Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Skoro prije dva meseca sam na 2618 stranici stavio prognozu za Crobexa za pola godine, koja danas 100% drži. Puno je bilo smijanja i dikreditacija na taj račun, jer svak0 piše na račun svojih interesa (ili neki po narudžbi fond meneđera…). Zato ć se javljati samo povremeno, da neke nikove, koji su sada čudom promijenili svoj nik iz guvernora u gubernatore, razne disele koji su sada deluxe… podsetim na njihove prošle izjave u stilu ide to gore…

Dečki cijena radi higher low.

Zli prorok,

Molim Vas da stavite Vaš dugoročniji pogled na S&P. Zanima me Vaše mišljenje.

ukratko, ja mislim da bi nakon ovog pada koji je počeo prije dva dana trebao biti bar još jedan bull od mjesec-dva..al kako znate bolje od mene bio bi zahvalan da postate svoj pogled. Hvala!

znanje je krhko u ova turbulentna vremena… ali moje mišljenje, bazirano na tehničkoj analizi, je da ovaj bull kod amera može završiti najranije u prvom kvartalu 2010 i to već pričam mjesecima, nekima sam slao na PM, a i vidjelo se iz nekih mojih postova gdje razmatram cikluse…

međutim, ako fulaju ovaj ciklus, sljedeći "prozor" je treći kvartal 2010-te…

postat ću ovaj vikend neke grafove gdje detaljnije objašnjavam bernankeov plan, ponašanje dolara, commodities-a, obveznica, mali volumen i slično… spremam se već neko vrijeme sve to nacrtat, al sam lijen, neda mi se…

sa stajališta EWT-a, mislim da je ovo očekivanje P2 vrha i početka velikog pada kod američkih analitičara promašena strategija… to me podsjeća na dečke koji kad upoznaju curu stalno razmišljaju jel pravi trenutak da uzme broj moba… mislim, ja u takvoj situaciji uopće ne želim broj moba, to me uopće ne zanima, i uzet ću ga jedino ako moram… ako kužiš kaj hoću reći… [cool] tako da ovo licitiranje sa konačnim vrhom svako malo smatram lošom strategijom…

i tamo u 90-ima su bile ekstenzije na ekstenzije na ekstenzije, mogu i sada… dok god je participacija mala (mali volumen), dečki iz GS-a i ekipa mogu SPX dizati i sljedećih 5 godina…

Pametan, ako to želiš.

Zli prorok,

ukratko, ja mislim da bi nakon ovog pada koji je počeo prije dva dana trebao biti bar još jedan bull od mjesec-dva..al kako znate bolje od mene bio bi zahvalan da postate svoj pogled. Hvala!

znanje je krhko u ova turbulentna vremena… ali moje mišljenje, bazirano na tehničkoj analizi, je da ovaj bull kod amera može završiti najranije u prvom kvartalu 2010 i to već pričam mjesecima, nekima sam slao na PM, a i vidjelo se iz nekih mojih postova gdje razmatram cikluse…

postat ću ovaj vikend neke grafove gdje detaljnije objašnjavam bernankeov plan, ponašanje dolara, commodities-a, obveznica, mali volumen i slično… spremam se već neko vrijeme sve to nacrtat, al sam lijen, neda mi se…

sa stajališta EWT-a, mislim da je ovo očekivanje P2 vrha i početka velikog pada kod američkih analitičara promašena strategija… to me podsjeća na dečke koji kad upoznaju curu stalno razmišljaju jel pravi trenutak da uzme broj moba… mislim, ja u takvoj situaciji uopće ne želim broj moba, to me uopće ne zanima, i uzet ću ga jedino ako moram… ako kužiš kaj hoću reći… [cool] tako da ovo licitiranje sa konačnim vrhom svako malo smatram lošom strategijom…

i tamo u 90-ima su bile ekstenzije na ekstenzije na ekstenzije, mogu i sada… dok god je participacija mala (mali volumen), dečki iz GS-a i ekipa mogu SPX dizati i sljedećih 5 godina…
[/quote]

Slazem se oko procjena kretanja spx-a

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Zli prorok,

[/quote]

Hvala! Ovo mi puno pomaže.

Vadi jedan krumpire i upita ga drugi jesu li dobri krumpiri, a ovaj prvi mu odgovori da ovi bolji i jesu, a ovi gori i nisu.

Uvod u tehničku analizu – besplatno predavanje u Osijeku

Novo u nizu besplatnih predavanja "Uvod u tehničku analizu" koje organiziraju Sfera Station i Finesa Capital u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Osijeku bit će održano 27.11.2009. s početkom u 16:00 sati u prostorima Ekonomskog fakulteta.

više informacija na: http://www.poslovni.hr/132595.aspx

Slaven Andrašić, Poslovni dnevnik

serija T1000 se prestala odavno proizvodit… kako da znamo da ti nisi lažnjak? mislim, fali governorova ključna fraza "vrijednost booka" koja se pojavljuje u svakoj njegovoj poruci… daklem, zaključujem da si ti infiltrirani špijun…

hajde, priznaj, TKO TE ŠALJE?

baj d vej, governor je uspio otjerati brankicu, opasni su ti primjerci T1000 serije…

kad će tisak na 75 kuna?

serija T1000 se prestala odavno proizvodit… kako da znamo da ti nisi lažnjak? mislim, fali governorova ključna fraza "vrijednost booka" koja se pojavljuje u svakoj njegovoj poruci… daklem, zaključujem da si ti infiltrirani špijun…

baj d vej, governor je uspio otjerati brankicu, opasni su ti primjerci T1000 serije…

kad će tisak na 75 kuna?

[/quote]

Nedavno je kolega Governor tvrdio da će TISK na 600 kn, koliko sam uspio pohvatati.
Očito je da njega sad više nema.
Imate li vi kakve veze sa otim drugom? Da li ste vi njegov prebjeg, duplikat?

YES WE CAN !!!

Skoro prije dva meseca sam na 2618 stranici stavio prognozu za Crobexa za pola godine, koja danas 100% drži. Puno je bilo smijanja i dikreditacija na taj račun, jer svak0 piše na račun svojih interesa (ili neki po narudžbi fond meneđera…). Zato ć se javljati samo povremeno, da neke nikove, koji su sada čudom promijenili svoj nik iz guvernora u gubernatore, razne disele koji su sada deluxe… podsetim na njihove prošle izjave u stilu ide to gore…

Dečki cijena radi higher low.

Kolega kakvo je Vaše vidjenje razvoja situacije za SP i Krobi? Hvala

kad će tisak na 75 kuna?

[/quote]

Nedavno je kolega Governor tvrdio da će TISK na 600 kn, koliko sam uspio pohvatati.
Očito je da njega sad više nema.
Imate li vi kakve veze sa otim drugom? Da li ste vi njegov prebjeg, duplikat?
[/quote]

Imam veze sa tim nikom. to mi je brat. zatvorio je svoje pozicije na TK i krenuo u naftni bussiness u Saudijskoj Arabiji. Već sam to spominjao.

A što se tiće tiska i 600 kuna, sumnjam da je moj brat govorio da tisak ide na 600 kuna. On je eventualno rekao da vrijedi 600 kuna, s čime se i ja slažem. A sad da li će tisak ići na 600 kuna i u kojem roku ne usuđujem se prognozirati. Ja nisam prognozer kao Zli Prorok i kolege na ovom topicu. Ja sam fundamentalista i mogu vam kazati koliko šta (IMHO) vrijedi. A gdje će nešto ići, ostavljam tehnolozima da se zabavljaju.

srdačno vaš,

guvernerov mlađi brat, GUBERNATOR

Zli prorok,

[/quote]

Slazem se oko procjena kretanja spx-a
[/quote]

slazem sa sa pocjenom da ovaj odbijanac zavrsava nakon prvog kvartala u sad-u,naime ocekujem potop banaka i financijskog sustava i jos jedan zaron

Na Ledu imamo negativnu divergenciju……

Imam veze sa tim nikom. to mi je brat. zatvorio je svoje pozicije na TK i krenuo u naftni bussiness u Saudijskoj Arabiji. Već sam to spominjao.

A što se tiće tiska i 600 kuna, sumnjam da je moj brat govorio da tisak ide na 600 kuna. On je eventualno rekao da vrijedi 600 kuna, s čime se i ja slažem. A sad da li će tisak ići na 600 kuna i u kojem roku ne usuđujem se prognozirati. Ja nisam prognozer kao Zli Prorok i kolege na ovom topicu. Ja sam fundamentalista i mogu vam kazati koliko šta (IMHO) vrijedi. A gdje će nešto ići, ostavljam tehnolozima da se zabavljaju.

srdačno vaš,

guvernerov mlađi brat, GUBERNATOR

u principu bi se mogao složit oko ovog, al ne sviđa mi se nomenklatura… kao prvo, ja sebe ne doživljavam kao prognozera, slično onima kaj na televiziji prognoziraju vrijeme, jer ja nisam samo promatrač koji stoji sa strane i donosi sud o nečemu, nego i aktivno trejdam…

kao drugo, ne mogu prihvatiti tezu fundamentalista, da oni znaju koliko nešto ZAISTA vrijedi… za mene, postoji bitna razlika između FER vrijednosti i STVARNE vrijednosti… stvarna vrijednost ne postoji, to je iluzija… a fer vrijednost je procjena, pa prema tome su i fundamentalisti prognozeri, da upotrijebim tvoj riječnik… samo se radi o drugim tajm-frejmovima i drugoj tehnologiji…

teorijski, FA i TA su komplementarni… TA proučava strukturu, gleda gibanje cijene, a ne zanimaju je pozadinski razlozi, dok FA traži razloge… međutim, ako ja mogu dobro tehnički izanalizirati akumulaciju/distribuciju i rotaciju sektora, onda ne moram znati što koji fond kupuje i koja dionica ima dobre fundamente… eto, tako razmišlja tehničar… na moju žalost, tek sam nedavno provalio akumulaciju i rotaciju sektora… [embarass]

stvar je percepcije… i jedno i drugo funkcionira, samo što vjerujem da je u našim uvjetima puno teže se (zasad) oslanjati na FA… jednom, kad će postojati stabilan i selektivni rast dionica, onda će FA imati prednost u odnosu na TA. jedino što ja ne vjerujem da će to bit tak skoro… [undecid]

naravno, ko god se ne slaže, može se i popišati na sve rečeno…

Pametan, ako to želiš.

New Report

Close