KNECHT
Evo Ameri na novom ATH
Nestala deflacija
Jel ti hladno kaj si prodao na dnu kanala?
prodaje se na vrhu gdje je topla voda, gdje na 1500 odova spx 500…
Kupuje se na dnu kanala di je voda hladna ,tamo negdje oko 700 bodova…
Ovo izmedju samo plutas da te voda nosi , u smjeru vode, a ovoga puta smjer je GORE
1500 bodova?
[rolleyes]
Nemoj brinuti dizel – delux. Sve je pod kontrolom.
Danas bi mogli ameri sa sp 500 krenuti prema 1121 (50%) fiba. Pozdrav.
KNECHT
Evo Ameri na novom ATH
Nestala deflacija
Ovo izmedju samo plutas da te voda nosi , u smjeru vode, a ovoga puta smjer je GORE
1500 bodova?
[rolleyes]
Nemoj brinuti dizel – delux. Sve je pod kontrolom.
Danas bi mogli ameri sa sp 500 krenuti prema 1121 (50%) fiba. Pozdrav.
[/quote]
A što ćete ako ga glatko probiju na povećanom volumenu? Dosad su "značajnije" razine tako savladavali!
Ništa stari – ja sam ti daytrader. Radim samo sa K.O. certifikatima. Danas prodajem call certifikate na sp 500 index na oko 1120 pa onda vjerovatno kupujem put certifikate (na pad indexa) prema ovom grafu:
Ajd sad čao nemam više vremena.
Distribucija grafova je dozvoljena pod uvjetom da se navede izvor grafa.
Dio koji spominjete zove se tehnički konsenzus.
http://www.investa.hr/dionice-analiza.html#tehnicki-indikatori-dionice
Tamo je također spomenuto par stvari koje ukazuju da xo1 nije razumio moj post , a još manje citat tvorca BB na kojemu je bazirao svoj napad (kolega xo1 ne razumije da TAG gornjeg banda nije proboj, već intraday dodir i close ispod banda).
Ukratko:
Moji komentari se nisu odnosili na Vaš post već na grafikon tj. screenshot koji ste priložili uz taj post.
Na tom screenshotu gore lijevo je veliki logo a gore u sredini je i marketinška poruka u 3 retka. Zato smatram da je to reklama.
Za svaki slučaj, u samom postu još jednom navodite izvor (ako neko slučajno ne bi shvatio iz screenshota). Ali OK, ne želim da vas kazne zbog nenavođenja izvora (kako kažete, to je kažnjivo) 🙂
No pustimo reklamu i vratimo se na screenshot – dolje lijevo je objašnjenje Bollinger Bandsa za koje sam rekao da je netočno i da može dovesti u zabludu neiskusnog investitora. Radi se o tome da interpretacija proboja Bollingerovih linija nije tako jednostavna kako tamo piše jer proboji mogu označavati i continuation i reversal, a to ovisi o drugim indikatorima itd. tj. o ukupnoj tehničkoj situaciji promatrane dionice. S time ste se u biti i Vi složili u nekim Vašim narednim postovima gdje citirate te stranice, a tamo piše (greška s korištenjem samo djela indikatora itd.) otprilike to što sam ja rekao.
Moji komentari se nisu odnosili na Vaš post već na grafikon…
….dolje lijevo je objašnjenje Bollinger Bandsa…
…Radi se o tome da interpretacija proboja Bollingerovih linija nije tako jednostavna kako tamo piše…
Upravo tako. Dio uz graf (dolje lijevo) zamišljen je kao kratki opis.
Međutim, moram Vas ispraviti – pokriva obje solucije -> i continuation i reversal.
Dio za koji ste rekli da je jednostavan je tako i zamišljen – nešto kao podsjetnik. Detaljnija interpretacija nalazi se na drugim mjestima na portalu (zajedno s napomenama kako treba koristiti više indikatora za potvrdu signala), a postoji i vodič koji detaljno govori sve što ste se složili da treba reći.
Smatram da možete odahnuti – neiskusni investitori trebaju upravo to… portal koji će im osim vrijednosti indikatora dati opis (i kratki i detaljni), te višestruka objašnjenja i upute kako ih korisiti.
Dajte molim vas dosta s tim reklamama. MAOS je tako proziran nick (ako se pogleda tko je osnivač Midas ulaganja d.o.o. na Vaš link
Bolinger Bands nije ono što piše na stranicama koje se promoviraju, tako da se slažem sa XO-om – gledati šire i uzeti u obzir druge potrebne elemente. Kako ništa, tako niti BB-ovi "samo tako" objašnjivi, već treba nešto sa strane uzeti u obzir. Indikatore, malo širu sliku, a to se ne može opisati u dvije rečenice. Treba malo "šire" sagledati stanje i kombinirati s onim što se spominje u definiciji.
Ljudi, treba učiti, i niti jedan sajt na kojem je napisana rečenica ili dvije nije dovoljna. Učiti treba!
Da, naravno, MACD BUY signal. Pa vrlo je jasno glede prodaje, ja redovito postavljam naloge i kupnje i prodaje. Prodajni se postavljaju 2% iznad R3 zone,a s donje strane kupnja jeftinije.
Vidjet ćeš sutra opet jaku prodaju al na većim razinama.
Ne sekiraj se ti prika za VDKT, kad bude 2-3 puta veći vjerujem da će fondovi početi kupovati.
[/quote]
svaka čast…. čisto by the book … ali slažem se. A tko nema knjigu… ima sada besplatno knjigu uz Sferu… Vaš link … svaka čast ljudima na promociji… knjiga besplatno…
[/quote]
koju knjigu? morao bih i ja malko učiti.
[/quote]
pa recimo da si za početak odabereš Tehničku analizu ili Inteligentnog investitora… to bih ti preporučio
[/quote]
Da, naravno, MACD BUY signal. Pa vrlo je jasno glede prodaje, ja redovito postavljam naloge i kupnje i prodaje. Prodajni se postavljaju 2% iznad R3 zone,a s donje strane kupnja jeftinije.
Ne sekiraj se ti prika za VDKT, kad bude 2-3 puta veći vjerujem da će fondovi početi kupovati.
[/quote]
svaka čast…. čisto by the book … ali slažem se. A tko nema knjigu… ima sada besplatno knjigu uz Sferu… Vaš link … svaka čast ljudima na promociji… knjiga besplatno…
[/quote]
koju knjigu? morao bih i ja malko učiti.
[/quote]
pa recimo da si za početak odabereš Tehničku analizu ili Inteligentnog investitora… to bih ti preporučio
[/quote]
tako zelen ipak nisam. mislio sam na onu foru macd R1,2,3 …
[/quote]
Kad spominješ R-ove misliš na Pivot Pointse? Mislim da to baš i nema veze s MACD-om… Pogledaj http://sfera-station.com/article/pivot-points za osnovne info o pivoticama
[/quote]
Ima fantastičnih stranih knjiga na amazonu.
Npr. Beyond Technical Analysis je jedna od boljih.
KNECHT
Evo Ameri na novom ATH
Nestala deflacija
1500 s&p ????? po meni ovaj mjesec max. onda hlađenje, dam mu cca 1150….poslije nove g.
jako sumnjivo za nastavak, ulagat ću na dole….evo na vrijeme napiso svoje mišljenje….
[/quote]
Da i meni se čini da je 1500 na S&P500 daleko. To je 25-30% rasta. Jako puno kad se u obzir uzme prosječni godišnji rast od cca 10%
KNECHT
Evo Ameri na novom ATH
Nestala deflacija
1500 s&p ????? po meni ovaj mjesec max. onda hlađenje, dam mu cca 1150….poslije nove g.
jako sumnjivo za nastavak, ulagat ću na dole….evo na vrijeme napiso svoje mišljenje….
[/quote]
Da i meni se čini da je 1500 na S&P500 daleko. To je 25-30% rasta. Jako puno kad se u obzir uzme prosječni godišnji rast od cca 10%
[/quote]
Ovisi…
Stock Market Forecast S&P500 1400 by End 2010, and 400 by 2014
Merrill Lynch Asia (Bank of America) strategists Sadiq Currimbhoy, Arik Reiss, and Jacky Tang suggest that the S&P 500 could soar another 40% by December 2010 before it collapses completely based on a unique comparison with the Nikkei 225. (Before you reject this possibility out of hand please read the entire article.)
Were the S&P 500 to indeed rise by 40% then, by extension, precious metals stocks (as represented by the HUI and GDM indices) and their associated warrants (as represented by our proprietary PreciousMetalsWarrants Index) would top out at record highs as would gold and silver.
Uncanny Relationship Exists (with a Twist) between the Nikkei and the S&P 500
The strategists have identified a pattern that supports the likelihood of major additional gains in the US stock market even without a strong economic recovery which suggests that the rally should continue until the end of the year. Below is an edited version of what the Merrill Lynch strategists had to say:
Some investors like to compare the US to Japan. From a market perspective, plotting the Nikkei and the S&P 500 shows no similarity. However, a peculiar variation shows an uncanny relationship…
evo još jednoga. Također se spominje rast S&P500 koji bi bio dovoljan za put do 1500 bodova.
Sve više mi se sviđaju ameri a sve manje naši
—–
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601110&sid=aUbVti8SvAMA
Surging Profit Estimates Signal 26% Rally for S&P 500
July 27 (Bloomberg) — Analysts are raising U.S. profit estimates for the first time since credit markets froze two years ago, reducing valuations even after the steepest rally since the Great Depression.
Wall Street firms raised forecasts on Standard & Poor’s 500 Index companies 896 times in June and lowered 886, according to data compiled by JPMorgan Chase & Co. The last time analysts were bullish on a net basis was in April 2007, before more than $1.5 trillion of bank losses tied to subprime loans spurred the first global recession since World War II, the data show.
The failure to anticipate Goldman Sachs Group Inc.’s record second-quarter profits or Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc.’s tripling of bullion sales forced analysts to boost 2010 projections. Wall Street firms estimate the S&P 500 will earn $74.54 a share next year, up from $72.54 in May. Stocks traded at 13.18 times estimated profit, indicating a 26 percent increase in the S&P 500 should the index return to its five- decade average of 16.54 times annual income.
“There’s a sea change of opinion and it all goes back to the improving economic data,” said Fritz Meyer, the Denver- based senior market strategist for Invesco Aim, which oversees $348 billion. “Expectations got pushed too low in the depths of the recessionary mentality. That translates into upward revisions in earnings estimates and drives stock prices.”
Earnings Revisions
Analysts lowered profit forecasts at a record pace after the failure of Lehman Brothers Holdings Inc. in September caused overnight borrowing costs for banks to hit an all-time high of 6.88 percent, tipped the U.S. economy into the worst recession in half a century and sent the S&P 500 to a 38 percent decline, the biggest annual retreat since 1937.
Four out of five of the 4,716 earnings revisions in October were decreases, the most ever, JPMorgan data show. Analysts have raised estimates amid growing signs that the global economy has bottomed.
The turnaround in June from October was the biggest since the JPMorgan data started in 2000. The second-largest swing was in October 2002, the beginning of a five-year bull market that doubled the value of U.S. equities.
The S&P 500 advanced 0.3 percent to 982.18 today, the highest since Nov. 4 after a government report showed that new- home sales increased last month by the most in eight years.
The gauge rose 4.1 percent to 979.26 last week and has rallied 45 percent since falling to a 12-year low on March 9. The measure’s price-earnings ratio now stands at 13.18 based on 2010 estimates. That means the S&P 500 would have to rise to 1,232.89 for the multiple to equal its historic average since 1959, according to data compiled by Bloomberg.
‘Quick Snapshot’
The estimates indicate S&P 500 corporate earnings will rise 25 percent from this year’s projected $59.80 a share, which would be the biggest increase since 1995, the data show.
Dajte molim vas dosta s tim reklamama. MAOS je tako proziran nick (ako se pogleda tko je osnivač Midas ulaganja d.o.o. na Vaš link
Bolinger Bands nije ono što piše na stranicama koje se promoviraju, tako da se slažem sa XO-om – gledati šire i uzeti u obzir druge potrebne elemente. Kako ništa, tako niti BB-ovi "samo tako" objašnjivi, već treba nešto sa strane uzeti u obzir. Indikatore, malo širu sliku, a to se ne može opisati u dvije rečenice. Treba malo "šire" sagledati stanje i kombinirati s onim što se spominje u definiciji.
Ljudi, treba učiti, i niti jedan sajt na kojem je napisana rečenica ili dvije nije dovoljna. Učiti treba!
ovo je sad već čista forenzika 🙂
ako je to tako onda potvrđuje moje mišljenje da se radi o reklami. naravno svako ima pravo reklamirati svoj proizvod, samo ne razumijem čemu ljutnja kad ja reklamu nazovem reklamom.
na kraju ispada da bi čovjek trebao sam sebe kazniti da nije naveo izvor :))
no sad smo pomalo otišli off topic.
zaključio bih ovu raspravu slaganjem sa ZX-om kako treba učiti. investiranje u dionice baš i nije "kruh bez motike" kako su to neki nazivali i ukoliko se tome olako pristupi može se vrlo lako i brzo ostati bez novaca.
zato treba uzeti knjige u ruke i ulagati u znanje
[/quote]
[/quote]
Imaju nekoliko paketa usluga. jel zna netko što se dobije u kojem (najviše me zanima onaj najjeftiniji [embarass])? Računam – čak i da im to što nude ne koristim dobije se knjiga po izboru pa u svakom slučaju nisu bačeni novci.