Cijenim tvoje samopouzdanje, ali zadati si cilj i ostvariti ga nije isto. slično sam i ja postavio pa se baš i nije ostvarilo.
Zadavanje cilja prvi je korak. Definiranje plana drugi i pridržavanje treći.
Znam da zvučim kao self help knjiga ali zbilja tako i mislim.
Ajde podjeli s nama prinos. To je ono bitno.
Živjeti se može od tradinga i ako imaš prinos 10% na 1 milijun kn i ako imaš 50% na 200.000kn
[/quote]
1) Bitno je imat prinos viši od troška zaduženja (pod uvjetom da se možeš zadužit), sve dok je tako možeš dobro zarađivati. Kao i kod poduzeća.
2) Postotak sam po sebi ništa ne znači ako se ne gleda u odnosu na benchmark. 15% u ovoj godini je IMHO loš rezultat ali je istih tih +15% u npr 2008.g. bilo fantastično.
3) Ako ne pobjeđuješ benchmark onda ti je pametnije staviti novac u index fond
Ove godine prinos cca 60%, crobex je na 22% a OTP indexni fond (kao dobar benchmark) na 18,5%.
Ajde podjeli s nama prinos. To je ono bitno.
Živjeti se može od tradinga i ako imaš prinos 10% na 1 milijun kn i ako imaš 50% na 200.000kn
[/quote]
1) Bitno je imat prinos viši od troška zaduženja (pod uvjetom da se možeš zadužit), sve dok je tako možeš dobro zarađivati. Kao i kod poduzeća.
2) Postotak sam po sebi ništa ne znači ako se ne gleda u odnosu na benchmark. 15% u ovoj godini je IMHO loš rezultat ali je istih tih +15% u npr 2008.g. bilo fantastično.
3) Ako ne pobjeđuješ benchmark onda ti je pametnije staviti novac u index fond
Ove godine prinos cca 60%, crobex je na 22% a OTP indexni fond (kao dobar benchmark) na 18,5%.
[/quote]
whooa!
Toliko o tome da mojih 30% nije realno.
upravo tako kolega! to je jedini nacin da zaradis a da ne moras razmisljati hoce li gore ili dolje.
Za sada Crobex još uvijek lijepo nastavlja dugoročni rastući trend unutar dugoročnog rastućeg cjenovnog kanala započetog još 09.03.2009. što je i vidljivo iz sljedećeg grafa:
dovoljno dobro da živim samo od investiranja
Za mnoge od nas vrijedi ona američanska: "Don’t quit your day job!"
Nažalost (kako za koga) po TA SPX je formirao formaciju dan obrata trenda, kupovni vrhunac ili key reversal day što znači da ćemo u sljedećem razdoblju dolje. Ista stvar i za DJI. Ista ova formacija je bila i 11.10.2007 kad je SPX dosegao svoj ATH.
Uvjereni si u pad, a 100% si u dionicama…uvjerljivo…
[/quote]
Kolega, znas i sam da postoje prema vremenu trajanja tri vrste trenda i da se druga 2 mogu razlikovati od primarnog.
U dionicama sam bio od petka do utorka ; i nisam daytrader. 😉
Kolega, znas i sam da postoje prema vremenu trajanja tri vrste trenda i da se druga 2 mogu razlikovati od primarnog.
U dionicama sam bio od petka do utorka ; i nisam daytrader. ;)
I nisi…ti si swing-trader. Kao i većina ovdje.