Do kad će to trajati? Kad će ići preokret? – Za odgovor na to može se raditi vremenske skale, računati Delata, računati Gann (mislim po njemu do oko 28.12.), fibo potpore i sl., što je sve super, a može se i vrlo jednostavno pratiti trend pomoću nekih eksperimentalno provjerljivih parametara TA i raditi u skladu s tim…bez prevelikih spekulacija. Reći netko da se od tada na nekim dionicama moglo dobro zaraditi, – naravno, ali to nije ulaganje, to je rulet. Osim toga, i u takvim slučajevima TA fenomenalno funkcionira, a temeljno je pravilo u negativnom trendu igrati kratkoročno…
Pozdrav do Novog ljeta! Pamet u glavu i sretno! [thumbsup]
Da, da, do sad su zbunarili brdo para na oporavak pa će sada pustit da situacija izmakne kontroli.
Pa nisu to Balkanci, to su Amerikanci. [yawn]
[/quote]
U svijetu su se pojavili neki novi igrači i odnos snaga je drugačiji tako da se situacija lako može izmaknuti kontroli. Vidiš da je postalo teško čak i u Kopenhagenu prodati određene spike. [lol]
Mali podsjetnik na raspravu oko tehničke analizu crobexa od kraja prošlog mjeseca, kad je crobex došao do 2000 bodova rulja je tvrdila da se radi o padajućem klinu, a ja da se radi o padajućem kanalu.
Ne znam čemu izmišljanja nekih obrazaca kada je sad sve postalo kristalno jasno?
1) Probijena je glavna linija trenda, znači trend je trenutno negativan
2) Prethodno je rsi upozoravao na to, a naknadno potvrdio
3) Vrijednost crobexa je pala najprije ispod moving average 20 i 50, a od nedavno i ispod 100
4) Formira se padajući kanal, nikakav klin
Inače fibo 50 se nalazi na 1990 bodova, pa se tako nismo ni mogli odbiti od fibo 50 jer ga crobex nije još ni dosegao. Spomenut oversold na stochasticu i moguća divergencija su pouzdani gotovo isto kao i u drugom mjesecu ove godine, dakle nepouzdani su ( jer se trend tehnički ipak okrenuo u padajući !).
Cijenim tvoje mišljenje Pero, ali za takvu potvrdu trenda mislim da treba probijanje potvrditi sa 3%.
A ja sam vidio ogromnu želju za kupovinom u petak na crobexu cca,2010 i to uza sve onako negativne futurese u USA i prethodni dnevni pad u EU.
Stoga ja mislim da nećemo ispod 2000, jer je vidljiva jaka obrana.
[/quote]
@peromadjar
Kakav je to kanal? posebno ta donja crta tvog nazovi kanala.
Na Crobex je vidljiva formacija padajućeg klina, kao što je nacrtao kolega graditelj, tako da vjerovatno idemo gore. I u 2007 i u 2008 od 1.12 je krenuo bull tako da vjerovatno i u 2009 će biti bull za kraj godine.
Crobex se odbio točno na donjoj liniji dugoročnog uzlaznog kanala, koja je ujedno i 5. točka silaznog klina koji nagovještava promjenu smjera Crobexa, a tu je u blizini i 50 % fibo posljednjeg rastućeg vala:
Ako ovo nije padajući klin onda neznam šta je, a to se zna što znači.
[/quote]
Pogledajte samo te krasne komentare.
Na kraju je to jedan od analitičara s internet portala proglasio klinom i svi bili sretni i zadovoljni a mene popljuvali.
Ajmo sad pogledat, jel to klin il je ipak kanal?
Ulažimo u znanje ( uključuje i analitičare s internet portala ).
[/quote]
Kolega Pero e sada si mene povuka za jezik,
– nije tebe nitko popljuvao iz ovih komentara a pogotovo ne ja.Ovu su sve konstruktivne kritike i
podijela razmišljanja.
– ne služi se ovakvim stvarima, jer sam ti ovo pisao kada je prošli puta Crobex bio na 2010 i od tada
je narastao preko 120 bodova.Znači dalo se lijepo zaraditi.
– kada si ti počeo ovako napadati što se onda nisi isto tako javio kada su te toliki sa foruma zvali da
se javiš kada je ATPL napravila rast a ti pisao da će dolje jer si prodao- nemoj da ti ja vadim
postove od tada.
Dakle kolega cijenim i uvažavam i dalje tvoje mišljenje i analize ali bi moga sa malo manje narcisoidnosti pisati.