Imam veze sa tim nikom. to mi je brat. zatvorio je svoje pozicije na TK i krenuo u naftni bussiness u Saudijskoj Arabiji. Već sam to spominjao.
A što se tiće tiska i 600 kuna, sumnjam da je moj brat govorio da tisak ide na 600 kuna. On je eventualno rekao da vrijedi 600 kuna, s čime se i ja slažem. A sad da li će tisak ići na 600 kuna i u kojem roku ne usuđujem se prognozirati. Ja nisam prognozer kao Zli Prorok i kolege na ovom topicu. Ja sam fundamentalista i mogu vam kazati koliko šta (IMHO) vrijedi. A gdje će nešto ići, ostavljam tehnolozima da se zabavljaju.
srdačno vaš,
guvernerov mlađi brat, GUBERNATOR
u principu bi se mogao složit oko ovog, al ne sviđa mi se nomenklatura… kao prvo, ja sebe ne doživljavam kao prognozera, slično onima kaj na televiziji prognoziraju vrijeme, jer ja nisam samo promatrač koji stoji sa strane i donosi sud o nečemu, nego i aktivno trejdam…
kao drugo, ne mogu prihvatiti tezu fundamentalista, da oni znaju koliko nešto ZAISTA vrijedi… za mene, postoji bitna razlika između FER vrijednosti i STVARNE vrijednosti… stvarna vrijednost ne postoji, to je iluzija… a fer vrijednost je procjena, pa prema tome su i fundamentalisti prognozeri, da upotrijebim tvoj riječnik… samo se radi o drugim tajm-frejmovima i drugoj tehnologiji…
teorijski, FA i TA su komplementarni… TA proučava strukturu, gleda gibanje cijene, a ne zanimaju je pozadinski razlozi, dok FA traži razloge… međutim, ako ja mogu dobro tehnički izanalizirati akumulaciju/distribuciju i rotaciju sektora, onda ne moram znati što koji fond kupuje i koja dionica ima dobre fundamente… eto, tako razmišlja tehničar… na moju žalost, tek sam nedavno provalio akumulaciju i rotaciju sektora… [embarass]
stvar je percepcije… i jedno i drugo funkcionira, samo što vjerujem da je u našim uvjetima puno teže se (zasad) oslanjati na FA… jednom, kad će postojati stabilan i selektivni rast dionica, onda će FA imati prednost u odnosu na TA. jedino što ja ne vjerujem da će to bit tak skoro… [undecid]
naravno, ko god se ne slaže, može se i popišati na sve rečeno…
[/quote]
vrlo dobar post kolega Zli Prorok. pogotovo ovaj dio oko rotacije sektora. Koje sektore preporučujete, a kojih bi se trebalo kloniti po vašem mišljenju? Unaprijed hvala,
guvernerov mlađi brat, GUBERNATOR
…teorijski, FA i TA su komplementarni… TA proučava strukturu, gleda gibanje cijene, a ne zanimaju je pozadinski razlozi, dok FA traži razloge… međutim, ako ja mogu dobro tehnički izanalizirati akumulaciju/distribuciju i rotaciju sektora, onda ne moram znati što koji fond kupuje i koja dionica ima dobre fundamente… eto, tako razmišlja tehničar… na moju žalost, tek sam nedavno provalio akumulaciju i rotaciju sektora…
Pohvale za odličan post . Interesira me možete li malo proširiti misao o akomulaciji i rotaciji sektora. [pray]
…teorijski, FA i TA su komplementarni… TA proučava strukturu, gleda gibanje cijene, a ne zanimaju je pozadinski razlozi, dok FA traži razloge… međutim, ako ja mogu dobro tehnički izanalizirati akumulaciju/distribuciju i rotaciju sektora, onda ne moram znati što koji fond kupuje i koja dionica ima dobre fundamente… eto, tako razmišlja tehničar… na moju žalost, tek sam nedavno provalio akumulaciju i rotaciju sektora…
Pohvale za odličan post . Interesira me možete li malo proširiti misao o akomulaciji i rotaciji sektora. [pray]
Pisao sam o tome na temi Best buy 24.10 pa možete pogledati.Mogu i elaborirati šire ako bude interesa.
Vaš link
Što se tiče sektora ne mislite valjda da će građevinari doživjeti bum naredne mjesece dok bi se o brodarima i energetici dalo razmišljati. [bye]
Pisao sam o tome na temi Best buy 24.10 pa možete pogledati.Mogu i elaborirati šire ako bude interesa.
Vaš link
[/quote]
Pročitao sam post od 24.10. Može li se iz njega zaključiti da rally defanzivnog sektora označava labuđi pjev bull marketa?
Vaš link
tjedna analiza
Što se tiče sektora ne mislite valjda da će građevinari doživjeti bum naredne mjesece dok bi se o brodarima i energetici dalo razmišljati. [bye]
Jako dobra tehnička analiza, i to još napravome mjestu.[wink]
Po meni će građevinari postati visoko špekulativni i omogućiti pušenje veće količine novca prilikom trgovanja. Nema te TA koja bi to obradila.
Amerikanci uskoro dobivaju UTEG, možda čak i danas.
Oprez pri kupnji.
molim učenije tehničare da mi odgovore koliko je realna realizacija navedenog obrasca za adpl? važno je i pitanje koliko je TA na ovoj dionici pouzdana?
Amerikanci uskoro dobivaju UTEG, možda čak i danas.
Oprez pri kupnji.
ajme propadoše [embarass]
Samo je problem što ne ide to baš tako [wink]
Osim toga, ne znam što si htio s ovim DJI_RSI, koliko znam krivo je povučena crta: Ne možeš na bodovima vući liniju potpore, a na oscilatoru otpora. To onda ne znači baš ništa.
Ovo na Stoch-u pogledaj koliko već traje slaganje nižih vrhova (kao i na RSI)… Pa kako onda iz toga zaključuješ da će "možda već danas". Ako zbilja i padnu danas, onda će to biti zbog drugih razloga… nhf
molim učenije tehničare da mi odgovore koliko je realna realizacija navedenog obrasca za adpl? važno je i pitanje koliko je TA na ovoj dionici pouzdana?
mislim da se tu ne bi previše trebao obzirati na kratkotrajne obrasce. Ovdje dionicu kontrolira firma koja je donijela odluku kupnje 10% od ukupnog broja izdanih dionica, a po nekim drugim kriterijima oni odruđuju trenutke kupnje, a ne po tim obrascima [thumbsup] ostalo je sve skoro pa zanemarivo…