Kad niko ne stavlja grafove, evo onda jedan:
Na RSI se formira klin, a i prometi su sve manji i manji. Što znači da će uskoro doći do proboja. A kad točno, e to je posebno pitanje. Vjerojatnost je veća da ćemo probiti prema gori,ali to triba i dodatno analizirati.
Ova isprikidana crvena linija trenda je ona koja je trebala biti nakon što je probijena strmija (parabolična, koja je dugoročno definitivno neodrživa). Ta je linija probijena na anomaliji-Sanader (kad je Ivo da ostavku), ali se brzo trend vratija unutar te linije. Moguće je lako da sljedeće odbijanje ide upravo od ove linije od koju se crobx odbija već par puta.
((Problem je samo što nam ekonomija izgleda loše, a država prid bankrotom [cry] ))
Bolje kupit ovce i travnjak nego gledati ove dionice.
Mrazi me kad gledam što nas čeka u 2010 godini. Primjerice DAX ili bilo što drugo. [cry]
Kupujem i dolare. One sveže ispečene. Zbog roka upotrebe.
Kad niko ne stavlja grafove, evo onda jedan:
Na RSI se formira klin, a i prometi su sve manji i manji. Što znači da će uskoro doći do proboja. A kad točno, e to je posebno pitanje. Vjerojatnost je veća da ćemo probiti prema gori,ali to triba i dodatno analizirati.
Ova isprikidana crvena linija trenda je ona koja je trebala biti nakon što je probijena strmija (parabolična, koja je dugoročno definitivno neodrživa). Ta je linija probijena na anomaliji-Sanader (kad je Ivo da ostavku), ali se brzo trend vratija unutar te linije. Moguće je lako da sljedeće odbijanje ide upravo od ove linije od koju se crobx odbija već par puta.
((Problem je samo što nam ekonomija izgleda loše, a država prid bankrotom [cry] ))
Nema više ovo smisla analizirati. Bolje analizirati Validus, Optimu i slične gdje tržište čisto OK funkcionira ovih dana a ne trebaju nam niti fondovi da bi radili valove.
[/quote]
Nema više ovo smisla analizirati. Bolje analizirati Validus, Optimu i slične gdje tržište čisto OK funkcionira ovih dana a ne trebaju nam niti fondovi da bi radili valove.
[/quote]
Evo onda jedna analiza..
VLDS-R-A
Trend je uzlazni, odbili smo se malo ranije i izgleda da ćemo ubrzat rast [smiley]
Mislim da će ovdje biti jako zanimljivo ovih dana..
Sretno svima!
MACD indikator na S&P 500
Na S&P 500 formiraju se negativne divergencije na važnim indikatorima, što će svakako otežavati nastavak rasta i vršiti pritisak na prodajnu stranu. Mi smo napravili analizu vila za ključni indikator MACD. Postavljanjem vila, vidimo da nisu dobile potvrdu pada, i kao rezultat toga izlazak iz kanala, prelaskom crvene padajuće linije stvorio bi se kupovni signal na indeksu S&P 500 i MACD bi imao otvoren put prema gornjoj plavoj liniji, odnosno najvišim razinama, gdje bi se stvorili veliki otpori. ZAKLJUČAK: Prelaskom crvene linije, MACD bi trebao ići prema najvišim razinama i za sobom bi trebao povući i S&P 500.
IZVOR:
http://www.svijet-dionica.net/
noćas u pola jedan, po svemu sudeći, dolar je toppirao, a euro bottomirao… da, dobro sam rekao dolar je toppirao, a ne bottomirao… svi očekuju da nakon dugotrajnog padanja dolar konačno poraste, ali po meni ovo je bila samo kratka korekcija na gore koja je završila noćas, i ode dolar opet dolje…
prilažem count EURUSD kao argument ovoj izjavi…
mislim, pogledajmo realno… bernanke jednostavno NEĆE DOZVOLITI da dolar poraste… njegova životna misija je da ne dozvoli deflaciju… čovjek je u zadnjih 20-ak godina napisao stotine papira i nekoliko knjiga na tu temu… zna o velikoj depresiji tridesetih vjerojatno više od bilo koga drugog u svijetu (u ekonomskom smislu)… i sad je u zadnjih par godina došao u poziciju da konačno realizira sve o čemu godinama piše… njegova životna misija je da ne dozvoli deflaciju… dakle, dolar neće rasti…
"jučer, negdje oko pola 10 uvečer" 😛
imam nešto štednje u dolarima, pa me zanima kako vidite daljni razvoj, budući očito nije topirao još.
ili se varam? ne kužim se u grafove, ali volim saslušati.
doduše sa svih portala pričaju točno ovo što ste i vi pročitali, da je Ben doktorirao Great Depression i da neće dozvoliti rast dolara, ipak, ponekad se pitam jesu li marketne sile baš toliko upravljive?
po mom mišljenju dolar je prenisko, nekakav rast prema euru bi morao napraviti.
ako može apdejt, šta grafovi kažu.
volio bih da i ostali kolege daju svoje viđenje koji se kuže u grafove.
hvala
Muamer
[/quote]
ako sam dobro upratio, evo još jednog novog vrha na dolaru.
iako, možda griješim, ne snalazim se baš.
kolega Smola, hvala na savjetu!dakle vi očekujete daljnje jačanje dolara?
fundamentalno ili tehnički?
M.
[/quote]
danas i jučer je dolar ponovo rastao.
imam štednju u HRK, EUR i USD.skoro pa u jednakim dijelovima.
da li bi možda sada bilo mudro zamijeniti dolar za euro, ili kune, ako ce očekuje nekakav vrh?
ili će dolar rast i dalje , pa da zamijenim eure?
i da li se uopće isplati za to ići mijenjati, makar u Sloveniji?
ako se na 10 000 može zaraditi barem za dobar ručak za 4, otišao bih jedan dan u Sloveniju na obiteljski izlet, ako će mi to trejdanje valutama pokrit?
dosad nikad nisam uspio zaradit nešto bitno na tečaju valuta.većinom su naknade u mjenjačnicama pojele većinu 🙂
poz Moammar
Ovo bi bio najvjerojatniji smjer dolara.
noćas u pola jedan, po svemu sudeći, dolar je toppirao, a euro bottomirao… da, dobro sam rekao dolar je toppirao, a ne bottomirao… svi očekuju da nakon dugotrajnog padanja dolar konačno poraste, ali po meni ovo je bila samo kratka korekcija na gore koja je završila noćas, i ode dolar opet dolje…
prilažem count EURUSD kao argument ovoj izjavi…
mislim, pogledajmo realno… bernanke jednostavno NEĆE DOZVOLITI da dolar poraste… njegova životna misija je da ne dozvoli deflaciju… čovjek je u zadnjih 20-ak godina napisao stotine papira i nekoliko knjiga na tu temu… zna o velikoj depresiji tridesetih vjerojatno više od bilo koga drugog u svijetu (u ekonomskom smislu)… i sad je u zadnjih par godina došao u poziciju da konačno realizira sve o čemu godinama piše… njegova životna misija je da ne dozvoli deflaciju… dakle, dolar neće rasti…
"jučer, negdje oko pola 10 uvečer" 😛
imam nešto štednje u dolarima, pa me zanima kako vidite daljni razvoj, budući očito nije topirao još.
ili se varam? ne kužim se u grafove, ali volim saslušati.
doduše sa svih portala pričaju točno ovo što ste i vi pročitali, da je Ben doktorirao Great Depression i da neće dozvoliti rast dolara, ipak, ponekad se pitam jesu li marketne sile baš toliko upravljive?
po mom mišljenju dolar je prenisko, nekakav rast prema euru bi morao napraviti.
ako može apdejt, šta grafovi kažu.
volio bih da i ostali kolege daju svoje viđenje koji se kuže u grafove.
hvala
Muamer
[/quote]
ako sam dobro upratio, evo još jednog novog vrha na dolaru.
iako, možda griješim, ne snalazim se baš.
kolega Smola, hvala na savjetu!dakle vi očekujete daljnje jačanje dolara?
fundamentalno ili tehnički?
M.
[/quote]
danas i jučer je dolar ponovo rastao.
imam štednju u HRK, EUR i USD.skoro pa u jednakim dijelovima.
da li bi možda sada bilo mudro zamijeniti dolar za euro, ili kune, ako ce očekuje nekakav vrh?
ili će dolar rast i dalje , pa da zamijenim eure?
i da li se uopće isplati za to ići mijenjati, makar u Sloveniji?
ako se na 10 000 može zaraditi barem za dobar ručak za 4, otišao bih jedan dan u Sloveniju na obiteljski izlet, ako će mi to trejdanje valutama pokrit?
dosad nikad nisam uspio zaradit nešto bitno na tečaju valuta.većinom su naknade u mjenjačnicama pojele većinu 🙂
poz Moammar
[/quote]
kolega gadaffi, pripazi čijih se nazovi analiza držiš kod donošenja odluka
kolega zliprorok je bezbroj puta već stavija analize nakon kojih se obično dogodi suprotno. on ili nezna ili je još jedan od drukera
složila bih se abu alija grafom, i dodala da nakon zone 1,42 euro i dolar idu prema 1,47 zoni