KAD CE NAM SPLIT 009 OBJASNIT ONU DIVERGENCIJU NA HT-U
Ja vidim ovako, ukoliko CROBEX padne ispod 2100 tada će biti stampedo prema dolje, ali ako se održi probit će 2300 kao od šale.
Imamo 2 scenarija, a svaki ovisi o nama, što želimo, korekciju ili rast. Odlučimo sami!!!
Ja vidim ovako, ukoliko CROBEX padne ispod 2100 tada će biti stampedo prema dolje, ali ako se održi probit će 2300 kao od šale.
Imamo 2 scenarija, a svaki ovisi o nama, što želimo, korekciju ili rast. Odlučimo sami!!!
da bi nastavili padati treba netko prodavati dionice.
prvi val panike je prosao.
panicari ostali bez dionica.
slabo to ide po bidu danas, a ask je supalj…
jel vakum na prodaji dovoljno velik?
Slažem se kolega tigrus, što se mene tiče, ja bih rađe probijao 2300.
meni se isto cini da ce biti tresla se brda rodio se mis… Nekako sam bio siguran da ce Crobex nazad na oko 1600 – 1700, al moram priznat da vise nisam tako uvjeren iz jednostavnog razloga, nitko bas vise ne prodaje.
Jel može netko pojasniti ovaj normalizirani ATR?
Izgleda kao da se može koristiti za utvrđivanje potencijala rasta, a takve "stvari" mi uvijek zaokupe pažnju [smiley]
True Range (TR) je najveća veličina između:
Razlike današnjeg H i današnjeg L
Razlike jučerašnjeg C i današnjeg H
Razlike jučerašnjeg C i današnjeg L
Average True Range (ATR) je 14 dnevni pomični prosjek TR-a.
Koristi se Wilderova modifikacija eksponencijalnog pomičnog prosjeka.
ATR[danas]=(1/14*TR)+(13/14*ATR[jučer])
Normalizirani ATR (NATR) izražava ATR kao postotak Close cijene.
Koristi se za lakše uspoređivanje ATR vrijednosti kroz duže vremenske periode kada
se cijena dionice značajno promijenila (dakle i apsolutne vrijednosti TR-a i ATR-a)
NATR=100*ATR/Close
U biti ovim mjeriš volatilnost neke dionice (raspon cijene u jednom danu ili u odnosu na prethodni dan).
Dakle time možeš donekle procijeniti potencijal rasta (u određenim situacijama), ali ja se ne bi baš previše pouzdao u procjenu potencijala rasta napravljenu samo pomoću ATR-a/NATR-a. [smiley]
Ispod 2100 ide gotovo sigurno, ispod 2000 neće gotovo sigurno…a vrlo visoka je vjerojatnost da se odbije na 2060.
Ispod 2100 ide gotovo sigurno, ispod 2000 neće gotovo sigurno…a vrlo visoka je vjerojatnost da se odbije na 2060.
[/quote]
Ma ti Plutonice niš neznaš, bez ljutnje. Teta Jula jutros veli da idemo prema 2300 i ja njoj vjerujem. Je moram je pitat kad se otrijezni kada idemo na 2300 jer je onako pijana zaspala odmah i eno je hrče kao top. Ona ti inače od 100 puta pogodi tri do četiri puta, ali samo kad je pripita.. eto to je sad.
Odoh je pitat kad ćemo na 2300 pa Vam javim !! Eto sad veli da idemo na 2030 bodova, vrag će je znati stalno neke brojke mrlja kao pokvareni radio,
LP i da svrbi me lijevi dlan ONAKO JAKO !! [thumbsup]
što je na 2060?
Fibo5 38,2%=2047,09
Fibo4 23,6%=2034,7
2062,61 50% fibo iii vala. 2047,09 ujedno je i pri vrhu područja četvorkice vala iii…vrlo dobra točka kolega Graziani za reversal. Negdje tu a najniže na 2000 očekujem preokret…vidjet će se po minutnim valovima. Rekla sam i ranije, iskreno me ne zanima u 50 bodova gore dolje jer ne namjeravam sada rasprodavati pa juriti onda unutra…možda i griješim pa je korekcija gotova prema Mrgudovom countu, ali sam 100% sigurna da rast nije gotov. Zato sjedim unutra, ne grizem nokte i strpljivo čekam na veliku žalost mog brokera. [lol]