Evo neka netko bude i "advocatus diaboli"
Jedno malo upozorenje s mogućim ozbiljnijim posljedicama…
U prilogu slikica crobi-tjedni RSI, probio liniju potpore prvi puta nakon poduže vremena… spuštamo se ljestvicu niže. Osim toga pojavila se i skrivena medvjeđa divergencija na ovom tjednom grafu: crobi napravio isti vrh, a oscilator znatno viši…
No, dodatni problem je i tipičan "failure swing" na dnevnom grafu RSI, totalno školski…
Pa eto na znanje i ravnanje.
Možete mi početi dijeliti jedinice, jer samo "drukam da jeftinije dokupim" [wink]
p.s. a o grafu SPX ne bih ni govorio. Formirao se tipičan “tripple top” na dnevnom, i puno drugih nezgodnih stvari, također na tjednom grafu….
Kolega House je kako velite ADPL nelikviduša ali mora odraditi svoje valove ili valiće. Ne bi bilo logično da poslije ucrtanog vala, kako sada stanje stoji krene prema dole, i Vaš target je u redu za sada po trokutu (minimalni), ali što dalje ?? slažete li se !!
Nisam baš stručnjak za EWT pa bih prepustio nekom drugom komentar na vaš count.
Inače, kažete što dalje? Pa do navedenog targeta ima preko 20% rasta, a do tada će se stvoriti i nove formacije pa ćemo onda reć za dalje. Di nam se žuri? [smiley]
[/quote]
Što znači 20%, pa danas ako tako završi odrađena je trečina rasta, znači u tri dana moglo bi biti zgotovljenih 20% ako se nastavi ovim današnjim tempom, ušto uopće ne sumnjam. Da i pitao sam što poslije narečenog targeta koji ste Vi naveli, može li on biti i veći ?? (nelikviduša ADPL koja lovu donosi onome koji je trenutno posjeduje)
LP
Prvo bih pozdravio sve prisutne na forumu a drugo uopće mi nije jasno zašto se govori o potporama i padu i izglednosti da će se potegnuti prema gore. Samim brojanjem valova, fibo otporima i potporama se točno zna da će Crobex ići gore, a zna se i dokle bi mogao poteći. Na stranici 2543 u mjesecu kolovozu rekao sam na 2500 i više, bilo je prigovora od tada logiranih NN osoba, logiranih pod lažnim nickovima samo taj dan, i normalno više se nisu pojavili. Sada tvrdim da Crobex ide na min 2700 bodova, a kada dođe do te razine razmišljati ćemo o daljnjem kretanju. Ostali indeksi strani me ne interesiraju !!
LP
ja se slazem sa ovim predvidanjem Crobexa na visim razinama.
@ tony
analiza sa neuspjesnim zamahom bi bila dobra kad bi mogli biti sigurni da se formirao vrh na cijenama.
ja smatram da se vrh jos nije formirao.
predlazem da pogledas tjedne svijece na SP500.
ako ovaj tjedan zavrsi sa Zelenom svijecom imamo patern "3 White Soldiers".
a najbolja stvar je to da vjerojato cijena nece doseci 1120 tako da cemo i slijedeci tjedan imati zelenu svijecu.
3 White Solders na tjednom grafu su opaka stvarcica…
[wink]
Nisam baš stručnjak za EWT pa bih prepustio nekom drugom komentar na vaš count.
Inače, kažete što dalje? Pa do navedenog targeta ima preko 20% rasta, a do tada će se stvoriti i nove formacije pa ćemo onda reć za dalje. Di nam se žuri? [smiley]
[/quote]
Što znači 20%, pa danas ako tako završi odrađena je trečina rasta, znači u tri dana moglo bi biti zgotovljenih 20% ako se nastavi ovim današnjim tempom, ušto uopće ne sumnjam. Da i pitao sam što poslije narečenog targeta koji ste Vi naveli, može li on biti i veći ?? (nelikviduša ADPL koja lovu donosi onome koji je trenutno posjeduje)
LP
[/quote]
Ne znam kaj hoćeš reć? Rekao sam jučer minimalni target obrasca – 87kn. Ako ga dosegne, bit će mi drago za imatelje plastike. Do tada će se valjda stvoriti i druge formacije pa ćemo reć sljedeći target, ali za sada je to sve.
Evo neka netko bude i "advocatus diaboli"
Jedno malo upozorenje s mogućim ozbiljnijim posljedicama…
U prilogu slikica crobi-tjedni RSI, probio liniju potpore prvi puta nakon poduže vremena… spuštamo se ljestvicu niže. Osim toga pojavila se i skrivena medvjeđa divergencija na ovom tjednom grafu: crobi napravio isti vrh, a oscilator znatno viši…
No, dodatni problem je i tipičan "failure swing" na dnevnom grafu RSI, totalno školski…
Pa eto na znanje i ravnanje.
Možete mi početi dijeliti jedinice, jer samo "drukam da jeftinije dokupim" [wink]
p.s. a o grafu SPX ne bih ni govorio. Formirao se tipičan "tripple top" na dnevnom, i puno drugih nezgodnih stvari, također na tjednom grafu….
Nema tony jedinice ali evo ga grafić u prilogu.
Daj molim te ako ti nije problem svoje grafove u PNG ili JPG formatu, IE ih kod mene ne otvara pa moram raditi save, tek docnije pregled. Hvala !!
LP
@mrgude,
nema problema. Inače, ove divergencije koje si ti ucrtao odnose se na puno kraće vremensko razdoblje. Ja sam jednako tako jučer ujutro kad je sve izgledalo da propada, napisao (provjeri 2 stranice prije na ovom topic-u) da ide odbijanac na 60-min. Ali na 60-min, što znači da je limitiran upravo na taj TF i njegove dosege. Osim kad je usklađen s višim TF-vima.
Bitno je razlikovati u kojem vremenskom roku će se nešto dogoditi i s kojom težinom. Nije isto odbijanac u kontra smjeru (u odnosu na viši TF) i reversal koji ima sve pretpostavke usklađene na više TF-ova.
Moguće je da se scenarij još uvijek odigra približno tvojemu grafu, ja sam samo htio napomenuti da se rast jako umara, i da je lako moguće da se stvari i malo preokrenu.
@tigrus,
na dnevnom grafu – što izričito navodim u kontekstu "neuspješnog zamaha" – ti vrhovi su itekako formirani, i na crobiju i na RSI-u, tako da je to definitivna formacija.
Nego, ima nešto drugo što ipak daje nešto nade da je moguće da prije te neke veće korekcije ipak odradimo još jedan vrh, ali vidim da to nitko ne spominje… A radi se o nekim malim pomacima na DMS-u.
@tigrus,
na dnevnom grafu – što izričito navodim u kontekstu "neuspješnog zamaha" – ti vrhovi su itekako formirani, i na crobiju i na RSI-u, tako da je to definitivna formacija.
Nego, ima nešto drugo što ipak daje nešto nade da je moguće da prije te neke veće korekcije ipak odradimo još jedan vrh, ali vidim da to nitko ne spominje… A radi se o nekim malim pomacima na DMS-u.
ok, divergencija na dnevnom grafu je bila prisutna – crvene linije.
i sada je odradena.
potvrde promjene trenda iz padajuceg u rastuci:
1. Hammer ili Morning Star na svijecama
2. support na EMA izdrzao
3. odbijanac od donje linije kanala
4. bikovska divergencija (zelene linije)
upitno je koliku stvarnu snagu ima "neuspjesan zamah" u rastucem trendu…
[wink]
Ključno je probijanje thin red line-a, inače će divergencija učiniti svoje.
na kojoj razini je red line i šta je na tom nivou?
Evo za one željne učenja, jedna odlična knjiga u PDF formatu.
Autor je Alexander Elder, a naslov "A COMPLETE GUIDE TO TRADING".
Naravno zahtijeva poznavanje engleskog jezika.
Usput tko koristi usluge Agramista ima priliku osvojiti istu knjigu u nagradnoj igri.
Tko ne dobije, nek je isprinta. Imate naslovnicu u prilogu.
Evo link:
ja sam samo htio napomenuti da se rast jako umara, i da je lako moguće da se stvari i malo preokrenu.
Malo pogledaj okolne burze pa vidi rastove dionica po 4-5 puta (LEDO, KOEI, ima nekih izuzetaka). A u nas je 80% po dionicama ogromno?
Rast se umorio? Meni se čini da ti opako drukaš dolje jer si u cashu i volio bi unutra, al ti eto uteklo ipak.
pofuk ovde…….molim ako mi netko od tehnicara moze reci da li mu je graf prosli tjedan pokazao da ce se ovaj tjedan crobex ovako kretati
unaprijed hvala
pofuk
Mislim da SP500 ne bi smio ispod 1077, obrana će izdržati i ide podval III gore.