@mrgude,
dopuna gornjem postu.
Nisam siguran u ono povlačenje divergencija na tvojem 60-min grafu. Ići samo na sjenu svijeće, ne čini mi se baš pouzdano. Mislim da bi trebalo onda uzeti barem prosječnu, srednju vrijednost, ili jednostavno tijelo svijeće. U tom slučaju propadaju sve one divergencije koje si nacrtao… Svakako ja ne bih igrao samo na sjenu svijeće, ali nisam siguran, trebalo bi potražiti više podataka. pozdrav
grafovi ne izgledaju dobro:
dnevne svijece crobexa i RSI
1. evidentan je proboj RSI linije iako se crobex jos uvijek drzi na liniji trenda.
to ne moze dobro zavrsiti…
tjedne svijece crobexa i tjedni SlowStoch
1. evidentano ja da tjedni SlowSthoch ne grijesi
ako je ovo stvarno "Sell" krizanje onda su vrlo velike sanse za jedan dublji zaron.
molim demante moje analize. [undecid]
Evo Tigrus pokušat ću demantirati. RSI na tjednom grafu još uvijek nije probio liniju trenda, a stockhastik slow se i ranije prekrižio uz nikakve posljedice.
[/quote]
kada imamo komibinaciju prekrizenog tjednog SLow Stocha za SELL i RSIa na liniji…
sto je veca vjerojatnost?
a) slow stoh se prekrizi za buy i slijedi odbijanac prema gore
ili
b) nastavak pada i RSI probija potporu
[/quote]
Identična situacija koja se dogodila u periodu kojem sam označila na grafu ranije. I što se tada dogodilo, a ili b ?
[/quote]
To je vama identična situacija?Pa da li vi vidite gdje se odigrava križanje?
Pa govorimo o nebo i zemlja razlici.Pa sad imamo križanje u preprodanom području gdje je to krucijalno a onda ste imali u sredini područja gdje je to presijecanje totalno nebitno.
I da napomenem prvo i osnovno pravilo za stochastic jer vidim da vas dosta to ne zna .Stochastic buy signali se ignoriraju u padajućem trendu isto kao što se sell signali ignoriraju u rastućem trendu.
Ovo po meni nije sell signal na stochasticu,barem ne dok ne padne ispod linije 80 a ono najvažnije je da nema potvrdu u niti jednom drugom indikatoru.Čak je MACD po prvi puta nakon godinu dana prešao u pozitivu što je vrlo buliš.
Jedina stvar koja me brine je negativna divergencija na S Stochu.Vidjet ćemo kako će ona rezultirati.
Pozdrav
Na Crobexu se stvorio simetrični trokut, čiji proboj bi se trebao dogoditi sljedeći tjedan ponedjeljak ili utorak, takvi trokuti probijaju u smjeru trenda koji je prevladavajući, znači up.
U Americi dolaze rezultati za Q3 koji će zasigurno biti bolji od Q2, sljedeći tjedan nema nikakvih bitnih izvještaja, ne vidim razlog zašto nebi rasli.
Inače sljedeći tjedan je točno godinu dana od onog velikog pada.
Opet sam razmišljala o mogućem scenariju spx-a,i onak u trenutku shvatih da je lako moguća i up verzija.Ako se odbiju od 1013,a lahko je zamisliti da budu, slow i ostali bi potvrdili skrivenu divergenciju, te omogućili daljni rast.Target rasta 1113.
Na Crobexu se stvorio simetrični trokut, čiji proboj bi se trebao dogoditi sljedeći tjedan ponedjeljak ili utorak, takvi trokuti probijaju u smjeru trenda koji je prevladavajući, znači up.
U Americi dolaze rezultati za Q3 koji će zasigurno biti bolji od Q2, sljedeći tjedan nema nikakvih bitnih izvještaja, ne vidim razlog zašto nebi rasli.
u pravu si,gore ne moze biti nego prošli tjedan,tsunami na losim informacijama…ali ostali smo iznad 2100 crobex!!:)jedino da izbije rat između irana i sad:)
krecu rezultati poslovanja u sad-u.
inace nema bitnih informacija.
u pravu si,gore ne moze biti nego prošli tjedan,tsunami na losim informacijama…ali ostali smo iznad 2100 crobex!!:)jedino da izbije rat između irana i sad:)
[/quote]
Ma moš mislit da gore ne može, gledaj samo otvaranje ponedjeljak. Jer ako se ovo može nazvat dobro onda ja živim u Uzbekistanu, a ovo nije analiza tržišta već muzički tobogan – emisija za djecu i mladež.
Ovakvi obrasci uvijek najvaljuju jaču korekciju. Ja ih zovem hop-hop potezima, to ti je kao kad gubiš ravnotežu na jednoj nozi dok navlačiš hlače i onda pokušavaš hopsanjem spriječiti pad. Naravno bezuspješno.
Šta bi drugo izigravala ova velika crvena svijeća? Takve se već par mjeseci nisu ovdje vidjele.
[/quote]
Nisu prošli tjedan bile tako loše informacije već ono samo bila tehnička korekcija. Niti jedno izvješće nije bilo tako loše da bi izazvalo brigu, čak ih je bilo par izenađujuće dobrih.
Zadnja korekcija u Americi koja je počela prije Q2, je trajala mjesec dana, ova već traje dva tjedna i s razlogom mislim da je u ponedjeljak gotova. Po meni smjer tržišta će bitno odrediti izvješća banaka ako ona budu dobra idemo žestoko gore.
Glede ULPL po meni i dalje najpodcjenjeniji brodar, no ne mislim kupovati jer se gapovi dolje moraju popuniti i mora se odraditi test donje linije.
Evo primjer na grafu LKPC-R-A, očit trostruki vrh i proboj (imamo niži vrh) linije potpore, vodi nas nisko!
Evo graf Amera, pa kad netko mi kaže kako će to vječno gore po ovom pravcu, onda se mogu samo nasmijati, jer bi po tome za 3mjeseca prerasli ATH.
Nema šanse!
Sad je val dolje i neće vječno trajati, al opet zašto ne iskorisiti taj val?
I osim grafa Amera evo i graf DRYS, koji je sličan grafu ATPL, al on je padavicu odradio 2 puta a ATPL nije! ATPL će popuniti gapove dolje, a bome 900kn i nije veliko padanje!
Al opet i prilika zaraditi 10-15%
Evo igraf od ATPL, ona je u horizontalnom kanalu već skoro 3 mjeseca!
Proboj iznad 1200kn kupnja! Pad ispod 1060kn prodaja!
Sve je jasno! Neće nigdje uteći, možda i pametnije čekati u CASHU dok tržište ne odluči
U ponedjeljak ili utorak ćemo znati tko je u pravu, inače BULL ti je počeo prije točno 7 mjeseci, i neka se ostvari tvoje predviđanje od 880 još uvijek će sve ovo biti BULL.
Ma naravno, o tome i pričam, mi jesmo u BULL-u al i u Bullu su korekcije normalna pojava.