Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Hvala na jedinici, ne zamjeram vam, sam vas molim da malo to prokomentirate…
Eh da neznam zakaj niste slušali ni kad sam vam naglasio i za ledo i jnaf da mi se cini da se rade neki trokuti…

sam ste mi djelili kulje, a niš od komentara..

izgleda da ti trokuti najbolje rade. Jači su od truba i šampona. A kanale ionako crta ko kak hoće

I'LL BE BACK

Tigrus

paziti i na kanal.

povuci na toj svojoj slikici te crte (kanal) i na RSI-u pa će ti biti jasnije da taj kanal ne vrijedi već dobrih pola godine

Ovdje upišite svoj komentar…

evo za potrebe odlucivanja o ulasku u dionice preporucam brodare.

BDI index je zatvorio na 2728.
to je jako dobro…

TA BDI indexa je :

1. probijen padajuci kanal prema gore.
2. MACD prosao nulu.
3. kanal je testiran i pravac prema gore je gotovo siguran.

Ajd još samo nabaci graf. [bye]
[/quote]

sta ce ti graf?
dovoljno je vjerovati.
[proud]

jucer BDI +38, i sada iznosi 2766.
TA: formira se drugi dio zastavice.

evo, sad cu opaliti prvi target za BDI:
cca 3150

Ovdje upišite svoj komentar…

je, lulu, i meni se slično pokazuje, i još kad vidim da ti ekipa dijeli jedinice, to i povećava vjerojatnost da si u pravu [wink]

Tigrus

paziti i na kanal.

povuci na toj svojoj slikici te crte (kanal) i na RSI-u pa će ti biti jasnije da taj kanal ne vrijedi već dobrih pola godine
[/quote]

Kanal na grafu ti je jedno od najačih strana TA. U konkretnom slučaju nije još došlo do proboja. RSI ti je samo pomočni indikator. Ne znam zašto svi toliko dajete na važnosti indikatorima.

Evo još malo analiza

http://www.cnbc.com/id/15840232?video=1300265605&play=1

Target zastavice na spx-u se polako ostvaruje.
1120 bodova je stvarno multi otpor, ali di god pogledam svi spominju i gledaju tu brojku. Kad je tome tako, obično se onda kroz to prođe ko kroz putar. [huh]

Prijedlog
Ovdje ću predložiti nešto što bi nam svima moglo biti od velike koristi, a odnosi se i na tehničku analizu, a moderatore molim da to stave na adekvatno mjesto i u adekvatan oblik, naravno, ako misle da je ideja vrijedna. (Možda slično anketama na net.hr, onako sa strane?)
Dakle, predlažem da se trajno drži anonimna anketa u kojoj forumaši mogu svakodnevno odgovarati na pitanje:
Koji vam je trenutno omjer portfelja dionice : cash?

Odgovore se može razvrstati u 4-5 osnovnih kategorija. Ako bude interesa, ja to mogu složiti idejno, a moderatori neka stave tehnički gdje i kako. I da se mogu vidjeti povijesni podaci ankete najmanje tjedan-dva unatrag.

Uglavnom, na temelju ovih podataka – budući da se radi o (reprezentativnoom uzorku, tj.) dosta velikom broju anketiranih aktivnih sudionika TK-a koji svakodnevno posjećuju PD, moglo bi se:
a) najprije uvidjeti korelaciju između određenog postotka keša/dionica i kretanja na tržištu kapitala, i onda na temelju toga,
b) lakše predviđati buduća osobito kratkoročna kretanja tk-a.

Tigrus

paziti i na kanal.

[/quote]
Kanal na grafu ti je jedno od najačih strana TA. U konkretnom slučaju nije još došlo do proboja. RSI ti je samo pomočni indikator. Ne znam zašto svi toliko dajete na važnosti indikatorima.
[/quote]

Pročitaj malo npr. "New concepts in technical trading" (W. Wilder), pa će ti biti jasnije na temelju kojih analiza ide takva težina npr. RSI-u, osobito u pročišćavanju grafičkih signala.

Pročitaj ti malo Murphy-a na hrvatskom, koji na 213 str. kaže "Oscilator je "SEKUNDARNI" pokazatelj, tako da analiza mora biti podređena temeljnoj analizi trenda.

Zato ponavljam. Linija trenda (kanala) nije probijena.

@Quo i Tony

linija trenda nije probijena, ali prema RSI ce biti probijena.
oscilator reagira prije cijene.
RSI je Leading indikator.

formiran je obrazac "obrnuti Head and Shoulders" sa targetom na 1220.
to je jos jedan "argument" u prilog probijanju linije kanala.

Najveci problem Tehnicke analize je iz sume pokazatelja izabrati one koji daju ispravne upute u odredenom trenutku.

New Report

Close