Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

U pravu si.

neka netko javi vladu da na ovim prometima TA nema smisla a i ew ce ga ispizditi

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

Ne znam u kešu sam – kad već provociraš ajd usporedi ovu sličicu sa onom, koju sam stavio na 2618 stranici …

Kolega, iskreno neshvačam zašto ste nacrtali kanal po tim točkama, a možda vam i count nije dobar. Ja sam slijedila Prechterov count da je u Europi ovo velika 4, što više nije imalo smisla kad je izašla iz kanala. Onda sam pomislila da nemamo count kao Europa nego kao Ameri. Nedavno je i Precher promijenio count da je i Europi P2, a ne velika 4 [lol]
E onda mi nikako nije odgovarao count da je krenula P2 u ožujku, jer nigdje u count nisam mogla smjestiti rast u prosincu. I onda mi je sinulo što sam i 13.06 napisala na str.2386. Tko kaže da velika korekcija pada nije započela u prosincu kao expanded flat i dostigne 38,2% retracementa ATH ? Meni do sada count štima.

Moguče – ali ja sljedim ovo:

http://1.bp.blogspot.com/_TwUS3GyHKsQ/SsvHW_Ekb1I/AAAAAAAACFo/eGHzGnisxk0/s1600-h/spxdaily.png

Opet ja malo da zadrvim sa kanalima ( dobro je rekao guverner da se kupači i dalje kupaju u kanalima [smiley])
Na SP početkom rasta formirao se uski kanal(crvena crta i gornja zelena) koji je padom SP ispod 925 crvena linija postaje otpor tj gornja granica rastućeg kanala (zelena središnja crta)

Na SP-u prije par dana cijene su se odbile od linije trenda( prva zelena linija koja je sad debelo debelo potvrđena) i formirale uzlazni kanal Linija Trenda +središnja zelena linija.

Dakle dok se slažu novi viši vrhovi i dna,ne puca linija trenda ne znam zašto tražiti pad SP-a odnosno ako dođe do promjene trenda nešto će se ukazati na grafovima a za to će ipak trebati vremena i stigne se napraviti strateški uzmak iz pozicija.

@ pobjeda
po mome obojica smo u pravu. tvoj bull flag stoji. Po mome, glavna linija trenda (koju nisam ucrtao u onu sliku) i dalje drži. I tvoja zastavica je probijena prema gore i nastavak je sasvim izgledan još nekoliko bodova. BTW, koji ti je target zastavice?? A za detalje o mome vidi ovo ispod.

Neda mi se ponovo crtati, ali evo natuknica:
– manja trendlinija koja ide od dna 7. mjeseca, pa do slijedećeg značajnog dna je kasnije probijena prema dolje, da bi se jedva vratili iznad, i to pred vrh rasta. I čim je opet došlo do proboja, krenila je tvoja zastavica. Volumeni na toj trendliniji imaju nekog smisla. Kad je bio pad i proboj, volumen je nadprosječan. Pri povratku iznad i odljepljivanju od nje opet veliki volumen.
– shodno tome ako povučem drugu trendliniju od dna 7. mjeseca do slijedećeg značajnog dna nastalog nakon proboja prve manje trendlinije, dobio sam ovu drugu. Mislio sam da će zajedno gledano gornja linija zastavice i moja trendlinija predstaviti barem neki otpor u ovom rastu (nisam mislio nužno nepremostivi od kojeg bi se odbili dolje). Pogledaj i volumene pri padu kroz tu drugu trendliniju. Dan proboja kao i dan prije i poslije su veliki volumeni. Po mome, i za povratak iznad će nam trebati veliki volumeni. A otvaranje ispod i trenutno iznad te linije danas je samo eventualno zagrijavanje ako idemo i dalje. Ako idemo gore, prema 1080 trebaju rasti volumeni da poguraju preko tog broja…
I još jedna linija: sa samog dna, pa kroz dno iz 6. mjeseca. Više puta probijana ali svaki puta je povratak iznad nje sve kraći….
Možda nekome ovo sve nema smisla, ali svatko ima pravo na mišljenje…

ovaj post nije ni u kojem smislu poziv na kupnju ili prodaju dionica.

ATPL GANN POZICIJA ,DIONICA U TROKUTU

http://www.svijet-dionica.net/

Ovo mu dođe kao inv. h&s,pa shodno tome moguće i testiranje linije vrata. Glede (glede :),dnevnih indikatora nema zapreke za daljni rast, na satnom i polusatnom grafu izgledna + divergence. Eto tako dragi moji, čovjek se ponekad zapita koja je svrha i namjera postanja ovih grafova.

Kasnimo opet "debelo" za ATX.

Mole me kolege za moje viđenje sp 500. Ne volim držati sve za sebe pa ako nekom pomogne, vidi se sve iz grafa.

Mole me kolege za moje viđenje sp 500. Ne volim držati sve za sebe pa ako nekom pomogne, vidi se sve iz grafa.

baš kao na slici.trenutno se odvija rovovska bitka na 1070-71.samo pitanje je na koju če stranu prevagnuti.
ako za ovih pola sata ne probiju tu kotu onda otprilike znamo situaciju za ponedjeljak ili ne.
da li ta razina ima neko veće značenje ili im je trenutno to samo manji otpor.

1. testiran je bullflag i imali smo odbijanac prema gore – slika 1
2. vratili se u staru liniju trenda – slika 2

stoga tehnički imamo izlet prema 1100 pa prema 1200..a drugo mogu biti izvješća

slika 1 = http://i37.tinypic.com/2hhnf5f.jpg
slika 2= http://i34.tinypic.com/jzuvc5.jpg

p.s. ako sam kaj krivo nacrtao…molim ispravak jer se učim..ako ne ugodan vikend svima

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

New Report

Close