Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Hm, ne znam s kojih brokerskih stranica ih skidate, ……. Ali niti jedno ne valja jer vama trebaju točni OHLCV svakog promatranog intervala!

Skidam doslovno sve transakcije za odabrane tickere, a progi mi za definirani interval (time frame) računa min/max i prvu i zadnju cijenu transakcija u određenom intervalu, tako da imam ispravne OHLC i V vrijednosti.

….

Ja sam radio kao Graziani (to mi je bilo kompliciranjije isprogramirati jer progi mora popunjavati vremenski prazne gap-ove), ali i to što X01 kaže mi sasvim ima smisla.
Druga nezgodna stvar prema Graziani metodi je da moram loviti close vrijednost prethodnog dana ako mi prvi interval u dau nema transakcija.

Volio bih da se dogovorite pa javite šta je ispravno.
[/quote]

Da, to je dobar pristup. Ukoliko imate sve transakcije možete "napraviti" dobre barove. Pripazite samo na slučajeve kada se određene transakcije poništavaju (od strane burze) kako biste korektno updejtirali barove na koje se to odnosi. Naravno, ukoliko vam vaš broker ispravno daje te informacije…

Vezano uz "ispravan" pristup, o tome morate odlučiti sami [smiley]

Kolega Graziani ima dobre argumente i ne mogu tvrditi da je teoretski gledano moj pristup bolji od njegovog. S druge strane "moja" metoda je općeprihvaćena (ili barem prihvaćenija) u praksi, a prednost joj je i što neće "rasturiti" indikatore koji u svojim formulama koriste i Volumen.

Dakle odluka je vaša. Kako god odlučili želim vam uspješno trejdanje [thumbsup]

Ja se (teoretski) slažem s vašom primjedbom o vremenski iskrivljenoj slici međutim u konkretnom slučaju nepostojanja podataka u pojedinim time-frameovima općeprihvaćeni standard je da se oni ne ubacuju na način da se ponavljaju posljednji rasploživi podatci. To se uglavnom tako ne radi, ali priznajem da postoje i platforme koje se ponašaju na način na koji ste vi opisali.

To rade zato jer im je osjetno jednostavnije to isprogramirati.
Naime ako ignorirate par intervala, oscilatori imaju bitno različite vrijednosti svega nekoliko intervala, nakon čega se izjednače. I onda programeri kalkuliraju da to ionako nikome ništa ne znači.

Da se razumijemo, matematički je pogrešno prekid funkcije nadomještati nepostojećim vrijednostima,
no to je nužnost kod izračuna diskretnih vremenskih funkcija. Tako vam to funkcionira i u CD playeru, i u CT uređajima. Ako imate kraći prekid, najispravnije je koristiti posljednje vrijednosti (ili periode vrijednosti) i tada se prekid najispravnije aproksimira.
Ako imate duže prekide, šteta je nepopravljiva i dovodi u pitanje funkcionalnost.
Kao i kod TA. Ako nema likvidnosti, oscilatori nemaju težinu.

Kao i kod TA. Ako nema likvidnosti, oscilatori nemaju težinu.

Upravo tako, a što je još gore ne možemo odrediti ni trend.

Naposlijetku, mi smo se "dogovorili", a da kolegi mahu nismo dali jednoznačan odgovor na njegovo pitanje [lol]

Možda bismo se u stvari trebali baviti politikom… [cool]

A još smo i zadržali stavove i dopi…. svima! [cool]

Gdje su nam vrli tehničari [rolleyes] ………..gdje su danas potpore a gdje otpori????

Gdje su nam vrli tehničari [rolleyes] ………..gdje su danas potpore a gdje otpori????

pa zar ti nije jasno da zbog ovih ili onih razloga više gotovo nitko ni ne iznosi svoje viđenje?
Ja sam npr. jučer nešto kupovao zbog nekoliko razloga…
Ukratko, danas su stvorene pretpostavke za mogući solidan rast crobija.

Brzinski…Formirano je pravilno okruglo dno na petodnevnom grafu DJI (15 min), postoji još mogućnost C&H. Ako probije 9700 bodova, minimalni target je 10050.
U tom slučaju ide i Crobex dosta gore…

– na sp500 imamo lijepi bullflag..ako sp500 zatvori iznad 1051-1052, biti će divota i imamo nastavak rasta te idemo prema 1120 za početak a moguće i prema 1200,

– također se vidi školsko odbijanje od 61,8% što je izvrsno..

http://i34.tinypic.com/2cemfz7.jpg

a ako se samo odbiju i završi ispod 1050 nebu dobro

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

točno. Dao je upozorenje, ali samo to nije dovoljno. Potrebno je to uskladiti s drugim pokazateljima da biste dobili kvalitetan signal.
[/quote]

pa zar ti nije jasno da zbog ovih ili onih razloga više gotovo nitko ni ne iznosi svoje viđenje?
Ja sam npr. jučer nešto kupovao zbog nekoliko razloga...
Ukratko, danas su stvorene pretpostavke za mogući solidan rast crobija.
[/quote]

jesu li danas ti pokazatelji konačno ok ? ( i koji su ako možemo znati, bilo bi korisno za sve )

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Brzinski…Formirano je pravilno okruglo dno na petodnevnom grafu DJI (15 min), postoji još mogućnost C&H. Ako probije 9700 bodova, minimalni target je 10050.
[/quote]

Greška, trebalo je pisati 9770

Probijanjem razine 1068, sp bi dostigao 1113 bodova.(navodno!)

[/quote]

Greška, trebalo je pisati 9770
ma kolega o tome sam ja pisao u subotu……cilj:dow j:10500,dax 6000-6100…a pitanje za crobex.
neki analiticari comercbank pisu da bnakon toga ide pad dj do cca 8000.
idemo prvo cekati novi rast pa cemo dalje viditi…usto sam naopiso u subotu da se ocekuju više nego dobri rezultait 3q.
jp morgen je napisao da su trenutno se dionice europskih banaka po "cijenama knig2(šta to znaci ne znam)i da prporucuju kupovati dionice banaka.
ok to od mene.
[/quote]

dan poslje sutra

New Report

Close