Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

TA za dolar. U ponedeljak manja korekcija (zbog rasta indexa) nakon toga rast dolara.

TA za dolar. U ponedeljak manja korekcija (zbog rasta indexa) nakon toga rast dolara.

EUR/USD gledaj, ovako je "naopako".

Ja gledam USD/EUR. Isto je kad jedno raste drugo pada i obratno.

Mogući početak formiranja obrasca odbijanca na SPX-u, graf 1h-RSI. Za potvrdu divergencije potrebno formiranje još minimalno jednog, najvjerojatnije dva niža dna. Divergencije se javljaju i na ROC-u, momentumu, Williamsu i DMS-u. Najranije odbijanje ako se potvrdi divergencija u utorak. [pray]

Krepat ma ne molat

ovo ti nije dobro.

eventualno mozemo ocekivati formaciju 3-3-5, nepravilna korekcija.

linija kanala nije dobro povucena

Prijatelju Tigre, koja linjija kanala. Na ovone grafu mone uopće nema ni jarka a kamoli kanala. Ako misliš na onu tanku crvenu crticu, to je od milja nacrtana da se vidi dno prethodnog i sada ovoga zadnjeg dna. (jesu jednaki..JESU) Formacija 335 napisano, izbrojano. Rekao, razumijemo se gotova jedinica i radi se dvojkica (ii). Tigre kad teta Jula veli da je to TO, onda je stvarno to TAKO, vjeruj i meni i njoj (Veli danas je mamurna i boli je glava pa za danas nedaje komentare ) !!
LP
[/quote]

Neznam Mrgude meni smrdi ova dvojkica (ii) jer izgleda kao triangle..a po EWT rules nemoze…u prilogu prvi graf kako meni izgleda count, a drugi zasto mi je sumnjiva dvojkica ii.
[/quote]

plutonice, dvojka može biti trokut… u ranoj fazi razvoja teorije, Elliott je zaista smatrao da se trokut može pojaviti samo kao četvorka, ali poslije je to pravilo degradirao u heuristiku… dakle, tendencija je da se trokut najčešće pojavljuje kao četvorka, ali smije i kao dvica… međutim, na crobexu je normalno da se pojavljuje kao dvica, mi imamo drugačiju dinamiku od amera… pogledaj npr. prvu dvicu u ožujku, nakon što je započeo rast…

na ostalo nemam primjedbe.
[/quote]

Ipak se dvica ne može pojaviti kao trokut ukoliko nije dio neke druge formacije. Provjereno u Prechterovoj kući. Što ne znači da nisam u toj Mrgudovoj dvojkici uspjela izbrojati double three. [cool]

Q: In which wave positions can triangles occur?
Can a triangle be a valid component of a corrective structure such as wave B of an A-B-C structure or as an entire structure within another pattern such as wave Y of a double three combination (W-X-Y)?
A. A triangle is a corrective structure and may appear as wave B of a flat or zigzag, wave X of a combination (double or triple three), wave X of a double or triple zigzag, wave Y of a double three, wave Z of a triple three, and as one of the subdivisions within another triangle, usually in wave e. In combinations and triple zigzags, there never appears to be more than one triangle within the same structure. Within impulse waves, a triangle may appear as wave 4, but it can never appear as wave 2. If a triangle appears in wave 2 of an impulse wave, it would be only as part of another structure such as wave Y of a double three or wave B of a flat or zigzag. In ending and leading diagonals, waves 2 and 4 are always zigzags

Nekako mi tvoja slikica ne ide zajedno sa teorijom. Daj objasni što misliš.

Na tvojim su slikama skrivene divergencije, a ovdje se radi o mogućem formiranju "prave" bikovske divergencije.

Krepat ma ne molat

Na tvojim su slikama skrivene divergencije, a ovdje se radi o mogućem formiranju "prave" bikovske divergencije.
[/quote]

tocno.
obicna bikovska divergencija ukazuje na promjenu trenda.

s obzirom da je kratkorocni trend do sada bio padajuci, slijedi promjena trenda u rastuci.

ako nam ovaj sendvic na svijecama upali, imamo rastuci trend.

pogledao sam malo svijece na nasim perjanicama -ATPL, IGH…
svugde se pojavljuju patterni promjene trenda- abandond baby na IGH, shoting star na ATPL…

Izgledna razina potpore na tjednom grafu SPX-a : SMA20 i fibo razina cjelokupnog pada /cca 1010/, što bi se poklapalo sa trenutnim formiranjem bikovske divergencije ali i odrađivanjem još minimalno jednog dna kao njezinom potvrdom.

Krepat ma ne molat

poštovani profici,

kako vidite crobex od 02.11-06.11.o9?

dan poslje sutra

poštovani profici,

kako vidite crobex od 02.11-06.11.o9?

sta ti mislis?

..evo moj stav:
1.u najmanju ruku krenuli smo korekcijom cijena
2.positivne vijesti imaju sve manje utjecaja na rast dionica
3.sve veci strah ulagaca
4.po nekim forumašima trebali smo imati ogroman rast u petak [lol]
5.vrijeme je da dionice idu u podrum…tako da imamo ponovo priliku kupiti za diskont cijene papire

dan poslje sutra

New Report

Close