adrianna: ” Croman: ” Htio bi dati par savjeta “obicnom” ulagacu (kupcu) dionica,fondova,itd 1 kad se kupe dionice uvijek se treba imati u mislima tako zvani : stoploss stoploss znaci minimirati gubitke: exempel : ako kupis dionicu za 1000kuna /komad odluci koliko gubitka prihvacas.ako se odlucis za na primer 3% gubitka i kad dionica padne na 970….prodaj je.U slucaju da ista dionica ide dole prema 500 ti si sa tvojim 3% gubitkom ucinio pravedno. Stoploss je jedan od Najvaznijih strategiskih poteza kod trgovanja i njega se moze praktizirati i u Hrvatskoj ” gle dragi Croman, imam jedno pitanje za tebe glede stoplossa trenutno smo svi u lossu od 30% manje više. imaš kakav stoploss savjet? ” gle draga adriana Ako sve sto sam ja pisao o stoplossu nije pomagalo + sve sto moze cititati o temeljima trgovanja ,onda nije ni cudo da pametnjakovici kao asko i brokeri “vladaju” nad vama. Sto vise nabavite znanje o trgovanju to cete vise imati snage protiviti se “velikima” koji imaju samo jednu nameru a to je zaraditi na vama (niko to ne kaze direktno ali bas tako je) Zbog cega da se brokeri brinu o vama….oni imaju velike musterije koji im daju bolju zaradu , nego neki hrvat (ili svedanin ) sto kupi za 30-50000. System je isti svugda …veliki zaraduji na male Ako se ne ide van iz jedne dionice kad ima na primer 10% gubitka,nego ceka da dode minus 30% ? onda fale temelji trgovanja. Ima slucajeva kad pojedinac gubi i 80% (ex su svedski dionicari koji su imali Ericsson-dionicu i izgubili 70-80%) ali u normalnom stanju kad ima gubitak veci od 10% covjek se izvlaci iz te situacije…ili ??? *** obrisano *** Intresantno ce biti dali cete dobit savjete ako u buducnosti dode do slicnih padova ili vecih? I doubt…
A što ako dionica padne 3%, a od analitičara na ovom forumu čujemo da će prvo gore, pa tek onda dole? Kad gle čuda ide prvo dole pa opet dole.
mrnjau: ” SLK: “PD_Web: ” Ne znam koji je dio poruke bio nejasan? Molim Vas da na ovoj temi ne raspravljate o tome da li je TA dobra ili loša metoda za ulaganje ili nije, kolega, to vam je demokracija iliti vladavina naroda ” Ovo je primjer nepoznavanja sadrzaja pojma demokracija. Vladavina naroda ne podrazumijeva nered, vec naprotiv, demokracija se temelji na unaprijed poznatim pravilima. Pa tako i na forumima postoji pravilo raspravljanja unutar dogovorene teme. Rasprava o ERNT u okviru TISK ne mozes opravdavati demokracijom jer to joj je upravo suprotnost.
kolega, ja sam se ispričala
i nije mi bila namjera ulaziti u rasprave
ali mislim da demokracija također podrazumijeva i suprotstavljanje mišljenja
za razliku od jednoumlja
Vidim da se neki pozivaju na razno razne krize pa evo pogledajte fundamente ericssonna 1999 i 2000
Vidim da se neki pozivaju na razno razne krize pa evo pogledajte fundamente ericssonna 1999 i 2000
“Vidim da se neki pozivaju na razno razne krize pa evo pogledajte fundamente ericssonna 1999 i 2000”
Koji su ti neki koji se pozivaju…koliko ja znam sam samo ja spomenuo ericsson-dionicu
*u svedskoj prodavana na primer 16-3-2000 za ca 200 svedskih kr
Croman: ” adrianna: ” Croman: ” Htio bi dati par savjeta “obicnom” ulagacu (kupcu) dionica,fondova,itd 1 kad se kupe dionice uvijek se treba imati u mislima tako zvani : stoploss stoploss znaci minimirati gubitke: exempel : ako kupis dionicu za 1000kuna /komad odluci koliko gubitka prihvacas.ako se odlucis za na primer 3% gubitka i kad dionica padne na 970….prodaj je.U slucaju da ista dionica ide dole prema 500 ti si sa tvojim 3% gubitkom ucinio pravedno. Stoploss je jedan od Najvaznijih strategiskih poteza kod trgovanja i njega se moze praktizirati i u Hrvatskoj ” gle dragi Croman, imam jedno pitanje za tebe glede stoplossa trenutno smo svi u lossu od 30% manje više. imaš kakav stoploss savjet? ” gle draga adriana Ako sve sto sam ja pisao o stoplossu nije pomagalo + sve sto moze cititati o temeljima trgovanja ,onda nije ni cudo da pametnjakovici kao asko i brokeri “vladaju” nad vama. Sto vise nabavite znanje o trgovanju to cete vise imati snage protiviti se “velikima” koji imaju samo jednu nameru a to je zaraditi na vama (niko to ne kaze direktno ali bas tako je) Zbog cega da se brokeri brinu o vama….oni imaju velike musterije koji im daju bolju zaradu , nego neki hrvat (ili svedanin ) sto kupi za 30-50000. System je isti svugda …veliki zaraduji na male Ako se ne ide van iz jedne dionice kad ima na primer 10% gubitka,nego ceka da dode minus 30% ? onda fale temelji trgovanja. Ima slucajeva kad pojedinac gubi i 80% (ex su svedski dionicari koji su imali Ericsson-dionicu i izgubili 70-80%) ali u normalnom stanju kad ima gubitak veci od 10% covjek se izvlaci iz te situacije…ili ??? *** obrisano *** Intresantno ce biti dali cete dobit savjete ako u buducnosti dode do slicnih padova ili vecih? I doubt… ” A što ako dionica padne 3%, a od analitičara na ovom forumu čujemo da će prvo gore, pa tek onda dole? Kad gle čuda ide prvo dole pa opet dole.
Stoploss (na primer 3% ) je stoploss .Ako kupis za 100 kuna/1dionica i stoploss na 3% prodas kad dionica padne na 97.
To je idea Stoplossa! Smanjiti gubitak!
GERONIMO:
”
”
“Vidim da se neki pozivaju na razno razne krize pa evo pogledajte fundamente ericssonna 1999 i 2000”
Koji su ti neki koji se pozivaju…koliko ja znam sam samo ja spomenuo ericsson-dionicu
*u svedskoj prodavana na primer 16-3-2000 za ca 200 svedskih kr
I na drugim temama se Ericsson spominjao kolega.
Croman: ” GERONIMO: ” Vidim da se neki pozivaju na razno razne krize pa evo pogledajte fundamente ericssonna 1999 i 2000 ” “Vidim da se neki pozivaju na razno razne krize pa evo pogledajte fundamente ericssonna 1999 i 2000″ Koji su ti neki koji se pozivaju…koliko ja znam sam samo ja spomenuo ericsson-dionicu *u svedskoj prodavana na primer 16-3-2000 za ca 200 svedskih kr ” I na drugim temama se Ericsson spominjao kolega.
Ericsson has been listed on NASDAQ since 1978.
The 10:1 ratio to the ordinary B shares and the Cusip number (294821608) are unaffected.
1. za jednu od podloga (definiranje 1. uvjeta) uzeo sam cromijevu podlogu od 09.04.
iz ovog grafa proizlazi prvi uvjet dna:
DNO > 3410
2. na drugoj podlozi prati se formiranje petog vala.
iz ovog grafa proizlazi 2. uvjet dna:
DNO>3310
obzirom da oba uvjeta moraju biti zadovoljena, slijedi da dno mora biti iznad 3410.
ovo ne mora biti točno ukoliko se osvrnemo na 1. uvjet.
naime, ukoliko se zanemari mala razlika u veličini 1. i 3. vala, 5. val može ići u ekstenziju.
tada su na 2. grafu nužno pogrešno označeni vrhovi 3 i 4.
naime, s postojećom numeracijim podval 3 je manji od podvala 1 pa 5. podval ne može u ekstenziju.
u tom slučaju još uvijek odrađujemo podval 3.
nadam se da to nije slučaj
1. za jednu od podloga (definiranje 1. uvjeta) uzeo sam cromijevu podlogu od 09.04. iz ovog grafa proizlazi prvi uvjet dna: DNO > 3410 2. na drugoj podlozi prati se formiranje petog vala. iz ovog grafa proizlazi 2. uvjet dna: DNO>3310 obzirom da oba uvjeta moraju biti zadovoljena, slijedi da dno mora biti iznad 3410. ovo ne mora biti točno ukoliko se osvrnemo na 1. uvjet. naime, ukoliko se zanemari mala razlika u veličini 1. i 3. vala, 5. val može ići u ekstenziju. tada su na 2. grafu nužno pogrešno označeni vrhovi 3 i 4. naime, s postojećom numeracijim podval 3 je manji od podvala 1 pa 5. podval ne može u ekstenziju. u tom slučaju još uvijek odrađujemo podval 3. nadam se da to nije slučaj
Zelim najaviti svima sto citaju na ovom forumu:
Ewt analiza nije ono sto Vlad pokusava uciniti (iako ja vjerujem da to cini u dobroj namjeri) ovde.
EWT analiza nije hybrid njegovog misljenja i mjesanje sa mojim prijasnjim analizama.
Ewt analize su “svjeze” analize ,azurirane dan za dan i kompletirane sa intradayanilzom(tako da se dobije prava slika)
Vi koji hocete citajte Vladove “Ewt analize” ali one nemaju nikave veze sam mojim (sadasnjim) pogledom na razvitak Crobexa.
Vlad …ja ne delim tvoj pogled na Crobex.
Nadam se da ne moram i od sutra ponavljat istu stvar…
ja sam uzeo i prihvatio sve tvoje oznake od 09.04.
dakle, temelj zaključivanja je tvoj pogled formiran 09.04.
razumijem da si ga u međuvremenu, kako kažeš, promijenio i ažurirao.
p.s.
naravno da svatko tko gleda grafove koje ja stavim na forum sigurno neće tebi ništa zamjeriti.
ne vjerujem da će ni meni – svi ovdje pokušavamo nešto naučiti i zaključiti.