Lome se danas koplja na sp 500 i ostalim indexima.
Stavljam prvo jedan svoj graf – kojeg ja sljedim.
Umjesto, da mi netko odmah zaljepi keca, neka pogleda i onaj draugi graf, kojeg ja nazivam "american up dream", koji kruži po blogovima.
Svatko neka sam odluči što želi sljediti.
kolega slažem se da sad slijedi opasni period…….s&p opet ispod 1110…..
noćas u pola jedan, po svemu sudeći, dolar je toppirao, a euro bottomirao… da, dobro sam rekao dolar je toppirao, a ne bottomirao… svi očekuju da nakon dugotrajnog padanja dolar konačno poraste, ali po meni ovo je bila samo kratka korekcija na gore koja je završila noćas, i ode dolar opet dolje…
prilažem count EURUSD kao argument ovoj izjavi…
mislim, pogledajmo realno… bernanke jednostavno NEĆE DOZVOLITI da dolar poraste… njegova životna misija je da ne dozvoli deflaciju… čovjek je u zadnjih 20-ak godina napisao stotine papira i nekoliko knjiga na tu temu… zna o velikoj depresiji tridesetih vjerojatno više od bilo koga drugog u svijetu (u ekonomskom smislu)… i sad je u zadnjih par godina došao u poziciju da konačno realizira sve o čemu godinama piše… njegova životna misija je da ne dozvoli deflaciju… dakle, dolar neće rasti…
"jučer, negdje oko pola 10 uvečer" 😛
imam nešto štednje u dolarima, pa me zanima kako vidite daljni razvoj, budući očito nije topirao još.
ili se varam? ne kužim se u grafove, ali volim saslušati.
doduše sa svih portala pričaju točno ovo što ste i vi pročitali, da je Ben doktorirao Great Depression i da neće dozvoliti rast dolara, ipak, ponekad se pitam jesu li marketne sile baš toliko upravljive?
po mom mišljenju dolar je prenisko, nekakav rast prema euru bi morao napraviti.
ako može apdejt, šta grafovi kažu.
volio bih da i ostali kolege daju svoje viđenje koji se kuže u grafove.
hvala
Muamer
noćas u pola jedan, po svemu sudeći, dolar je toppirao, a euro bottomirao… da, dobro sam rekao dolar je toppirao, a ne bottomirao… svi očekuju da nakon dugotrajnog padanja dolar konačno poraste, ali po meni ovo je bila samo kratka korekcija na gore koja je završila noćas, i ode dolar opet dolje…
mislim, pogledajmo realno… bernanke jednostavno NEĆE DOZVOLITI da dolar poraste… njegova životna misija je da ne dozvoli deflaciju… čovjek je u zadnjih 20-ak godina napisao stotine papira i nekoliko knjiga na tu temu… zna o velikoj depresiji tridesetih vjerojatno više od bilo koga drugog u svijetu (u ekonomskom smislu)… i sad je u zadnjih par godina došao u poziciju da konačno realizira sve o čemu godinama piše… njegova životna misija je da ne dozvoli deflaciju… dakle, dolar neće rasti…
imam nešto štednje u dolarima, pa me zanima kako vidite daljni razvoj, budući očito nije topirao još.
doduše sa svih portala pričaju točno ovo što ste i vi pročitali, da je Ben doktorirao Great Depression i da neće dozvoliti rast dolara, ipak, ponekad se pitam jesu li marketne sile baš toliko upravljive?
hvala
Muamer
[/quote]
ja bi čeko da ode na 1.30 za euro, otišo u sloveniju i kupio eure …..kod nas kradu na tečajnoj
razlici na dolaru…..
ja bi čeko da ode na 1.30 za euro, otišo u sloveniju i kupio eure …..kod nas kradu na tečajnoj
razlici na dolaru…..
možeš se dogovrit u mjenjačnicama, samo treba piti.
ima još svježih i toplih, ben ih poslo preporučeno. [thumbsup]
je li ova linija potpore vidljiva na još nekom od TA alata ili samo na Sferi?
može li netko dati graf radi usporedbe?
[/quote]
Malo nategnuto. Na tt (profi verzija) teško bi se to moglo ugurati, a i ne znači previše. Važnija je usporedna linija potpore na RSI-u.
hvala
Muamer
[/quote]
ako sam dobro upratio, evo još jednog novog vrha na dolaru.
iako, možda griješim, ne snalazim se baš.
kolega Smola, hvala na savjetu!dakle vi očekujete daljnje jačanje dolara?
fundamentalno ili tehnički?
M.
Kak bi naši susedi v Zagorju rekli… Pametnome dosta…
Pa se ne mora ponavljati svaki tjedan. Ako se zacrtano nije desilo, pa onda vjerojatno vrijedi još uvijek isto iz analize prije. U ovom slučaju znači da nam ne gine 2000. Traženje preokreta treba biti vezano sa potvrdom. Malo treba i između redova čitati
Jeli ova TA od Srećka promašila ili sam ja opet krivo pročitao ili će odbijanac ???
Ako Brankica veli da treba potvrda za preokret- onda čekamo POTVRDU….ne?….A kakvu, gdje, kad i kako …..vidjet ćemo iz grafova kad se desi….jel tak!
Pa se ne mora ponavljati svaki tjedan. Ako se zacrtano nije desilo, pa onda vjerojatno vrijedi još uvijek isto iz analize prije. U ovom slučaju znači da nam ne gine 2000. Traženje preokreta treba biti vezano sa potvrdom. Malo treba i između redova čitati
Jeli ova TA od Srećka promašila ili sam ja opet krivo pročitao ili će odbijanac ???
[/quote]
Misliš onako Pitijski ? To s potvrdom ja baš i ne pušim jer smo u zadnja 3 mjeseca sve potvrdili po 5 puta. Jedino još ostaje da se potvrdi ispod 2000 a onda možemo potvrđivati sve do 1500 te nakon toga možemo se vratiti u kameno doba pa onda otkriti metal itd. itd. Kad otkrijemo kotač onda će nas primiti u EU [lol]
Jasno zboriš. Ali jedino što možeš tražiti je kratkoročni preokret, napominjem kratkoročan. Ostalo ako se izrodi iz njega nešto, super po nas. Valjda je svima jasno da je trend započet u 3. mjesecu narušen. Prva jača potpora je na 1940. Kameno doba je zorno i kolega maos prije mjesec – dva zorno prikazao sa dvostukim vrhom koji ima target na oko 1000 bodova ako se potvrdi probijanjem 1658,25. Iz svakog preokreta se nešto izrodi, samo je šteta šte se nemože iskoristiti. Imaš u prilogu sliku za tražena 3 mjeseca (min do max), pa možemo vidjeti da se i nešto na nečemu dalo pobrati. Jednom će biti dosta, pa ćemo i potegnuti gore – nakon potvrde preokreta 😉 . bar se nadamo….
laku noć…
[/quote]
Misliš onako Pitijski ? To s potvrdom ja baš i ne pušim jer smo u zadnja 3 mjeseca sve potvrdili po 5 puta. Jedino još ostaje da se potvrdi ispod 2000 a onda možemo potvrđivati sve do 1500 te nakon toga možemo se vratiti u kameno doba pa onda otkriti metal itd. itd. Kad otkrijemo kotač onda će nas primiti u EU [lol]
[/quote]