Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Molio bi tehničare ako mogu analizirat brodare, posebno tnpl?!

unaprijed zahvaljujem

mogu li zamoliti cijenje entuzijaste i iskusne kolege da malo analiziraju dionice adpl, ddjh, korf i ptkm? volio bih cuti vasa misljenja i stavove (kratkorocno i srednjerocno) koja proizlaze iz tehnicke analize.
unaprijed hvala!

kolega tigrus, brankice, anybody?
hvala unaprijed na trudu! [thumbsup]

..:: hvala svima na kolcima, uzvraćam 100-tkama baš u inat!!! Mudar čovjek pušta da ga vodi pravednost a uči od svih... ::..

20.10.2009 CROBEX MEDVJEĐA DIVERGENCIJA

Ono što smo nekoliko puta naglašavali da je vrlo bitno da se crobex održi iznad dva vrha,nažalost to se nije dogodilo.Pad za sada nije veliki i nije porobijena kratkoročna linija trenda.Prilikom zadnjeg rasta vidimo da su se razvile regularne medvjeđe divirgencije,čime je indexu bio otežan rast,i nakon čega je uslijedio pad.Pogledajmo sada preciznije ovu kratkoročnu liniju trenda koja je stara već nekoliko mjeseci,i sigurno je da će CROBEXU biti velika potpora.Na toj liniji smo postavili vile-anti vile,gdje je vidljivo da index nije potvrdio rast i nastavio se kretati izvan vila .Index ako nastavi padati doći će na kratkoročnu liniju trenda i onda dolazimo do ključnih razina.Ostankom iznad ove
linije možemo reći da je još u rastućem trendu,MEĐUTIM PROBOJEM TE KRATKOROČNE LINIJE TRENDA,potvrdio bi se target antivila koji je dosta nisko.Ali idemo prvo vidjeti kako će se index ponašati na kratkoročnoj liniji trenda i da vidimo imali još snage za pokušaj napada na 2300.

http://www.svijet-dionica.net/

TIGRUS, nego reci ti meni kad će ovaj KRAŠ????
Meni se čini kao da je izvršen proboj i sad je BACKTEST, malo da se skupi prodaja.

Šta misliš?

2B setup na Crobexu označava promjenu trenda zbog neuspješnog zadržavanja proboja prijašnjeg vrha.
Prijašnji vrh probijen od strane takozvanog "smart money", koji je s namjerom probio vrh toliko koliko je dovoljno da na tim razinama iskrcava dionice ljudima vođenima idejom da je probijanje prijašnjeg vrha znak da se kreće prema novim visinama.
Nakon uspješnog iskrcavanja potpora se miče i Crobex pada ispod razine prijašnjeg vrha i označava promjenu trenda činjenicom da nije u mogućnosti zadržati liniju prijašnjeg vrha jer je "smart money" već izašao.

To fakat ne vidiš da se stvara drška za šalicu te onda slijedi RAST.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

@pero
graf je odličan, ima lijepu likvidnost i jasno iscrtane formacije.
Na slici se jasno vidi odrađivanje 1-2 u crnom kanalu, duga 3ca u crvenom i sada se počelo komplicirati, tj. ne znam prebrojati što se dogodilo (ne znam dovoljno dobro EWT, ne stignem jednostavno malo detaljnije ući u to), no imate izraženu negativnu situaciju jer ste propali kroz dva kanala i sada vam nad glavom visi formirarenje dvostrukog vrha što može dovesti do jačeg pada kroz crni kanal kako sam vam već napisao gore.

Dvije fibo linije (otpori) su na cca 426 i 430 oko kojih smo se sada vrtjeli, a sljedeća je na cca 401 no ta ne znači ništa jer ako dođe do 400 odrađivati ćemo dvostruki vrh sa targetom na slijedećim fibo linijama 382-390.

Kratkoročni trend je negativan, a srednjeročni neodređen i trenutno ne bi trebalo biti u dionici.
Trenutno su svi građevinari u silaznom trendu.
Dobar trenutak za ulaz je ako CROBEX završi trenutnu 4 i krene gore a dlkv počne sljediti ili ako se odbije od fibo 382/390.

Otkada se bavim dionicama stalno slušam kako netko trenutno izlazi i kada on izađe sve će se promijeniti i to jednostavno nije točno.

A što se vijesti tiče, one mi nisu rekle apsolutno ništa što nisam znao ili sam mogao pretpostavljati.
Osim toga, vijesti ne utječu na trend, nego samo mogu poslužiti kao katalizator: ako je uzlazan trend, pozitivne vijesti potiču rast, a u negativnom trendu zabijaju čavel u lijes.

daculo, 21.10.2009. u 13:40
peromadjar | profil

moderatori
Kolega graziani, uz dužno poštovanje, ali graf dlkv je u zadnje vrijeme postao toliko sje..n ( što zbog kojekakvih negativnih priča po novinama i izmišljenim aferama, što zbog kojekakvih ugovorenih poslova, što zbog kakvih aktivnosti velikih fondova koji kupuju i prodaju) da je jednostavno nemoguće vući nekakve suvisle kanale i raditi suvislu analizu na njemu.
Pa vidi na šta to sad sve skupa liči! I najbolji tehnički analitičar goldman sachsa bi dobio ospice kada bi morao napraviti nekakvu analizu na ovakvoj dionici!

Al kada se az iskrca do kraja onda će bit valjda jasnije što i kako dalje.

Pozdrav

ma da, mislim da ne moras uzimat u obzir te price o fondovima, slika je slika.
ja ga sigurno ne bi zelio prodat sad

http://www.youtube.com/watch?v=UrU5t6ab7Vo

Jel gotova ta korekcija?
Ako odemo ispod ovog 24% fiba na kojem smo se zaustavili, mijenja nam se count…

Ajmo komentari!

Jel gotova ta korekcija?

Ajmo komentari!

Ne vidim na kojem smo se fibu zustavili.Vidim samo da je SMA 21 na 2218.To bi trebala biti potpora.

TIGRUS, nego reci ti meni kad će ovaj KRAŠ????
Meni se čini kao da je izvršen proboj i sad je BACKTEST, malo da se skupi prodaja.

Šta misliš?

evidentno je da vec par dana raste.
ovaj plus kad je crobex u minusu je indikativan.

ja sam misljenja da je rast vec krenuo.

na 0,68 booka, solidnim fundamentima i ovakvim TA grafom tesko ce se jos dugo
KRAS drzati u naftalenu.

crobex 1240 = KRAS 220
crobex 2300 = KRAS 280

mislim da je akumulacija na 270 kn zavrsila.
slijedi faza javnog prikljucivanja.

Jel gotova ta korekcija?

Ajmo komentari!

Ne vidim na kojem smo se fibu zustavili.Vidim samo da je SMA 21 na 2218.To bi trebala biti potpora.

[/quote]

Fibo1 23,6%=2232,51 probijen.

Fibo5 61,8%=2218,76
Ali tu nam je i prošli vrh: 2218.02

New Report

Close