Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Fibo je odradio kirurški precizno.

Pad crobexa od 16.10. do 3.11. ( sa 2318 do 2063) je točno 38,2% retracement prethodnog rasta koji je išao od 6.7. do 16.10. ( crobex sa 1658 do 2318)

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

kolega, governer,
1) u toj tada maloj raspravi nije se radilo o LEDU, nego o LKPC (i naravno o drugoj cijeni nego što je ti navodiš. Provjeri). Ako već želiš ispadati pametan, trebaš barem znati o čemu se točno radilo;
2) Apsolutno je jasno da je to bilo dno što se tiče toga dana i kratkoročnih kretanja. Ja sam Dizelašu postavio pitanje, ako bi mogao objasniti zašto tehnički misli da je to dno, na čemu temelji tu tvrdnju… jer bih volio i ja to znati;
– osim toga Dizelaš inače zastupa – po meni odličnu strategiju – trgovanja u skladu s trendom, a ne "hvatanja bureka", tj. kad on piše da je to dno, onda mi je logično pretpostaviti da bi moralo rasti barem sljedećih 2-3 tjedna (barem nekakav kraći trend).
I tu se javlja problem. Jer tehnički nisam vidio da bi to moglo biti malo dugoročnije dno.
– I "Last but not least": i prije toga dana znao putem nekih kanala da npr. Geronimo puno skuplja tu dionicu. Znao sam da ju je čak skidao s aska puno više nego što je bila toga dana kad je zbilja dotakla relativno dno… A poznato ti je valjda da se na manje likvidnim dionicama s manje od 500.000 kn vrlo lako može pogurati dionica, osobito ako je tržište u fazi okretanja prema +, i osobito ako si je već akumulirao na dovoljno niskim razinama… I to nikakva tehnička ne može sa sigurnošću predvidjeti… može samo otčitati koliko takav "umjetni" rast ima prave snage za nešto ozbiljnije i jače… Ali to je već druga priča.
Zadovoljan?

Ja ne tvrdim da je ono bilo dno za ledo, nekakvo apsolutno, to nemogu znat…ali za onaj dan je bilo dno, s time da ja takva trgovanja od dan dva u pravilu ne radim, medjutim na ledu je bila odlicna prilika( mogucnost kupnje veceg broja dionica po debelo preprodanoj cijeni ), pa zasto je ne iskoristiti..

Trenutno je trziste li la, pa sam i ja 50-50 u dionicama – kešu…iskreno kažem da NEMAM POJMA gdje ce trziste

FEDYA = ENTENTINIS= LIZAČ, PARDON BRISAČ PODOVA AZ-A I DINKECOVIH NAOČALA.

pozdrav
moram se ubaciti sa "glupom deltom" od onog Wildera…
evo STD od S&P 60 min za ovaj tjedan

ajd kad već pucaš, daj baci i MTD za crobex…

Pametan, ako to želiš.

kolega, governer,
1) u toj tada maloj raspravi nije se radilo o LEDU, nego o LKPC (i naravno o drugoj cijeni nego što je ti navodiš. Provjeri). Ako već želiš ispadati pametan, trebaš barem znati o čemu se točno radilo;
2) Apsolutno je jasno da je to bilo dno što se tiče toga dana i kratkoročnih kretanja. Ja sam Dizelašu postavio pitanje, ako bi mogao objasniti zašto tehnički misli da je to dno, na čemu temelji tu tvrdnju… jer bih volio i ja to znati;
– osim toga Dizelaš inače zastupa – po meni odličnu strategiju – trgovanja u skladu s trendom, a ne "hvatanja bureka", tj. kad on piše da je to dno, onda mi je logično pretpostaviti da bi moralo rasti barem sljedećih 2-3 tjedna (barem nekakav kraći trend).
I tu se javlja problem. Jer tehnički nisam vidio da bi to moglo biti malo dugoročnije dno.
– I "Last but not least": i prije toga dana znao putem nekih kanala da npr. Geronimo puno skuplja tu dionicu. Znao sam da ju je čak skidao s aska puno više nego što je bila toga dana kad je zbilja dotakla relativno dno… A poznato ti je valjda da se na manje likvidnim dionicama s manje od 500.000 kn vrlo lako može pogurati dionica, osobito ako je tržište u fazi okretanja prema +, i osobito ako si je već akumulirao na dovoljno niskim razinama… I to nikakva tehnička ne može sa sigurnošću predvidjeti… može samo otčitati koliko takav "umjetni" rast ima prave snage za nešto ozbiljnije i jače… Ali to je već druga priča.
Zadovoljan?

Ja ne tvrdim da je ono bilo dno za ledo, nekakvo apsolutno, to nemogu znat…ali za onaj dan je bilo dno, s time da ja takva trgovanja od dan dva u pravilu ne radim, medjutim na ledu je bila odlicna prilika( mogucnost kupnje veceg broja dionica po debelo preprodanoj cijeni ), pa zasto je ne iskoristiti..

Trenutno je trziste li la, pa sam i ja 50-50 u dionicama – kešu…iskreno kažem da NEMAM POJMA gdje ce trziste
[/quote]

cuj, obrazac double topa je s danasnjim danom propao.

a ameri imaju zdravi rast.

dakle?

tigrus

Neznam , nemrem biti 100 % siguran di ce trziste, zato sam lapo lapo…
Kad imam jasne signale to napišem i onda je to UVIJEK tocno..

Za sada neznam sto ce biti

FEDYA = ENTENTINIS= LIZAČ, PARDON BRISAČ PODOVA AZ-A I DINKECOVIH NAOČALA.

I kolega Tony? Jel bilo 6500 dno za LEDO?

Samo jedan čovjek zna gdje je kojoj dionici i kada dno:

Jedini pravi indijanac, VELIKI POGLAVICA GERONIMO !!!!

kolega, governer,
Zadovoljan?

[/quote]
Kolega Tony iznimno cijenim vas rad jer se poklapa sa mojim nekim gledistima na TA.Drago mi je da se prati sto ja kupujem medjutim krivo vas informiraju o mojim kupnjama.

Dno je bilo na Ledu na cca 6400 zato jer smo kolega Dizelas i ja odlucili ne prepustiti niti jednu dionicu EWT-istima da nam nebi trejdali.Malo smo zatrejdali sa 50 komada da pokazemo da i mi to mozemo samo ako hocemo,isti slucaj sa Janafom kada smo ga pobrali sa dna.

SAM PROTIV SVIH

analiza CROBEX kompletno (EWT + Klasicna + Oscilatori + Candlestick pattern)

1. obrazac double top na Crobexu je propao prelaskom 2123
2. izvjesno je da je ovo nepravilna korekcija 335 – 4 podval 3 vala
3. nalazimo se u oversold podrucju na SlowStoch koji se prekrizio za buy
4. Candlestick – potvrdeni Hammer – obrat trenda u rastuci
5. dugorocna linija kanala iz ozujka nije probijena

DJI : formirao se potvrđeni obrnuti H&S na petodnevnom grafu (15 min OHLC). Target je cca. 10125 bodova, možda već sutra, vjerojatnije u ponedjeljak.

Graditelji dotakli tjedne linije potpore. Vrijeme je za zaokret.
Jedino malo VDKT kasni, al ništa čudno jer je na samo 0,69 booka.
Dionice preprodane i logično da ide kontra.
Na IGH, THNK, HDEL imamo DOJI svijeću na tjednom nivou, sugerira obrat ***obrisano***

SP500

http://i35.tinypic.com/e9vtaf.jpg

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

pozdrav
moram se ubaciti sa "glupom deltom" od onog Wildera…
evo STD od S&P 60 min za ovaj tjedan

ajd kad već pucaš, daj baci i MTD za crobex…
[/quote]

a nisam radio na MTD-u (pogotovo crobex) jer su potrebni dnevni grafovi kroz 4-8g bla bla
al najkorisniji su LTD jer vidis na slici u kojem si trendu dok STD je ko stvoren za day-trade
imam jedan ITD crobex
ps. zanemari ove zelene i crvene crte

http://www.youtube.com/watch?v=UrU5t6ab7Vo

Ne slažem se ni ja, da je korekcija gotova. Daleko od toga. Targete za crobex i sp 500 stavio sam na 2618 i 2625 stranici pre više od mesec dana i do danas 100% drže.

Ali slažem se sa onima, koji prognoziraju kratak rast. Ameri će danas sutra sa sp 500 povući sa 1045 na oko 1065-1071.

Prognoza od jučer ispala tačna. Ameri danas završili na 1066,63.
Target od 1071-1074 još čeka.

New Report

Close