načekat ćeš se još jedno 2-3 mjeseca za ATPL… brodari još jedno vrijeme ne idu nikuda… eutanazirani, kao što bi rekla brankica…
naravno, ako i inače smatraš moje analize pogrešnima, možeš se na sve to i popišati…
[/quote]
Pretpostavljam kolega da ste graf Atpl sagledali i sa EWT stanovišta. Možete li obrazložiti zašto će brodari biti u bočnom kretanju još 2 mjeseca ?
Moje je mišljenje dugoročno gledano da se Crobex od prosinca nalazi u expanding flat korekciji, te da je sad treći val od C (zz). Kako se tu uklapa ATPL ? Flat gdje su vec odrađena prva tri koraka od A pa sad beskonačno vozi B mi otpada jer B po EWT flat rules, val B nije triangle, a najčešće je zigzag. Zato je moj count da je sada val iv od A (pattern zz), te da će val v uskoro krenuti i pratiti Crobex do kraja njegovag vala 3. U nastupu korekcije vala 4 Crobexa ATPL će odraditi B, a C za vrijeme trajanja Crobexovog 5 vala.
E sad lijepo molim za drugo mišljenje i argumentiranje gore navedene tvrdnje.
[/quote]
Za ATPL neću ulaziti u rasprave oko valova po EWTu, no jedno je sigurno, a to je:
a) Da je ATPL dugo zarobljena u uskom kanalu čiji proboj na bilo koju stranu garantira dramatičnu promjenu cijene. (znači samo se čeka proboj, pitanje je vremena, ali mislim da je u pitanju prije nego kasnije)
b) Da je ATPL formirala veliki bullish pennant obrazac. Čak i volumen savršeno opada.
Zaključak neka svatko donese za sebe.
ATPL, ULPL, JDPL, TNPL,….
Bliži se trenutak kad će se za njima prašiti.
http://finance.yahoo.com/news/Credit-Suisse-Industry-twst-2686778808.html?x=0&.v=1
onaj trokut na atpl bi mogao prvo biti načet na dolje pa onda sotomayor u vrlo kratkom roku … pozzz svima, btw. atpl nemam (još)
Na 1120 je jak fibo otpor i na toj crti je zadnja šansa da je i dalje u padajuće tržište a da je sve ovo mega korekcija padajućeg trenda.Pretpostavljam da gledaju ovakvu nekakvu sliku.
Knechet šta ako SP probije crvenu padajuću liniju i probije 50% fiba?Jel tada nastupa bull market?
Ne. Po ewt logici najaksnije tada započinje zloglasni val P3 te nastavak velikog vala C. Sliku za sp 500 sam stavio na 2625 stranici. Inače niksone evo ti 100. Konačno još netko tko je uočio ovaj kanal (odnosno gornju liniju trenda).
[/quote]
Evo ja poslije "Davnika" ponovo čitam Prechtera koji kaže: "Ne,ne! Ne primjenivati EWT na dionice, samo na INDEKSE!:
SPX analiza – ovaj mikro-kanal je po meni vjerojatno najbolji orijentir… ne očekujem da će ga se SPX striktno pridržavat, ali definitivno može poslužiti svrsi onima koji razumiju surfanje kanala…
Mezo-kanal označava ekspandirajući trokut, čekamo trenutak kada će se te dvije "ceste" susresti…
Pozdrav kolega!
Evo kad sam vidio ovu dijagonalu i kod mene na listi mogucih scenarija ima visoko mjesto vec neko vrijeme!
Ovako nekako…
[/quote]
Bez ljutnje, što se tiče vašeg abcde rješenja, ne kažem da je to nemoguće rješenje za target nekog vrha, ali ako mislite da je to ekspandirajući trokut, reći ću vam odmah da to nije ekpandirajući trokut.
Ekspandirajući trokut kao reversal pattern na vrhu ima raspored high-low-high-low-high, a na dnu low-high-low-high-low, s time da svaki idući vrh premašuje stari vrh, a svako iduće dno premašuje staro dno. Prema tome, to nije ekspandirajući trokut i ne vjerujem da će se ponašati kao ekspandirajući trokut.
[/quote]
Kolega pozdrav!
Jasno je da to nije trokut, ja to nisam ni napisao to je nesto drugo i toliko je ocito iz grafa da nisam napisao sta je!
Ja ne mogu vjerovati da ste prepoznali sta to nije, ali niste prepoznali sta to je!
To je jedna pizdarija;Ascending broadening wedge!
A mozda i nije tko ce ga znat!
Evo ne budem vise pricao iako sam sa sela! Lijepi pozdrav jos jednom i sretno!
EBRD se predomislio: Hrvatski BDP u 2010. neće pasti već rasti 1,5 posto
Sada će naši vrli analitičari reći da je i ovo uračunato u cijene.
Ima da se svi goli kupaju u kanalu [thumbsup]
načekat ćeš se još jedno 2-3 mjeseca za ATPL… brodari još jedno vrijeme ne idu nikuda… eutanazirani, kao što bi rekla brankica…
naravno, ako i inače smatraš moje analize pogrešnima, možeš se na sve to i popišati…
[/quote]
Pretpostavljam kolega da ste graf Atpl sagledali i sa EWT stanovišta. Možete li obrazložiti zašto će brodari biti u bočnom kretanju još 2 mjeseca ?
Moje je mišljenje dugoročno gledano da se Crobex od prosinca nalazi u expanding flat korekciji, te da je sad treći val od C (zz). Kako se tu uklapa ATPL ? Flat gdje su vec odrađena prva tri koraka od A pa sad beskonačno vozi B mi otpada jer B po EWT flat rules, val B nije triangle, a najčešće je zigzag. Zato je moj count da je sada val iv od A (pattern zz), te da će val v uskoro krenuti i pratiti Crobex do kraja njegovag vala 3. U nastupu korekcije vala 4 Crobexa ATPL će odraditi B, a C za vrijeme trajanja Crobexovog 5 vala.
E sad lijepo molim za drugo mišljenje i argumentiranje gore navedene tvrdnje.
[/quote]
Za ATPL neću ulaziti u rasprave oko valova po EWTu, no jedno je sigurno, a to je:
a) Da je ATPL dugo zarobljena u uskom kanalu čiji proboj na bilo koju stranu garantira dramatičnu promjenu cijene. (znači samo se čeka proboj, pitanje je vremena, ali mislim da je u pitanju prije nego kasnije)
b) Da je ATPL formirala veliki bullish pennant obrazac. Čak i volumen savršeno opada.
[/quote]
Jasno. Svakako da moze na obje strane. Cak ako i krene u smjeru suprotnom od zeljenog bitno je znati hladno odreagirati kad je to najpotrebnije.
Na 1120 je jak fibo otpor i na toj crti je zadnja šansa da je i dalje u padajuće tržište a da je sve ovo mega korekcija padajućeg trenda.Pretpostavljam da gledaju ovakvu nekakvu sliku.
Knechet šta ako SP probije crvenu padajuću liniju i probije 50% fiba?Jel tada nastupa bull market?
Nikson, ne brini prolazi kroz to kao kroz putar… o nakon toga se slazem sa tobom di ide 🙂
Ne. Po ewt logici najaksnije tada započinje zloglasni val P3 te nastavak velikog vala C. Sliku za sp 500 sam stavio na 2625 stranici. Inače niksone evo ti 100. Konačno još netko tko je uočio ovaj kanal (odnosno gornju liniju trenda).
[/quote]
[bye]
nema ti spasa [bye] [yawn]
[/quote]
od spx 666 do 1120 ima prilicno rasta
ne znam kako je to kad si u cashu tako dugo
valjda onda i sam povjerujes u sve te tehnicke koje crtas
zar nije malo vremenski predug pattern da bi ga mogao nazvati pennantom? pa ovo traje već 3 i po mjeseca
analiza od sinoć …
15.10.2009 CROBEX PROBIO GANN KUT 2:1
Postavljanjem GANN kuteva vidimo da je CROBEX napokon uspio probiti kut 2:1.nakon dosta mučenja proboj se
ipak desio,ono što bih ja savjetovao da je crobex dionica, ovu crnu liniju koristiti kao stop loss poziciju.ponovnim
vraćanjem ispod ove crne crte kratiti pozicije.Vrlo bitna stvar je zadržavanje crobexa iznad ovih razina,jer će se onda
http://www.svijet-dionica.net/
desiti značajniji rast.
SPX analiza – ovaj mikro-kanal je po meni vjerojatno najbolji orijentir… ne očekujem da će ga se SPX striktno pridržavat, ali definitivno može poslužiti svrsi onima koji razumiju surfanje kanala…
Mezo-kanal označava ekspandirajući trokut, čekamo trenutak kada će se te dvije "ceste" susresti…
Svaka čast. Čestitam. Mogao bi ti i u profesionalce. Evo jedan baš takav u svojoj zadnjoj analizi
vidi nešto slično. S&P 500 na 1150