Neznam nek ovi bolji od mene pogledaju, al na plastici se crta neki Bulish Pennant Pattern
Jel mi može ko od tehničara odgovorit na ovo pitanje….
da li se ovo na Belju formira okruglo dno ??
Prije ce biti cup & handle
[/quote]
nisam neki tehničar, više nekakav novinarčić. ali, za trokutastu tvorbu koja traje više od 3 tjedna kažu da je trokut, a ne zastavica.
Aha,aha, dobro onda, ak je Bulish P.P. onda dobro.
Ne trebaju mi ovi drugi tehničari, idem ja svoju PLI analizu još jednom pogledati, da usavršim gradivo.
Sad mi je puno toga jasnije kod ADPL [rolleyes]
[/quote]
Dobra nešto ova tvoja TA, ko bi reko?
Ne loše, ne loše..
[/quote]
nisam neki tehničar, više nekakav novinarčić. ali, za trokutastu tvorbu koja traje više od 3 tjedna kažu da je trokut, a ne zastavica.
[/quote]
oooo hvala kolega puno, ja neznam ja se ucim, pa pitam [thumbsup]
Hvala hvala!!!
Da kod nas baš ne ide onako kako bi mnogi htjeli, vidi se kada se malo usporede svjetski indeksi sa Crobexom. Zanimljivo je vidjeti da u zadnjih godinu dana, jedino Crobex je imao ATH na početku, te ATL negdje kao i svi drugi, dok svi drugi sada otprilike imaju ATH, a Crobex je još daleko.. i ako dođe do korekcije, neće niti imati… jer će brže reagirati.
A također, iako se generalno može povući paralela da Crobex slijedi slične paterne kao i svjetski indeksi, ipak puno prije reagira, naravno na dolje. A sporije na kada se kreće prema gore… primjer: komparacija Crobex : SPX i Crobex : DAX.
I da, još bih dodao na post od prije… dok se mi borimo s otporom, na istom levelu drugi pronalaze potporu. Dosta govori…..Crobex ima solidan otpor, dok drugi sasvim solidnu potporu.
@zx
pa ima to smisla.
misliš da bi trebalo biti drugačije?
Ne prijatelju, ne mislim da bi trebalo biti drugačije, posebno zbog nekih makroekonomskih pokazatelja te veličine HR tržišta kapitala koje drže stranci… zato sam to i konstatirao.
Međutim, ja sam malo drugačiji trgovac, više tehničar 🙂
Da, gledam kretanja u svijetu i što se zbiva po vani, ali ipak sam koncentriran na određeni set indikatora (ovisno o dionici) pa tako i trgujem. Nisam daytrader, ali vodim puno računa o TA i o kretanju vani te sukladno tome i trgujem.
Npr, evo primjer (set pravila po kojem sam ja trgovao IGH). Ima smisla, ima smisla pratiti okolinu, ali ja sam orijentiran na set indikatora. Rezultat: od 12. mjeseca ’08. do danas = cca +180%
Tko mi ne vjeruje…. ne mora… poanta je: treba pratiti zbivanja vani i ubvažavati kretanja po indikatorima i držati se pravila. To je moj pristup.