Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Izgleda da ćemo 4. put testirat fibo razinu na 206X

i meni se čini… ako se odbijemo smrdi na ekspandirajuću trokutastu korekciju… i u tom slučaju pon-ut-sri su zeleni… na slici je potencijalni count koji odgovara uz taj scenarij…

Pametan, ako to želiš.

Najveći je odbijanac bio nakon 3. testiranja. Skoro 100 bodova.

i meni se čini… ako se odbijemo smrdi na ekspandirajuću trokutastu korekciju… i u tom slučaju pon-ut-sri su zeleni… na slici je potencijalni count koji odgovara uz taj scenarij…

[/quote]
sad vidim…greska moja…

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Ako se ne odbijemno odbit cemo se od cca 2010-2030…

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

[/quote]

a kako izgleda..stajaznam..expandirajuci rastuci klin, recimo [undecid]
tj koja je razlika izmedju istoga i ovog vaseg “trokuta”?

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Ukoliko se ne dobije od te razine, sljedeća razina je nešto ispod, ne puno, na 1950.

[/quote]

tj koja je razlika izmedju istoga i ovog vaseg "trokuta"?
[/quote]

u EWT-u postoje samo trokuti, a ne klinovi… trokutaste korekcije i dijagonalni trokuti (ending diagonal triangle), a ne klinaste korekcije i ending klinovi…

ako se koristi terminologija chart obrazaca, onda da, slažem se, možemo govoriti o ekspandirajućem rastućem klinu (ili npr. broadening wedge).

Pametan, ako to želiš.

[/quote]

[/quote]

u EWT-u postoje samo trokuti, a ne klinovi… trokutaste korekcije i dijagonalni trokuti (ending diagonal triangle), a ne klinaste korekcije i ending klinovi…

ako se koristi terminologija chart obrazaca, onda da, slažem se, možemo govoriti o ekspandirajućem rastućem klinu (ili npr. broadening wedge).
[/quote]

jako lijepo ste mi objasnili, zahvaljujem..
medjutim, nije me to zanimalo..evo ponovo..

mozete li mi opisati razliku izmedju exp.ED i exp.TR?ili kako vi rekoste trokutaste korekcije i dijagonalnog trokuta?
po EWTu?osim mjesta pojavljivanja, dakle cisto kad vidimo obrazac?sto ih razlikuje?

[/quote]

[/quote]

[/quote]

jako lijepo ste mi objasnili, zahvaljujem..
medjutim, nije me to zanimalo..evo ponovo..

mozete li mi opisati razliku izmedju exp.ED i exp.TR?ili kako vi rekoste trokutaste korekcije i dijagonalnog trokuta?
po EWTu?osim mjesta pojavljivanja, dakle cisto kad vidimo obrazac?sto ih razlikuje?

[/quote]

teorijski, dijagonalni trokut ima obije linije nakošene u istom smjeru, a trokutasta korekcija nema, ali stvar nije tak jednostavna kak obično izgleda u knjigama… jer ja sam donju liniju povukao kroz vrh 5 koji nema veze sa trokutom, i potencijalni vrh d može pasti niže ili više od dotične linije potpore… i sve dok vrh d ne padne, ne znamo na čemu smo, pa možda čak ni onda…

a upravo je mjesto pojavljivanja ključno… jer ako se trokut pojavljuje na početku (LD) ili na kraju impulsa (ED) onda je dijagonalni trokut, a ako se pojavljuje na "sredini", u smjeru obrnutom od impulsa onda je trokutasta korekcija… dakle, prema prikazanom se ne može zaključiti da li je dotični "ekspandirajući klin" zapravo trokutasta korekcija ili LD, moći ćemo sa sigurnošću klasificirati formaciju tek "post festum"…

Pametan, ako to želiš.

tocno kolega, ono nije exp trokut, bar ne onako kako ste vi to nacrtali..

a sto se tice objasnjenja i counta, najizglednije i ono sto se prirodno namece je obican flat / ZZ…
a da se sloziti i neka vise bullish varijanta.

ovaj trokut je najmanje vjerojatan i izgleda mi kao wishfull thinking, buduci ste jucer kupili atpl, ako se ne varam i najavili odbijanac na PTKM..

pozdrav [thumbsup]

tocno kolega, ono nije exp trokut, bar ne onako kako ste vi to nacrtali..

a sto se tice objasnjenja i counta, najizglednije i ono sto se prirodno namece je obican flat / ZZ…
a da se sloziti i neka vise bullish varijanta.

ovaj trokut je najmanje vjerojatan i izgleda mi kao wishfull thinking, buduci ste jucer kupili atpl, ako se ne varam i najavili odbijanac na PTKM..

pozdrav [thumbsup]

miže, miže, baš si pun otrova… prvo se kao pretvaramo da smo kulturni, namjestimo situaciju, a onda bacimo adute i zabijemo nož u leđa? [wink]

gle, to meni izgleda kao ekspandirajući trokut, bez obzira da li se radi o LD ili trokutastoj korekciji… moguća je i varijanta sa flat korekcijom, i to sam upravo prije par dana nacrtao i postao na EWT forumu, gdje si to mogao vidjeti…

daklem, ja ništa ne tvrdim, nego iznašam svoje mišljenje i ono što se meni čini najvjerojatnije… nekak mi taj C val ne izgleda kao da ima 5 valova, nego 3, nekak mi se neke druge stvari ne poklapaju, kao npr. volumeni, i nekak mi intermarket analiza ne odgovara za flat…

a ti to možeš nazivati i "wishful thinking" ako ćeš se bolje osjećati i ako želiš pred svima pokazat kolki sam ja luzer, a ti faca… [yawn]

Pametan, ako to želiš.

Zli prorok,

Molim Vas da stavite Vaš dugoročniji pogled na S&P. Zanima me Vaše mišljenje.

ukratko, ja mislim da bi nakon ovog pada koji je počeo prije dva dana trebao biti bar još jedan bull od mjesec-dva..al kako znate bolje od mene bio bi zahvalan da postate svoj pogled. Hvala!

Vadi jedan krumpire i upita ga drugi jesu li dobri krumpiri, a ovaj prvi mu odgovori da ovi bolji i jesu, a ovi gori i nisu.

U ponedjeljak odbijanac.

New Report

Close