Za PTKM sam davno naveo neke targete, na 178-182kn sam govorio da ide to dolje, tko je tada i prodao (ne uhvati svatko peek ili vrh) i bio strpljiv zasigurno je mogao zaraditi jako dobro! I danas je bio dokaz PTKM na 147kn i mislim moglo bi to još malo dolje uz faktor pretjerivanja i do 120-125kn!
E sad, drugi par opanaka glede brodara, jer sam prozivan kao netko tko je totalno promašio!
Gdje je promašaj ući u ATPL na 970kn i prodati po 1030 i 1040kn pa uletjeti u IGH na 3180 i 3200 i prodavati po 3450-3470. I stići se sutra vratiti u ATPL na 1040-1050kn????
Ne vidim tu promašaj već dobivanje 8% extra!
Toliko o promašajima!
Evo ga Nasdaq 2,198.85
2.200 Cromi kaže ovo je vrh
Tko je Cromi da se brinem što on kaže?
Ako se formira ovaj obrnuti H&S evo do kud bi mogla potegnuti ATPL…
Ključna riječ je AKO!
Sve što si reako stoji… ali u slučaju da sugeriraš na bullish situaciju – važno je napomenuti kako kratkoročni graf (60min.) ukazuje na sve veću precijenjenost što smanjuje mogućnost rasta bez prethodne korekcije – koja bi se u tom slučaju pokazala puno boljom opcijom za kupnju nego trenutna situacija.
Nemoj me krivo shvatiti, ali ovdje:
http://www.investa.hr/dionice-analiza.html#tehnicka-analiza-dionice
je upravo to opisano kao jedna od grešaka koju ekipa radi prilikom provođenja tehničke analize, koje rezultiraju gubitkom novaca…
Meni taj link više liči na reklamu za prodati proizvod i nisam baš siguran u tvrdnje koje tamo pišu. Očito im silne godine školovanja nisu dovoljne da zarađuju investirajući pa trebaju i prodavati usluge sa strane. Koja studija je pokazala da formalno obrazovanje čini investitora bolnjim investitorom? Mislim da ipak za taj posao treba imati feeling koji se ne uči u školama.
[/quote]
potpuno se slažem, a poznato je i što g.Buffet misli o TA, a on baš i ne gubi nofce na burzi..?
da se razumijemo,i ja koristim TA,ali u puuuno jednostavnijoj varijanti i u kombinaciji sa želučanim feelingom
[/quote]
iz tog vodića se meni više čini da su oni fundamentalno orjentirani i da upravo taj želučani feeling uparen s jednostavnijim TA kombinacijama spominju kao glavni razlog zašto masa ljudi gubi lovu na burzi
za sve "brokere" je tipično da zarađuju ulaganjem u dionice, zarađuju što drugi ulažu u dionice i još zarađuju na konzultantskim uslugama… eh, što bi dao da me mama rodila ko brokera… [wink]
[/quote]
Ne zarađuju brokeri nego vlasnici brokerskih kuća, brokeri samo izlažu naloge na burzu! Ako je brokeraj jeftin pa nema automatsko izlaganje ili ti API, onda je taj posao krvav, tako da zahvali majci što te nije rodila ko brokera – duže češ živjeti !!!!
[/quote]
Stvar je perspektive. Znam dva brokera
Jedan se ubija od posla radeći posao koji je jako sličan poslu moje mame koja je sekretarica u firmi – javlja se na telefon i unosi podatke u komp.
Drugi radi manje od 2h dnevno(iako izgleda da radi 6h) potpuno drukčiji posao, ima pristojnu plaću koja svake godine raste i bonuse svakih par mjeseci. Što je najbolje praktički niti jednu odluku ne donosi solo, voditelj mu daje okvire unutar kojih kupuje, analitičari savjetuju u koje dionice da ulaže, a frendovi iz drugih kuća što da dokupi ili proda… čini mi se da rijetko netko u brokerskoj kući ulaže sam, ni ne čudi me što su oni češće uspješni od nas smrtnika kad imaju pristup ogromnom pool-u znanja i informacija. Ja bi trebao provesti 5g. za knjigom da bi saznao ono što njemu voditelj, analitičari i drugi brokeri savjetuju u 5min.
Opet FIBO precizan kao kirurški nož. Jučer i prekjučer smo išli intraday high do 2160 i nismo probili. 2160 je točno 38,2% retracement prethodnog pada sa 2318 (16.listopad) do 2064 boda.
Još malo pa ćemo se kretati unutar 22 boda, malo će nam to biti usko…………toliki genijalci unutar 22 boda??
Koliko je 38,2% od 22 boda……..
Za PTKM sam davno naveo neke targete, na 178-182kn sam govorio da ide to dolje, tko je tada i prodao (ne uhvati svatko peek ili vrh) i bio strpljiv zasigurno je mogao zaraditi jako dobro! I danas je bio dokaz PTKM na 147kn i mislim moglo bi to još malo dolje uz faktor pretjerivanja i do 120-125kn!
E sad, drugi par opanaka glede brodara, jer sam prozivan kao netko tko je totalno promašio!
Gdje je promašaj ući u ATPL na 970kn i prodati po 1030 i 1040kn pa uletjeti u IGH na 3180 i 3200 i prodavati po 3450-3470. I stići se sutra vratiti u ATPL na 1040-1050kn????
Ne vidim tu promašaj već dobivanje 8% extra!
Toliko o promašajima!
Nemoj se ljutiti al kolki ti je portfelj?
danas sam čisto na feeling prodao LEDO i nadokupio ATPL… na ledu mi bilo dosta, zahvalio sam mu se i uletio u vatru na ATPL… i imam feeling da ću se sutra osjećat ko idiot, jer sam dao dobru, stabilnu dionicu i uletio u vatru, al što ćeš, ljudska pohlepa je gadna stvar… 🙂
Sorry Zli što sam iskoristio tvoj graf, ali feeling te prevario nije. Tamo gdje su upitnici ja sam ih podigao samo malo višlje i dopisao brojke na tvome grafu. Ispravi me ako griješim, ali ja to vidim tako kako sam docrtao.
Lijep pozdrav svim prolupalim i obogaćenim dioničarima , malo ih je, ali ??, u prvoj sam kategoriji, uskoro, ako ATPL dođe blizu 2500 u drugoj !! [thumbsup]
danas sam čisto na feeling prodao LEDO i nadokupio ATPL… na ledu mi bilo dosta, zahvalio sam mu se i uletio u vatru na ATPL… i imam feeling da ću se sutra osjećat ko idiot, jer sam dao dobru, stabilnu dionicu i uletio u vatru, al što ćeš, ljudska pohlepa je gadna stvar… 🙂
Sorry Zli što sam iskoristio tvoj graf, ali feeling te prevario nije. Tamo gdje su upitnici ja sam ih podigao samo malo višlje i dopisao brojke na tvome grafu. Ispravi me ako griješim, ali ja to vidim tako kako sam docrtao.
Lijep pozdrav svim prolupalim i obogaćenim dioničarima , malo ih je, ali ??, u prvoj sam kategoriji, uskoro, ako ATPL dođe blizu 2500 u drugoj !! [thumbsup]
[/quote]
Zanimljivo da vi tehničari ne vidite da nema nijednog tehničkog buy signala na brodarima
Ako nekoga interesira stanje BDI-a, svakim danom u svakom pogledu sve više i više NAPREDUJE. Hoče li se to odraziti i na naše brodare i feeling, vidjet ćemo !!
bdi opp 262 pkt
Baltic Exchange Dry Index 4643 UP 262
BCI Baltic Exchange Capesize Index 8243 UP 560
BPI Baltic Exchange Panamax Index 4339 UP 157
BSI Baltic Exchange Supramax Index 2423 UP 73
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 1034 UP 30
[thumbsup]
Nemoj se ljutiti al kolki ti je portfelj?
Ne ljutim se, al to je ipak moja stvar i ne govorim to nikome, nadam se da shvaćaš.
Ja to nikoga ne pitam.