Ne znam ,ali mi se čini kao da nema snage za neki jači odbijanac iako smo blizu dugorocnoj liniji trenda.
Nekako mi ne izgleda obečavajuće.
pa cilj i je da izgleda lose…
Koordinirana akcija fond menađerčića s taktikom, teškom artiljerijom uništi moral, a onda lakom konjicom pokupi plijen. Već dosta puta viđeno na našim područjima.
Crobex je pao ispod linije srednjeročnog uptrenda formirane u ožujku ove godine.
Zadnji puta kad je crobex probio liniju trenda našao je potporu u SMA 100.
SMA 100 je na 2011 bodova
Možemo malo gledati i kraće CROBI
Crobex je pao ispod linije srednjeročnog uptrenda formirane u ožujku ove godine.
Ako nacrtaš u logaritamskoj skali onda ćeš primjetiti da to nije točno.
mislim da ti ne valja analiza.
uzeo si logaritamski graf pa ti se cini da je probijena potpora.
na linearnom grafu crobex se nalazi na potpori rastuceg trenda iz srpnja 2009.
uz to imamo argumente:
1. potpora na RSI liniji, – crveni krug
2. pojava bikovske divergencije – crvene linije (jos nije bas, ali bude)
3. odstupanje od envelopa i EMA 21 koji uz pojavu pozitivnih divergencija znace dobar kupovni signal
4. linija trenda iz srpnja
5. RSI stao na 50
Ne Tigruse, nije uzeo log mjerilo jer da jest ne bi vidio probijanje jer ga i nema.
Godišnji graf Crobija
Crobex kanali.
Ako pretpostavimo da smo cijelo vrijeme krivo crtali kanal (plavi kanal) i da je plavi kanal ustvari trebao izgledao kao žuti kanal (na slici) onda smo danas na dnu tog kanala. Ali ja baš i ne vjerujem u taj žuti kanal već sa siguran da mi idemo do cca 2100, moguće čak 2080 gdje nam ide linija rasta zadnjih godinu dana. U probijanje te linije ne vjerujem čak i da se skupe svi medvjedi iz Hrvatske i okolice na čelu sa slovencima, bez neke bitne makroekonmske katasrtofalne vijesti koja za sada nije na vidiku.
Možemo malo gledati i kraće CROBI
pa daj nas nemoj držat u neizvjesnosti, kakva je ovo crta na MACDu, šta označava?
Ako nacrtaš u logaritamskoj skali onda ćeš primjetiti da to nije točno.
[/quote]
Mislim da se ti razumiješ u logaritamsku skalu kao i u divergencije
Crtao ga ti na MACDU ili RSI-u ili nekom drugom oscilatoru dođe ti na isto.