Dosadašnji lider (ERNT) nam jako dobro izgleda.
Bikovske divergencije na rsi-ju i macd histogramu, savršeno odbijanje od fiba, oscilatori na buy i almost buy. Sutra će i macd vjerojatno dat buy signal, a to spada onda u praktički "safe bet" (ako takvo što postoji).
Uglavnom, very bullish.
Nadam se da će ga crobex pratiti (kao i do sada) jer on ne izgleda tako bullish kao ernt – ali ni ne izgleda loše, dapače.
prvi otpor na 1.123 šaptom pao. sad testiramo 1.151
house
meni ernt izgleda bullish već mjesec dana tak da sam već dobro spuhal na njemu, sad me njega već strah i pogledat,
a evo još jedne zvijezde mog portfelja, izašao na 228, neznam zašto i propustio rast, a sad vidim neku zastavicu pa ušao na 250
house
meni ernt izgleda bullish već mjesec dana tak da sam već dobro spuhal na njemu, sad me njega već strah i pogledat,
Iebiga frend, ali tek sad je počeo izgledati bullish. Ne znam po čemu ti je već mjesec dana tako izgledao.
Btw, s trenuntnom cijenom (1340kn) i macd se prekrižio i daje buy, a i isto tako izlazimo iz ovog padajućeg kanala.
Tehnički, ovo teško može izgledati bolje (ma koliko loše ocjene mi davali).
Apsolutni buy signal. (Stvar je samo što i TA nekad zaiebe :), ali uistinu rijetko kad ovako izgleda)
House, i ostali
je li može netko staviti TA za ptkm?
Hvala [kiss]
Meni ne izgleda dobro, šta da ti kažem.. Nijedan oscilator ne daje buy signal, nisu ni u oversoldu pa da se možda za to uhvatimo, nalazi se u donjem pojasu bollingera.. Za sada bi je definitvno preskočio..
al nadam se da će i ona uskoro okrenuti.
Možda neko drugi vidi nešto pozitivnije?
house
Ne znam po čemu ti je već mjesec dana tako izgledao.
[/quote]
radim klasične greške,
npr. 1.evo sad će se odbiti od linije trenda, pa nije,
2. ma sad će s odbiti od fibonaccia, pa nije
i uvijek kao vidiš što će se desiti umjesto da gledam što se zaista događa
house
a evo još jedne zvijezde mog portfelja, izašao na 228, neznam zašto i propustio rast, a sad vidim neku zastavicu pa ušao na 250
Ima li nekih naznaka šta bi se na toj Zabi moglo desiti? Ja bi da izađem ali mi nekako ispod 300 nema smisla.
Sve što si reako stoji… ali u slučaju da sugeriraš na bullish situaciju – važno je napomenuti kako kratkoročni graf (60min.) ukazuje na sve veću precijenjenost što smanjuje mogućnost rasta bez prethodne korekcije – koja bi se u tom slučaju pokazala puno boljom opcijom za kupnju nego trenutna situacija.
Nemoj me krivo shvatiti, ali ovdje:
http://www.investa.hr/dionice-analiza.html#tehnicka-analiza-dionice
je upravo to opisano kao jedna od grešaka koju ekipa radi prilikom provođenja tehničke analize, koje rezultiraju gubitkom novaca…
Meni taj link više liči na reklamu za prodati proizvod i nisam baš siguran u tvrdnje koje tamo pišu. Očito im silne godine školovanja nisu dovoljne da zarađuju investirajući pa trebaju i prodavati usluge sa strane. Koja studija je pokazala da formalno obrazovanje čini investitora bolnjim investitorom? Mislim da ipak za taj posao treba imati feeling koji se ne uči u školama.
[/quote]
potpuno se slažem, a poznato je i što g.Buffet misli o TA, a on baš i ne gubi nofce na burzi..?
da se razumijemo,i ja koristim TA,ali u puuuno jednostavnijoj varijanti i u kombinaciji sa želučanim feelingom
house
Ima li nekih naznaka šta bi se na toj Zabi moglo desiti? Ja bi da izađem ali mi nekako ispod 300 nema smisla.
[/quote]
ako se zastavica ostvari, trebalo bi potegnuti i 100 plus
Sve što si reako stoji… ali u slučaju da sugeriraš na bullish situaciju – važno je napomenuti kako kratkoročni graf (60min.) ukazuje na sve veću precijenjenost što smanjuje mogućnost rasta bez prethodne korekcije – koja bi se u tom slučaju pokazala puno boljom opcijom za kupnju nego trenutna situacija.
Nemoj me krivo shvatiti, ali ovdje:
http://www.investa.hr/dionice-analiza.html#tehnicka-analiza-dionice
je upravo to opisano kao jedna od grešaka koju ekipa radi prilikom provođenja tehničke analize, koje rezultiraju gubitkom novaca…
Meni taj link više liči na reklamu za prodati proizvod i nisam baš siguran u tvrdnje koje tamo pišu. Očito im silne godine školovanja nisu dovoljne da zarađuju investirajući pa trebaju i prodavati usluge sa strane. Koja studija je pokazala da formalno obrazovanje čini investitora bolnjim investitorom? Mislim da ipak za taj posao treba imati feeling koji se ne uči u školama.
[/quote]
potpuno se slažem, a poznato je i što g.Buffet misli o TA, a on baš i ne gubi nofce na burzi..?
da se razumijemo,i ja koristim TA,ali u puuuno jednostavnijoj varijanti i u kombinaciji sa želučanim feelingom
[/quote]
iz tog vodića se meni više čini da su oni fundamentalno orjentirani i da upravo taj želučani feeling uparen s jednostavnijim TA kombinacijama spominju kao glavni razlog zašto masa ljudi gubi lovu na burzi
za sve "brokere" je tipično da zarađuju ulaganjem u dionice, zarađuju što drugi ulažu u dionice i još zarađuju na konzultantskim uslugama… eh, što bi dao da me mama rodila ko brokera… [wink]