Sve što si reako stoji… ali u slučaju da sugeriraš na bullish situaciju – važno je napomenuti kako kratkoročni graf (60min.) ukazuje na sve veću precijenjenost što smanjuje mogućnost rasta bez prethodne korekcije – koja bi se u tom slučaju pokazala puno boljom opcijom za kupnju nego trenutna situacija.
Nemoj me krivo shvatiti, ali ovdje:
http://www.investa.hr/dionice-analiza.html#tehnicka-analiza-dionice
je upravo to opisano kao jedna od grešaka koju ekipa radi prilikom provođenja tehničke analize, koje rezultiraju gubitkom novaca…
Meni taj link više liči na reklamu za prodati proizvod i nisam baš siguran u tvrdnje koje tamo pišu. Očito im silne godine školovanja nisu dovoljne da zarađuju investirajući pa trebaju i prodavati usluge sa strane. Koja studija je pokazala da formalno obrazovanje čini investitora bolnjim investitorom? Mislim da ipak za taj posao treba imati feeling koji se ne uči u školama.
[/quote]
potpuno se slažem, a poznato je i što g.Buffet misli o TA, a on baš i ne gubi nofce na burzi..?
da se razumijemo,i ja koristim TA,ali u puuuno jednostavnijoj varijanti i u kombinaciji sa želučanim feelingom
[/quote]
iz tog vodića se meni više čini da su oni fundamentalno orjentirani i da upravo taj želučani feeling uparen s jednostavnijim TA kombinacijama spominju kao glavni razlog zašto masa ljudi gubi lovu na burzi
za sve "brokere" je tipično da zarađuju ulaganjem u dionice, zarađuju što drugi ulažu u dionice i još zarađuju na konzultantskim uslugama… eh, što bi dao da me mama rodila ko brokera… [wink]
[/quote]
Ne zarađuju brokeri nego vlasnici brokerskih kuća, brokeri samo izlažu naloge na burzu! Ako je brokeraj jeftin pa nema automatsko izlaganje ili ti API, onda je taj posao krvav, tako da zahvali majci što te nije rodila ko brokera – duže češ živjeti !!!!
Evo ga Nasdaq 2,198.85
2.200 Cromi kaže ovo je vrh
Možda su zato brodari stali sa rastom unatoč rastu BDI indexa
Jel moguće da je tržište sada već dosta visoko?
Evo ga Nasdaq 2,198.85
Draga kolegice,
taj veći pad o kojem je kolega govorio točnije od 2150-2200 se je već dogodio, jer nije ovo prvi puta da Nadaq ide na 2.200.
A osim toga uzrečica uvaženog kolege i najveće tehničara ikada na ovom forumu, glasila je otprilike da nove situacije stvaraju nove formacije, informacija o kojoj vi govorite stara je par mjeseci.
Pozdrav.
Evo ga Nasdaq 2,198.85
Gore navedena analiza je zadnja ewt-analiza na croman.se (01-08-2009 )
Davno je bilo 01.08
Svaka čast Wall Streetu s kakvom mizerijom od prometa dižu cijene!
Evo ga Nasdaq 2,198.85
moje mišljenje je da nema apsolutno nikakve veze sa našim brodarima… ja već nekih mjesec dana trubim da naši brodari ne idu nikuda još neko vrijeme…
a jel moguće da je tržište visoko? ameri su visoko već mjesecima, pa i dalje idu gore… koga boli briga jel visoko ili ne, dok god pumpanje još nije gotovo… 🙂 naravno da će biti korekcija i korekcija, ali još nismo blizu vrha vala koji je počeo u ožujku… postat ću par zanimljivih grafova ovaj vikend da potkrijepim ovo mišljenje, sad nemam cajta…
Svaka čast Wall Streetu s kakvom mizerijom od prometa dižu cijene!
Mislim da imamo najniži volumen ove godine
Ako se formira ovaj obrnuti H&S evo do kud bi mogla potegnuti ATPL…
Ricky, prijatelju, riječi ti se pozlatile, nemam apsolutno ništa protiv toga da ATPL potegne do 1300, danas sam ga nadokupio… ali kao što rekoh, sumnjam, srednjeročno gledano, da brodari idu ikuda…
evo što sam rekao o tome neki dan…
načekat ćeš se još jedno 2-3 mjeseca za ATPL… brodari još jedno vrijeme ne idu nikuda… eutanazirani, kao što bi rekla brankica…
naravno, ako i inače smatraš moje analize pogrešnima, možeš se na sve to i popišati…
[/quote]
taj scenarij otprije mi se još uvijek čini najvjerojatniji… istina, ATPL je napravio jedan pad od cca 20% i to će nadoknadit, ali to znači samo povratak na prethodnu liniju obrane…
[/quote]
daklem, računam na čisto tehnički odbijanac ovog zadnjeg pada, i povratak na prethodnu liniju otpora, što se vidi na drugoj slici (trokutasta korekcija)… zato sam čisto trejderski zavrtio ATPL…
na prvoj slici je mali H&S, puno manje ambiciozan nego tvoj, ali čini mi se i vjerojatniji… daje sličan target ko i prethodna metoda…
danas sam čisto na feeling prodao LEDO i nadokupio ATPL… na ledu mi bilo dosta, zahvalio sam mu se i uletio u vatru na ATPL… i imam feeling da ću se sutra osjećat ko idiot, jer sam dao dobru, stabilnu dionicu i uletio u vatru, al što ćeš, ljudska pohlepa je gadna stvar… 🙂