1. testiran je bullflag i imali smo odbijanac prema gore – slika 1
2. vratili se u staru liniju trenda – slika 2
stoga tehnički imamo izlet prema 1100 pa prema 1200..a drugo mogu biti izvješća
slika 1 = http://i37.tinypic.com/2hhnf5f.jpg
slika 2= http://i34.tinypic.com/jzuvc5.jpg
p.s. ako sam kaj krivo nacrtao…molim ispravak jer se učim..ako ne ugodan vikend svima
nacrtao si relativno dobro, ali zaključci su ti pogrešni.
kao prvo, ne možeš testirati FLAG, možeš testirati liniju trenda ili otpor/potporu, ali ne obrazac… možeš reći da je testirana gornja linija flaga, ali ne da je testiran flag…
kao drugo, "povratak" u staru liniju trenda ne znači apsolutno ništa, i trebat će neko vrijeme da tehničarima to sjedne u glavu… da, idemo gore, ali ta linija ne znači ništa, kao što ništa nije značio ni onaj famozni nerealizirani H&S i isto kao što ništa ne znači super-mali volumen (iako su to inače važni pokazatelji, u sadašnjoj situaciji ne znače ništa)…
kao treće, na osnovu nacrtanog ne možeš nikako zaključiti da "tehnički" slijedi izlet do 1100 (iako slijedi), a još manje imaš podlogu da zaključuješ da "tehnički" slijedi izlet do 1200… isto kao što količina šećera koju stavljaš u svoju kavu nema nikakve veze hoće li ili neće za 5 minuta doći 11-tica na trg ili neće, tako ni tvoji "argumenti" ne govore ništa o rastu do 1100 ili 1200…
četvrto, glede crtanja linija, nisu ni toliko loše povučene… možeš povući linije skroz po vrhu svijeća, dakle po sjenama, ili po tijelu svijeća kao ti… i jedna i druga tehnika je dobra i ima svoju interpretaciju, a te dvije interpretacije su različite i povlače različite posljedice…
peto, na način na koji si ti povukao crte, možemo zaključiti sljedeće:
(1) dogodio se breakout gornje linije flaga,
(2) nakon breakouta, došlo je do malog pullback-a i testiranja dotične linije sa gornje strane…
(3) nakon uspješnog testiranja, SPX je nastavio rasti, i…
(4) napravio je breakout zadnjeg vrha otprije 2 dana
dakle, navedeno definitivno sugerira dalji rast (samo sugerira, ne garantira), ali nikako ne sugerira neki TARGET rasta… teorijski, možeš proširiti svoju analizu i pokušati iskoristiti sam flag za određivanje targeta, ali po meni je to vrlo nepouzdano, pogotovo u situaciji u kojoj smo sada…
eto, toliko zasad, pa ili probaj nešto naučit, ili uzvrati pljuvanjem ako ti je tako lakše… [tongue]
neka netko javi vladu da na ovim prometima TA nema smisla a i ew ce ga ispizditi
Jozo, a ti si kao neki ekspert za TA, pa iz svog dubokog znanja i opsežnog iskustva možeš samo tako dijelit packe vladu koji pojma nema?
ako ja mogu radit TA ili EWT analizu na dionici sa dnevnim prometom od 50 soma kuna, zašto to ne bi bilo moguće i na crobexu sa prometom od par miliona kuna?
jel oćeš reći da nema smisla vozit auto ako vani pada kiša ili snijeg? ili ako je vani mrak? [cool] znači ako imamo malo odstupanje od idealnih uvjeta, tehnika nema smisla?
interpretacija kretanja cijena na malim volumenima jest svojevrsni mali izazov, ali s druge strane, tako autoritativno i s visoka tvrditi kao što ti tvrdiš da analiza NEMA SMISLA i onda vladu dijelit packe, to po meni izgleda vrlo bahat i ničim potkrepljen stav.
1. testiran je bullflag i imali smo odbijanac prema gore – slika 1
2. vratili se u staru liniju trenda – slika 2
stoga tehnički imamo izlet prema 1100 pa prema 1200..a drugo mogu biti izvješća
slika 1 = http://i37.tinypic.com/2hhnf5f.jpg
slika 2= http://i34.tinypic.com/jzuvc5.jpg
p.s. ako sam kaj krivo nacrtao…molim ispravak jer se učim..ako ne ugodan vikend svima
nacrtao si relativno dobro, ali zaključci su ti pogrešni.
kao prvo, ne možeš testirati FLAG, možeš testirati liniju trenda ili otpor/potporu, ali ne obrazac… možeš reći da je testirana gornja linija flaga, ali ne da je testiran flag…
kao drugo, "povratak" u staru liniju trenda ne znači apsolutno ništa, i trebat će neko vrijeme da tehničarima to sjedne u glavu… da, idemo gore, ali ta linija ne znači ništa, kao što ništa nije značio ni onaj famozni nerealizirani H&S i isto kao što ništa ne znači super-mali volumen (iako su to inače važni pokazatelji, u sadašnjoj situaciji ne znače ništa)…
kao treće, na osnovu nacrtanog ne možeš nikako zaključiti da "tehnički" slijedi izlet do 1100 (iako slijedi), a još manje imaš podlogu da zaključuješ da "tehnički" slijedi izlet do 1200… isto kao što količina šećera koju stavljaš u svoju kavu nema nikakve veze hoće li ili neće za 5 minuta doći 11-tica na trg ili neće, tako ni tvoji "argumenti" ne govore ništa o rastu do 1100 ili 1200…
četvrto, glede crtanja linija, nisu ni toliko loše povučene… možeš povući linije skroz po vrhu svijeća, dakle po sjenama, ili po tijelu svijeća kao ti… i jedna i druga tehnika je dobra i ima svoju interpretaciju, a te dvije interpretacije su različite i povlače različite posljedice…
peto, na način na koji si ti povukao crte, možemo zaključiti sljedeće:
(1) dogodio se breakout gornje linije flaga,
(2) nakon breakouta, došlo je do malog pullback-a i testiranja dotične linije sa gornje strane…
(3) nakon uspješnog testiranja, SPX je nastavio rasti, i…
(4) napravio je breakout zadnjeg vrha otprije 2 dana
dakle, navedeno definitivno sugerira dalji rast (samo sugerira, ne garantira), ali nikako ne sugerira neki TARGET rasta… teorijski, možeš proširiti svoju analizu i pokušati iskoristiti sam flag za određivanje targeta, ali po meni je to vrlo nepouzdano, pogotovo u situaciji u kojoj smo sada…
eto, toliko zasad, pa ili probaj nešto naučit, ili uzvrati pljuvanjem ako ti je tako lakše… [tongue]
[/quote]
Mogu ti reći jedino hvala jer sam to i tražIO:
Hebiga vrijeme je za učenje, a to nije od danas do sutraa, a ovakvi komentira jedino mogu pomoći.
stoga thx i lp
p.s. glavno da raste da nekaj zaradimo i da nekaj više konačno naučim a ne samo drukam bez ili sa razlogom [lol] [lol]
p.s. ove targete sam naveo jer je evidentno da će rasti, a 50% retracementa cijelog pada je na 1115, a 61,8% na 1210..
od tuda sam ja to zaključio…hrhheh
Što se tiče splitovog spominjanja RSI odbijanca na Tisku…………..
Svaka sličnost sa stvarnim događajima je slučajna
Baš će se ponoviti isti scenarij 2 puta?????
Pogledaj prethodni bull pa onda kaži!
[/quote]
Molila bi gospon splita da provjeri stanje i da mi kaže tko je bio kao i uvijek u pravu
ja samo mogu rec da se na tisku radi trokut, a ko bi bil u pravu, naravno ja
Kasnimo opet "debelo" za ATX.
Pozdrav kolega!
Korektna je usporedba s Austrijancima, ali mislim da trenutno ovo razdoblje od jedne godine
malo iskrivljuje situaciju.
Evo i usporedba od 6 mj do 5 god. Cini mi se, mozda kad se sagleda malo uza i sira slika kao da je situacija malo jasnija!
S&P 500 ČVRSTO IZNAD LINIJE TRENDA
Posljednji trgovinski dan kod američkih indexa završio je u plusu,čime je vidljivo da index napada posljednji
vrh 1080 bodova.Trenutno index stoji čvrsto iznad linije trenda ,čime nam daje za pravo da možemo vjerovati
da ovo nije kraj rastućeg trenda.Na priloženoj slici je prikazana jedna od metoda određivanja targeta koja je
provjerena na velikom broju povjesnih grafova i koja daje dobre rezultate.No idemo redom,da bi mogli uzeti
u obzir ovaj konačni target,index prvo mora preskočiti posljednji vrh,koji je ujedno i prvi target već odrađenog
obrnutog H&S obrasca.Drugi target velikog OBRNUTOG H&S OBRASCA je na razini 1220 bodova,nešto više je
i konačni target ove metode čime bi se završio RASTUĆI TREND.Međutim treba uvijek biti oprezan ,za osiguranje
od gubitaka treba koristiti liniju trenda,svakim daljnim presijecanjem linije trenda gotovo sigurno dolazi do
promjene trenda.Ako se linija trenda prekine prije dostizanja ovoga konačnog targeta,on se vjerojatno neće
realizirati.
Pozdrav kolega!
Korektna je usporedba s Austrijancima, ali mislim da trenutno ovo razdoblje od jedne godine
malo iskrivljuje situaciju.
Evo i usporedba od 6 mj do 5 god. Cini mi se, mozda kad se sagleda malo uza i sira slika kao da je situacija malo jasnija!
[/quote]
Zanimljivi grafovi. No mislim da niti jedan nije dobar. Trebalo bi napraviti korelaciju zadnjih cca 9 mjeseci, odnosno od dna na dalje. Uspoređivati godinu, tri ili pet nema smisla pošto je jasno da je naše tržište i raslo a onda i padalo brže od ostalih zbog toga što smo mi tržište u razvoju za razliku od razvijenog austrijskog ili američkog tržišta.