insider – nisam se mislio više neko vrijeme javljati, ali stari dobar si…hehehe [thumbsup]
Pa evo ti jedan target za amere (crobi je ionako lagani, kopipejst amera).
Mislim, da bi sp 500 danas sutra morao porasti sa današnjih 1092 na najmanje 1098 – 1100 bodova. Nakon toga za sada ne vidim više rasta (postao sam graf). Evo dao sam ti prognozu za dan dva ok. Ajd sad čao – navalite se kecevima.
Prognoza od jučer ispala je tačna. Index s&p 500 porastao je jučer sa 1092 na 1096,56. Prognoza je bila 1098 – 1100. Znači danas mora sp 500 porasti najmanje na 1098 pa čak do 1102. Nakon toga očekujem snažnu korekciju. Prijatno kupanje u kanalu onima koji ostaju (meni je hladno ).
Knecht, bez namjere da te vrijeđam ili napadam, ali count ti nije dobar, a i lagano sam skeptičan glede tog paralelnog kanala…
daklem, prvo count… četvorka ti je debelo zagazila u jedinicu, što nije dozvoljeno, kršiš jedno od 3 sveta pravila EWT-a… jedina situacija gdje je to moguće je u ending dijagonali, onako kao što smo ja i leonidas predložili… ali count ti ne valja za ending dijagonalu, jer ona nema oblik 5-3-5-3-5, nego 3-3-3-3-3…pogledaj sliku od leonidasa, čovjek je dobro označio dotični count… također, ako se radi o ending dijagonali, onda ti kanal ne valja… jer su ending dijagonale uvijek ili u konvergentnom ili u divergentnom kanalu…
a ako prihvatiš taj kanal, onda ti definitivno otpada count… oni jednostavno ne idu zajedno…
pod pretpostavkom da odbacimo tvoj count, a pokušamo zadržati kanal, zaključak bi bio nastavak trenda nakon korekcije… a ti, naravno, očekuješ P3, tako da ti daj kanal nije u skladu sa tvojim drugim očekivanjima…
mislim, ne mogu ameri rasti pravocrtno do mjeseca, i tu imaš pravo, kad-tad će doći do žešće korekcije, ali bez ljutnje, još uvijek nije došlo tvojih 5 minuta… 1100 je meni malo premalo za kraj ovog vala…
vidim da te puno ljudi napada i pljuje, nije mi bila namjera biti jedan od rulje… samo ukazujem na tehničke nedostatke tvoje analize.
Doku…io mi ovaj forum. Lupa svak po svome. [yawn]
http://3.bp.blogspot.com/_TwUS3GyHKsQ/SteHhHwVeeI/AAAAAAAACLQ/PwgcJd1UTJo/s1600-h/spx30.png
Pretpostavljam kolega da ste graf Atpl sagledali i sa EWT stanovišta. Možete li obrazložiti zašto će brodari biti u bočnom kretanju još 2 mjeseca ?
Moje je mišljenje dugoročno gledano da se Crobex od prosinca nalazi u expanding flat korekciji, te da je sad treći val od C (zz). Kako se tu uklapa ATPL ? Flat gdje su vec odrađena prva tri koraka od A pa sad beskonačno vozi B mi otpada jer B po EWT flat rules, val B nije triangle, a najčešće je zigzag. Zato je moj count da je sada val iv od A (pattern zz), te da će val v uskoro krenuti i pratiti Crobex do kraja njegovag vala 3. U nastupu korekcije vala 4 Crobexa ATPL će odraditi B, a C za vrijeme trajanja Crobexovog 5 vala.
E sad lijepo molim za drugo mišljenje i argumentiranje gore navedene tvrdnje.
ako želiš drugo mišljenje, moraš pitat drugog "doktora"… [wink]
Helena, nemoj se ljutit, ali taj tvoj expanded flat na crobexu je previše nategnut i totalno izobličen, ne mogu prihvatiti taj count…
glede ATPL-a, tvoj count je logičan, ali ima jedan veliki problem… potencijalna četvorka ti je već sada poprilično velika, a da bi se realizirala petica, potrebno je da ameri još sljedeća 2 mjeseca rastu pravocrtno na gore, a što ne vjerujem da će se dogoditi, jer u tom periodu očekujem korekciju…
Ja inače prvo napravim kompletnu tehničku analizu, koliko je to u mojoj moći, i onda oko te analize napravim count… dakle, ne radim to u rikverc, ne gledam prvo graf i onda uočavam nešto tipa "gle, ovo bi moglo biti četvorka/korekcija/nešto drugo"…
glede ATPL-a, uzimam u obzir:
– gibanje amera (jer to indirektno utječe i na crobex, pa time i na ATPL)
– rotaciju sektora (iako ovo još nisam do kraja provalio, ali na prvu loptu, očigledno je da u ovom finišu ne sudjeluju aktivno građevinari i brodari, koji su inače naša 2 najjača sektora…)
– gibanje Commodities-a i BDI-ja…
– akumulacija/distribucija
– ostala unutrašnja logika bazirana na grafu (kanali, fibo, itd.)
tek kad sam sa svim tim gotov, radim count… i meni to na ATPL-u izgleda kao da je ATPL napravio ABC tamo gdje ti vidiš 1-2-3, i sada radi X val, nakon kojeg slijedi još jedan ABC… prednost X vala je da može biti jako dugačak, a ako pogledaš ATPL stoji na mjestu zadnjih 3 mjeseca i ako uskoro ne krene, to ozbiljno narušava tvoj count…
nemam ništa protiv tvojeg mišljenja, dapače, tu smo da iznašamo različita mišljenja, i cijenim tvoj trud, ali moj stav glede ATPL-a ostaje isti… naravno, griješio sam i prije, tako da je moguće da i sada griješim, ali moje mišljenje glede ATPL-a zasad ostaje isto: eutanaziran.
još mali dodatak: neće se svi brodari apsolutno uniformno kretati… npr. očekujem da će se JDPL probuditi prije ATPL-a… zapravo, mislim da će ATPL krenuti zadnji od svih brodara, jer ipak treba dosta vremena i para da pre-akumuliraš dionicu kao što je ATPL…
@quo vadis
da, dotična varijanta sa paralelnim kanalom je legitimna, imaš pravo, previdio sam je, ali po meni je malo vjerojatna… a i uskoro ćemo vidjeti rasplet, jer u slučaju da se radi o dotičnoj varijanti petica NE SMIJE preći liniju kanala, jer bi onda bila duža od trice, a i jedinica je duža od trice, tako da bi se varijanta prelaskom gornje linije kanala i za jedan jedini bod poništila… također, daneric ima drugačiji count od knechta, on je pazio da mu četvorka ne gazi u jedinicu…
isto tako, glede ending dijagonale, petica MORA biti veća od trice, tako da ako SPX ne probije gornju liniju dotičnog kanala (a što sam ja uvjeren da hoće), otpada varijanta sa ED.
inače Daneric radi zanimljive analize, ali dečko je još mlad i jako puno eksperimentira, tako da 50% njegovih analiza možeš bacit, ali zato zna pogodit i napravit preciznu analizu kad svi drugi fulaju… definitivno se isplati s vremena na vrijeme bacit oko na njegov blog… ne sjećam se više ko mi je skrenuo pažnju na njega (neko upravo ovdje na PD-u), ali zahvaljujem mu…
… ne zmam da li si ti zli proroče mlad ali puno pričaš i malo crtaš. Tko te želi slušat ostat će bez gaca. Gledaj kako je dax završio se peticom danas. Kupio sam jutros po 5880, dok sam stavljao prijašni post na forum malo put certifikata na dax…. pa sad trčim da prodam…ajd čao.
… ne zmam da li si ti zli proroče mlad ali puno pričaš i malo crtaš. Tko te želi slušat ostat će bez gaca. Gledaj kako je dax završio se peticom danas. Kupio sam jutros po 5880, dok sam stavljao prijašni post na forum malo put certifikata na dax…. pa sad trčim da prodam…ajd čao.
ja ću kupiti short dax u 22.01,kada će biti indeksi najviši zbog option expiry day,jer u ponedjeljak oćekujem pad
Kupiti možeš od 08.00 ujutro do 22.00 – inače strategija ti nije loša.
a na OTC tržištu?
Deca, narodna dionica HT.
Veliki simetrični trokut u nastajanju, unutar njega rastući trokut.
Ukoliko zatvori iznad 224, vjerovatan target je 240.
Za onaj veliki trokut target je 270
Brankice target dosegnut. A kako dalje?
…dizelu dok god ne počinješ stavljat grafove na forum, da se vidi tko si i što si…kod mene si na ignore…nemoj mi se više do tada obračat. Obično lupetanje "ide to gore" nije dovoljno.[bye]
tebi da stavljam????
oni koji trebaju na vrijeme od mene doznaju što treba i kad kupiti, a ti si VELIKO NIŠTA, prema tome od grafova ces i dobiti VELIKO NIŠTA
Ja grafove NECU STAVLJAT, jer to je moje znanje, moja tajna!!
Ja ne lupetam, ja samo BRUTALNO pogađam trend !
[/quote]
evo, s obzirom da Knele ne zeli odavati tajne, odati cu Vam ja jednu malu tajnu.
srednjorocni target crobexa
1. target trokuta na 3500
2. crobex je zaustavljen zbog RSI linije
3. opet podsjecam na postotne linije trenda