Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Cijenim tvoje samopouzdanje, ali zadati si cilj i ostvariti ga nije isto. slično sam i ja postavio pa se baš i nije ostvarilo.

Zadavanje cilja prvi je korak. Definiranje plana drugi i pridržavanje treći.
Znam da zvučim kao self help knjiga ali zbilja tako i mislim.

dovoljno dobro da živim samo od investiranja

Ajde podjeli s nama prinos. To je ono bitno.
Živjeti se može od tradinga i ako imaš prinos 10% na 1 milijun kn i ako imaš 50% na 200.000kn
[/quote]

1) Bitno je imat prinos viši od troška zaduženja (pod uvjetom da se možeš zadužit), sve dok je tako možeš dobro zarađivati. Kao i kod poduzeća.
2) Postotak sam po sebi ništa ne znači ako se ne gleda u odnosu na benchmark. 15% u ovoj godini je IMHO loš rezultat ali je istih tih +15% u npr 2008.g. bilo fantastično.
3) Ako ne pobjeđuješ benchmark onda ti je pametnije staviti novac u index fond

Ove godine prinos cca 60%, crobex je na 22% a OTP indexni fond (kao dobar benchmark) na 18,5%.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Ajde podjeli s nama prinos. To je ono bitno.
Živjeti se može od tradinga i ako imaš prinos 10% na 1 milijun kn i ako imaš 50% na 200.000kn
[/quote]

1) Bitno je imat prinos viši od troška zaduženja (pod uvjetom da se možeš zadužit), sve dok je tako možeš dobro zarađivati. Kao i kod poduzeća.
2) Postotak sam po sebi ništa ne znači ako se ne gleda u odnosu na benchmark. 15% u ovoj godini je IMHO loš rezultat ali je istih tih +15% u npr 2008.g. bilo fantastično.
3) Ako ne pobjeđuješ benchmark onda ti je pametnije staviti novac u index fond

Ove godine prinos cca 60%, crobex je na 22% a OTP indexni fond (kao dobar benchmark) na 18,5%.
[/quote]

whooa!
Toliko o tome da mojih 30% nije realno.

upravo tako kolega! to je jedini nacin da zaradis a da ne moras razmisljati hoce li gore ili dolje.

..:: hvala svima na kolcima, uzvraćam 100-tkama baš u inat!!! Mudar čovjek pušta da ga vodi pravednost a uči od svih... ::..

Za sada Crobex još uvijek lijepo nastavlja dugoročni rastući trend unutar dugoročnog rastućeg cjenovnog kanala započetog još 09.03.2009. što je i vidljivo iz sljedećeg grafa:

Sutra mi nebi smjeli ispod 2077?

Za mnoge od nas vrijedi ona američanska: "Don’t quit your day job!"

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Dva primjera negativne divergencije RSI

Nažalost (kako za koga) po TA SPX je formirao formaciju dan obrata trenda, kupovni vrhunac ili key reversal day što znači da ćemo u sljedećem razdoblju dolje. Ista stvar i za DJI. Ista ova formacija je bila i 11.10.2007 kad je SPX dosegao svoj ATH.

da me ne proglasis drukerom, ja sam 100% u dionicama. 🙂

Uvjereni si u pad, a 100% si u dionicama…uvjerljivo…
[/quote]
Kolega, znas i sam da postoje prema vremenu trajanja tri vrste trenda i da se druga 2 mogu razlikovati od primarnog.
U dionicama sam bio od petka do utorka ; i nisam daytrader. 😉

Kolega, znas i sam da postoje prema vremenu trajanja tri vrste trenda i da se druga 2 mogu razlikovati od primarnog.
U dionicama sam bio od petka do utorka ; i nisam daytrader. ;)

I nisi…ti si swing-trader. Kao i većina ovdje.

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

pad dolara diže s&p, a kraj pada dolara se još ne vidi(barem ga ja ne vidim, a inače baš ne vidim dobro),
postam tjedni graf eurusd,
da li je bilo duplo dno koje nas vodi barem na 1.600?
a i fibo je poništio pad sa 1.6 na 1.2
inače nema otpora do 1.528

New Report

Close