Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

osim prepucavanja na ovome forumu i pisanja budalaština…
ima li nešto pametno?
dokle padamo?
1900, 2000 ?

Crobex max pad do 2160 bodova, onako od oka !!

I very much love INGRA !!

ima li nešto pametno? dokle padamo? 1900, 2000 ?

Točno to što si rekao ako krenemo padati, prve značajnije support razine su "okrugle" 2000 i 1900. Međutim, gledajući ih, vidi se da nisu osobito jake – bile su testirane par puta u zadnjih par mjeseci ali ništa značajno. Ako dođe do toga da Crobex krene padati, mislim da će to biti dovoljno jak pad da probije obje navedene razine i nastavi do 1800 što je puno jača razina potpore.

Pad prema 1900 bi, čisto tehnički gledajući, bio katastrofa – probio bi 2000, psihološki jako značajnu razinu, i još važnije – formirao bi double top, jednu od najjačih bearish paterni. To bi bila potvrda sve češćih gledišta sve većeg dijela investitora da smo se "zaletili", da je tržište prerano ulovio optimizam te da je rast od 1700 na 2200 u dva,tri mjeseca bio neopravdan.

Izvor podataka: http://www.investa.hr

ima li nešto pametno?
dokle padamo?
1900, 2000 ?

[/quote]
oko sokolovo:)))

joj argumente molim!

dan poslje sutra

Dobar dan. Imam jedno teh. pitanje ako nije problem. Ako analiziram indikatore ne bas likvidnih dionica (slowst., macd, rsi…) na satnoj bazi (intra-day) kako onda trebam load-ati podatke (radi se Amibroker-u mada to nije bitno) da dobivam ispravne krivulje.

Konkretno:
Radim s intervalima po 15 minuta a prometa recimo nema od 10:45-12:00 i recimo od 13:00-13:15.
Da li onda u tim intervalima treba prikazati close cijenu prethodnih intervala s volume=0 ili se podaci za te intervale uopce ne unose. (Pitam zato jer podatke load-am ručno iz datoteke koja ima svježe podatke).

Drugo pitanje je općenito za intra-day, da li parametri za naštimavanje indikatora ostaju standardni (npr za macd 12,26,9 ili sl.stoc. 14,3,3) ili trebaju biti drugačiji kad time frame nije dnevni nego 15 minutni?

Kolega, jel ima smisla gledat 15min graf za nešto što se trguje svakih sat, dva?

Ovi što danas prodaju misle da će cijena i dalje padati, a ovi što danas kupuju očito misle da će cijena rasti.To mi je sad onako sinulo kao grom iz vedra neba.A đejms,što ti misliš?

A đejms , što ti misliš?

mislim, dakle postojim. [proud]

Ohho, može,može. Bolje i to nego sumnjam, dakle jesam.

evo sad sam baš prolazio preko kanala sava-odra-sava i ekipa se kupa u kanalu. noćno kupanje.

Alo tehnologija kad će korekcija?
[/quote]

pa otkud ja to znam, pitaj tehnologe. Evo i danas se neki kupaju u kanalu. Lijepo je vrijeme. I ližu.

I'LL BE BACK

Ovi što danas prodaju misle da će cijena i dalje padati, a ovi što danas kupuju očito misle da će cijena rasti.To mi je sad onako sinulo kao grom iz vedra neba.A đejms,što ti misliš?

ima logike, zabrinjavajuöe bi bilo da je obrnuto

čoravo ti je to oko, već je na 2157 [wink]

ima li nešto pametno? dokle padamo? 1900, 2000 ?

Točno to što si rekao ako krenemo padati, prve značajnije support razine su "okrugle" 2000 i 1900. Međutim, gledajući ih, vidi se da nisu osobito jake – bile su testirane par puta u zadnjih par mjeseci ali ništa značajno. Ako dođe do toga da Crobex krene padati, mislim da će to biti dovoljno jak pad da probije obje navedene razine i nastavi do 1800 što je puno jača razina potpore.

Pad prema 1900 bi, čisto tehnički gledajući, bio katastrofa – probio bi 2000, psihološki jako značajnu razinu, i još važnije – formirao bi double top, jednu od najjačih bearish paterni. To bi bila potvrda sve češćih gledišta sve većeg dijela investitora da smo se "zaletili", da je tržište prerano ulovio optimizam te da je rast od 1700 na 2200 u dva,tri mjeseca bio neopravdan.

Izvor podataka: http://www.investa.hr
[/quote]

Zašto svi govore o padu? Ajmo malo govoriti o tome kako je ovo super trenutak za ulazak jer se crobi nije odbio od 2200 već se hrabro drži "tu negdje" i "skuplja snagu". Pogledajte samo kako su ameri pali u zadnje vrijeme a kako se mi još držimo…

New Report

Close