Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Upravo sam završio s detaljnom analizom crobexa i njegovog rasta i pada ovih godina.
Literatura koju sam koristio je Tehnička analiza financijskih tržišta, J.Murphya.
Konačna vrijednost koju sam dobio-ne želite znati. Manje od 3000. Fibonacci je rekao svoje, a i mali ulagači, zajedno s fondovima će reći svoje.
Ja sam ovim završio pisanje na ovoj temi.

Zasto ne bi rekao, mi svi ovdje dijelimo znanje, zato smo se i registrirali da nesto naucimo od drugih i razmijenimo misljenja. Ovako bez argumenata i pojasnjenja ne djelujes bas ozbiljno. Izlozi analizu na forum da je mozemo analizirati i onda mozemo izvesti zakljucke drzi li vodu ili ne.

Ovcetino sta to radis!? Oovco... ovcice... janje moje malo...

Htio bi dati par savjeta “obicnom” ulagacu (kupcu) dionica,fondova,itd 1 kad se kupe dionice uvijek se treba imati u mislima tako zvani : stoploss stoploss znaci minimirati gubitke: exempel : ako kupis dionicu za 1000kuna /komad odluci koliko gubitka prihvacas.ako se odlucis za na primer 3% gubitka i kad dionica padne na 970….prodaj je.U slucaju da ista dionica ide dole prema 500 ti si sa tvojim 3% gubitkom ucinio pravedno. Stoploss je jedan od Najvaznijih strategiskih poteza kod trgovanja i njega se moze praktizirati i u Hrvatskoj

gle dragi Croman, imam jedno pitanje za tebe glede stoplossa
trenutno smo svi u lossu od 30% manje više. imaš kakav stoploss savjet?

gle dragi Croman, imam jedno pitanje za tebe glede stoplossa
trenutno smo svi u lossu od 30% manje više. imaš kakav stoploss savjet?

Ako mogu ja – trebala si prodat kad je bilo -3% [lol]

Croman: ” Htio bi dati par savjeta “obicnom” ulagacu (kupcu) dionica,fondova,itd 1 kad se kupe dionice uvijek se treba imati u mislima tako zvani : stoploss stoploss znaci minimirati gubitke: exempel : ako kupis dionicu za 1000kuna /komad odluci koliko gubitka prihvacas.ako se odlucis za na primer 3% gubitka i kad dionica padne na 970….prodaj je.U slucaju da ista dionica ide dole prema 500 ti si sa tvojim 3% gubitkom ucinio pravedno. Stoploss je jedan od Najvaznijih strategiskih poteza kod trgovanja i njega se moze praktizirati i u Hrvatskoj ” gle dragi Croman, imam jedno pitanje za tebe glede stoplossa trenutno smo svi u lossu od 30% manje više. imaš kakav stoploss savjet?

gle draga adriana

Ako sve sto sam ja pisao o stoplossu nije pomagalo + sve sto moze cititati o temeljima trgovanja ,onda nije ni cudo da pametnjakovici kao asko i brokeri “vladaju” nad vama.
Sto vise nabavite znanje o trgovanju to cete vise imati snage protiviti se “velikima” koji imaju samo jednu nameru a to je zaraditi na vama (niko to ne kaze direktno ali bas tako je)
Zbog cega da se brokeri brinu o vama….oni imaju velike musterije koji im daju bolju zaradu , nego neki hrvat (ili svedanin ) sto kupi za 30-50000.
System je isti svugda …veliki zaraduji na male

Ako se ne ide van iz jedne dionice kad ima na primer 10% gubitka,nego ceka da dode minus 30% ? onda fale temelji trgovanja.
Ima slucajeva kad pojedinac gubi i 80% (ex su svedski dionicari koji su imali Ericsson-dionicu i izgubili 70-80%) ali u normalnom stanju kad ima gubitak veci od 10% covjek se izvlaci iz te situacije…ili ???

*** obrisano *** Intresantno ce biti dali cete dobit savjete ako u buducnosti dode do slicnih padova ili vecih?

I doubt…

Ekipa koja je upozoravala i pokušala objasniti ljudima da na vrijeme izađu iz dionica,
bio to croman (EWT), ivek123 (fundamenti) ili karoje(XX) lii di_su_pare (TA),
zaslužuje svako poštovanje, nemojte srat po nekom ko vam je htio dobro.

ima još takvih i svi imaju nešto zajedničko, prodali su dionice na vrijeme i to obznanili na forumu (izuzev cromana koji ni nema dionice na hrvatskom tržištu)

ako ništa drugo trebali bi bar prestat srat po njima, kad im već nećete biti zahvalni

&

u ova dva dana vodila se je najinteresantnija rasprava na ovom forumu bilo bi jako dobro i poželjno da sudionici ne odustaju u sudijelovanju ovoga foruma i ove teme

puno pozdrava svima od ŠVEDSKA PA DO CROATIJE[bye]

Ekipa koja je upozoravala i pokušala objasniti ljudima da na vrijeme izađu iz dionica,
bio to croman (EWT), ivek123 (fundamenti) ili karoje(XX) lii di_su_pare (TA),
zaslužuje svako poštovanje, nemojte srat po nekom ko vam je htio dobro.

ima još takvih i svi imaju nešto zajedničko, prodali su dionice na vrijeme i to obznanili na forumu (izuzev cromana koji ni nema dionice na hrvatskom tržištu)

ako ništa drugo trebali bi bar prestat srat po njima, kad im već nećete biti zahvalni

oni koji su na njihov poticaj izašli im mogu biti zahvalni, oni koji su unatoč njihovim savjetima(drukanju) ostali u dionicama po toj istoj logici mogu biti kivni na njih jer su i potakli ove druge da izađu čime su pomogli produbljivanje ionako lošeg trenda, ako sutra počnu dionice rasti na njih kivni mogu biti i oni koji su izašli i oni koji su ostali jer su im povlačenjem određenog broja nesigurnih usporili dizanje tržišta. Uglavnom prognoziranje je nezahvalan posao – pitajte kasandru i pritom ne mislim na http://www.youtube.com/watch?v=P2YE7yfpO5M!

fundamentalist

Evo jedan uradak s teme DDJH. Klasika tehničke analize.

I love the Smell of Profits in the Morning

I na kraju gdje vidite kraj korekcije?
Teoretski bi to bilo na 3200, što ako probijemo tu granicu?

.http://www.slobodnadalmacija.hr/Novosti/Biznis/tabid/69/Default.aspx

u dnu stranice napokon je netko spomenuo dno o kojem se davno počelo pričati i to će biti to bez obzira na vaša crtanja i kojekakve krivulje…..cijenim trud svih koji rade različite analize , ali slaba korist od toga….

.http://www.slobodnadalmacija.hr/Novosti/Biznis/tabid/69/Default.aspx u dnu stranice napokon je netko spomenuo dno o kojem se davno počelo pričati i to će biti to bez obzira na vaša crtanja i kojekakve krivulje…..cijenim trud svih koji rade različite analize , ali slaba korist od toga….

Ako ste malo bolje pratili temu kolega dragi to dno je odavno ovdje spominjano, radi se o dnu prema fibonnaciju (i stojić je do tog dna došao preko TA), međutim i to dno ne mpora biti dno ako probijemo tu liniju otpora, toga se bojim jer je jedan od sudionika rekao da je i u ovom trenutku tržište precijenjeno izuzev nekoliko blue chip dionica a mislio je na INU i HT dakle teško je očekivati oporavak. Ja se samo bojim da do oporavka ili novog Ath dođe tek za 20-30 godina

.http://www.slobodnadalmacija.hr/Novosti/Biznis/tabid/69/Default.aspx u dnu stranice napokon je netko spomenuo dno o kojem se davno počelo pričati i to će biti to bez obzira na vaša crtanja i kojekakve krivulje…..cijenim trud svih koji rade različite analize , ali slaba korist od toga….

Slobodna dalmacija
“Dno pada
Hrvoje Stojić je prezentirao analizu o kretanju Crobexa u zadnje dvije godine, iz koje se mogao izvući zaključak, iako ga Stojić nije htio izravno izreći, kako bi dno pada Crobexa moglo biti na 3200 ili 3300 bodova. ”

Hehe, dno koje Stojić nije htio izreći, ali se dao izvući zaključak.

Tko šiša vlastiti trud i trud nekih koji se možda razumiju u FA, TA, PA…
Bitno je ono što piše u novinama!

Iz prošlosti se može izvući samo pouka, da ljudi nikad neće izvući pouke iz - prošlosti. wb

New Report

Close