Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://2.bp.blogspot.com/_TwUS3GyHKsQ/StzHS5UwJqI/AAAAAAAACNY/YvtucHmMNyU/s1600-h/spxdaily.png

Prijedlog
Ovdje ću predložiti nešto što bi nam svima moglo biti od velike koristi, a odnosi se i na tehničku analizu, a moderatore molim da to stave na adekvatno mjesto i u adekvatan oblik, naravno, ako misle da je ideja vrijedna. (Možda slično anketama na net.hr, onako sa strane?)
Dakle, predlažem da se trajno drži anonimna anketa u kojoj forumaši mogu svakodnevno odgovarati na pitanje:
Koji vam je trenutno omjer portfelja dionice : cash?

Odgovore se može razvrstati u 4-5 osnovnih kategorija. Ako bude interesa, ja to mogu složiti idejno, a moderatori neka stave tehnički gdje i kako. I da se mogu vidjeti povijesni podaci ankete najmanje tjedan-dva unatrag.

Uglavnom, na temelju ovih podataka – budući da se radi o (reprezentativnoom uzorku, tj.) dosta velikom broju anketiranih aktivnih sudionika TK-a koji svakodnevno posjećuju PD, moglo bi se:
a) najprije uvidjeti korelaciju između određenog postotka keša/dionica i kretanja na tržištu kapitala, i onda na temelju toga,
b) lakše predviđati buduća osobito kratkoročna kretanja tk-a.

netreba ti to, vidi se po nacinu pisanja na forumu omjer ljudi u kešu i dionicama….i to otkriva njihove pozicije…ovo što ti predlažeš je neizvedivo, jer malo njih bi bilo iskreno

FEDYA = ENTENTINIS= LIZAČ, PARDON BRISAČ PODOVA AZ-A I DINKECOVIH NAOČALA.

Prijedlog
Ovdje ću predložiti nešto što bi nam svima moglo biti od velike koristi, a odnosi se i na tehničku analizu, a moderatore molim da to stave na adekvatno mjesto i u adekvatan oblik, naravno, ako misle da je ideja vrijedna. (Možda slično anketama na net.hr, onako sa strane?)
Dakle, predlažem da se trajno drži anonimna anketa u kojoj forumaši mogu svakodnevno odgovarati na pitanje:
Koji vam je trenutno omjer portfelja dionice : cash?

Odgovore se može razvrstati u 4-5 osnovnih kategorija. Ako bude interesa, ja to mogu složiti idejno, a moderatori neka stave tehnički gdje i kako. I da se mogu vidjeti povijesni podaci ankete najmanje tjedan-dva unatrag.

Uglavnom, na temelju ovih podataka – budući da se radi o (reprezentativnoom uzorku, tj.) dosta velikom broju anketiranih aktivnih sudionika TK-a koji svakodnevno posjećuju PD, moglo bi se:
a) najprije uvidjeti korelaciju između određenog postotka keša/dionica i kretanja na tržištu kapitala, i onda na temelju toga,
b) lakše predviđati buduća osobito kratkoročna kretanja tk-a.

netreba ti to, vidi se po nacinu pisanja na forumu omjer ljudi u kešu i dionicama….i to otkriva njihove pozicije…ovo što ti predlažeš je neizvedivo, jer malo njih bi bilo iskreno
[/quote]

A i tu ti nije reprezentativan uzorak, tu piše od 20 do max 50 ulagača, na 10000 koji stalno trguju u Rh to je kolko 0,2-0,5%?
A i tu ima dosta duplih nikova, tak da dobro ti veli dizel [thumbsup]

http://2.bp.blogspot.com/_TwUS3GyHKsQ/StzHS5UwJqI/AAAAAAAACNY/YvtucHmMNyU/s1600-h/spxdaily.png

ma dobro, cinjenica je da je 1120 jaki otpor i 50% retracea.

upravo sam napravio analizu i smatram da ce ta linija biti probijena.

na tjednom grafu imamo:

a) 3 white soldiers pattern
b) nema divergencija na RSI, ali bi moglo biti na momentumu i ROCu
c) obrnuti Head i Shoulders
d) zastavicu od 850 do 1050 i sada se odraduje drugi dio od 1000 do 1200.

lagani problem je u tome ako bi probili 1120 trebali otici skroz do ponistenja cijelog pada.
bas zgodna situacija…
[lol]

Nastavak priče na SPX-u… mikro-kanal od prošlog tjedna odlično drži vodu… preživio je onaj pad u petak i zasad ga i dalje smatram najboljim orijentirom…

naravno, kad-tad će bit probijen (sudbina svakog kanala), i način na koji će biti probijen i kada će se to dogoditi, definirat će count…

kako mi se sada čini, ovaj tjedan je zelen, a ako ameri neće radit pizdarije, još će i sljedeći tjedan bit zelen… ipak treba do kraja odradit tu ending dijagonalu… svejedno, čeka nas još jedna malo jača mikro-korekcija od dan-dva u ovom rastu, a onda, tamo negdje na 1110-1120 počinje jedna velika korekcija…

dodatak da se na sve ovo možete i popišati se podrazumjeva sam po sebi…

Pametan, ako to želiš.

Dakle dva tjedna će zelenit od 1195 do 1110?
Ideš…

Nastavak priče na SPX-u… mikro-kanal od prošlog tjedna odlično drži vodu… preživio je onaj pad u petak i zasad ga i dalje smatram najboljim orijentirom…

naravno, kad-tad će bit probijen (sudbina svakog kanala), i način na koji će biti probijen i kada će se to dogoditi, definirat će count…

kako mi se sada čini, ovaj tjedan je zelen, a ako ameri neće radit pizdarije, još će i sljedeći tjedan bit zelen… ipak treba do kraja odradit tu ending dijagonalu… svejedno, čeka nas još jedna malo jača mikro-korekcija od dan-dva u ovom rastu, a onda, tamo negdje na 1110-1120 počinje jedna velika korekcija…

Kud ja uđem tu više ni trava ne raste...

Pročitaj ti malo Murphy-a na hrvatskom, koji na 213 str. kaže "Oscilator je "SEKUNDARNI" pokazatelj, tako da analiza mora biti podređena temeljnoj analizi trenda.

Zato ponavljam. Linija trenda (kanala) nije probijena.

Nisi baš razumio o čemu ja govorim.
Nisam ja to osporavao, nego ti pokušavam reći nešto drugo, ali nije bitno… zaboravi… vjeruj u ono u što želiš vjerovati.

@Dizelas i Matlalic,
hvala na komentarima.
Ipak, ne mislim to kao statični model poput ostalih stranica, u kojem bi se to ispunavalo po nicku, nego kao posve anonimna anketa, a kao primjer sam stavio one razne anketice koje stoje sa strane npr. na http://www.net.hr o raznim temama. Samo što bi se ova koncentrirala samo na ovu tematiku, i mislim da bi bila izvrstan pokazatelj barem za kratkoročno kretanje tk-a.
Što se tiče ove napomene Matlalica da to nije reprezentativan uzorak, mislim da je u krivu. Pogotovo ako pogledaš oblik tog upitnika što sam gore pisao DIzelašu. U tom slučaju može se pojavljivati povremeno sa strane na svim site-ovima, a onda bi minimalno 100-200 ljudi to moglo odgovoriti, što je u svakom slučaju već solidan uzorak, a pouzdanost signala bi se također lako dala provjeriti u vrlo kratkom roku praćenja korelacije s kretanjima tk-a.

za ove kaj broje valove.
po mome je sada ext 3.
target crobexa je na 2800.
slika u privitku.

ovo 3500 je na malo dulji rok…

zasto nitko ne zeli raspravljati?
[undecid]

za ove kaj broje valove.
po mome je sada ext 3.
target crobexa je na 2800.
slika u privitku.

ovo 3500 je na malo dulji rok…

zasto nitko ne zeli raspravljati?
[undecid]

Nemaju kad kolega trebaju kupovat.Zatekao ih TOZA.

Korkyra

na 1120 ces vidjeti sto znaci lupanje po asku u USA.

fundamentalno nema opravdanja za pad.

pa Bankarski sustav nece propasti, zar ne?

Dakle dva tjedna će zelenit od 1195 do 1110?
Ideš…

misliš valjda od 1095?

pogledaj još jednom kanal na slici… vrlo je uzak i nije baš previše strm… znači puno gibanja gore-dolje unutar kanala sa jako malim kumulativnim pomacima prema gore… pogledaj što se radilo prošlih dva tjedna… također, rekao sam 1110-1120, 1110 mi je neki minimum minimuma koji se treba dostići… naravno da ameri to mogu osvojit u jedno popodne, zato sam i rekao "ako neće radit pizdarije", nego će nastavit dosadašnji trend polako i sigurno… još ako tome dodaš jednu jaču mikro-korekciju, jer ako je ovo ending dijagonala, onda ova petica ima oblik A-B-C, trebalo bi ti biti jasno…

Pametan, ako to želiš.

New Report

Close